Μετά από προσπάθειες χρόνων, ερευνητές έχουν να μας ενημερώσουν ακόμη και για αυτό: Εντοπίστηκε το πιο καυτερό τσίλι του κόσμου.
Όπως αναφέρει το BBC, αυτό φυτρώνει σε περιοχή της Βρετανίας και ονομάζεται “Το τσίλι του απείρου”. Το παρήγαγε κατά λάθος ο Νικ Γουντς, ιδιοκτήτης της εταιρείας – όνομα και πράγμα – “Fire Foods”, με έδρα το Γκράνθαμ – πόλη καταγωγής της Μάργκαρέτ Θάτσερ.
Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες για τα παγκόσμια ρεκόρ το τσίλι αυτό έχει βαθμολογία 1,17 εκατομμύρια στην κλίμακα Σκόβιλ, που μετρά την καυστικότητα των τροφών και εκτοπίζει από την πρώτη θέση το τσίλι Bhut Jolokia, που φυτρώνει στην Ινδία.
Το τσίλι αυτό ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κ. Γουντς, ο οποίος διασταύρωνε ποικιλίες στο θερμοκήπιό του. “Όταν το πρωτοδοκίμασα, είχε ωραία γεύση και μάλιστα φρουτώδη. Μετά με “χτύπησε”. Ξαφνικά ένιωσα το κάψιμο στο πίσω μέρος του λαιμού μου και ήταν τόσο καυτό που δεν μπορούσα να μιλήσω” αναφέρει.
“Άρχισα να τρέμω και χρειάστηκε να κάτσω για να συνέλθω γιατί αισθάνθηκα άρρωστος. Δεν συνιστώ σε κανέναν να το φάει ωμό”, προσθέτει.
on-news.gr
Όπως αναφέρει το BBC, αυτό φυτρώνει σε περιοχή της Βρετανίας και ονομάζεται “Το τσίλι του απείρου”. Το παρήγαγε κατά λάθος ο Νικ Γουντς, ιδιοκτήτης της εταιρείας – όνομα και πράγμα – “Fire Foods”, με έδρα το Γκράνθαμ – πόλη καταγωγής της Μάργκαρέτ Θάτσερ.
Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες για τα παγκόσμια ρεκόρ το τσίλι αυτό έχει βαθμολογία 1,17 εκατομμύρια στην κλίμακα Σκόβιλ, που μετρά την καυστικότητα των τροφών και εκτοπίζει από την πρώτη θέση το τσίλι Bhut Jolokia, που φυτρώνει στην Ινδία.
Το τσίλι αυτό ανακαλύφθηκε τυχαία από τον κ. Γουντς, ο οποίος διασταύρωνε ποικιλίες στο θερμοκήπιό του. “Όταν το πρωτοδοκίμασα, είχε ωραία γεύση και μάλιστα φρουτώδη. Μετά με “χτύπησε”. Ξαφνικά ένιωσα το κάψιμο στο πίσω μέρος του λαιμού μου και ήταν τόσο καυτό που δεν μπορούσα να μιλήσω” αναφέρει.
“Άρχισα να τρέμω και χρειάστηκε να κάτσω για να συνέλθω γιατί αισθάνθηκα άρρωστος. Δεν συνιστώ σε κανέναν να το φάει ωμό”, προσθέτει.
on-news.gr