`

28η αγωνιστική Superleague:Η μάχη για υποβιβασμό και πλέι-οφ

 Δείτε τι έγινε στα παιχνίδια και πως εξελίσσονται τα πράγματα στην ουρά και στα πλέι-οφ...




Η 28η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με μια αρκετά συναρπαστική εξέλιξη των αγώνων (έστω κι αν τα γκολ άρχισαν να μπαίνουν μετά την πρώτη μισή ώρα), την παρακολουθήσατε live από το Sport24.gr και καθώς μένουν ακόμη δυο Κυριακές, μπορούμε να πούμε αρκετά πράγματα.

Ο Πανιώνιος έκανε το πιο μεγάλο βήμα για την σωτηρία του, την ώρα που οι άλλες ομάδες της ουράς δεν πήραν βαθμό (έχασαν και οι ...πέντε που ακολουθούσαν τους "κυανέρυθρους), την ώρα που ο Άρης ελπίζει ακόμη να μπει στα πλέι-οφ.
Στο χείλος του γκρεμού, για να δούμε ποιοι θα ακολουθήσουν τον Πανσερραϊκό (ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε την 6η νίκη της χρονιάς κερδίζοντας τον...Παναθηναϊκό με 1-0), βρίσκονται Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης. Οι Θεσσαλοί έχασαν 1-0 στην Τούμπα, ενώ ο Αστέρας αν και προηγήθηκε 1-0, έχασε με 2-1 από τον Άρη.



Το ματς στην Τρίπολη ήταν συγκλονιστικό καθώς ο Αστέρας δέχθηκε τα δυο γκολ ενώ ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες. Το 1-2 πέτυχε ο πρώην αρχηγός του Αστέρα, Νίκος Λαζαρίδης ενώ δυο λεπτά πριν από το τέλος ο Μπαστία έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να ...ισοφαρίσει!



Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα λοιπόν τόσο για την ΑΕΛ όσο και για τον Αστέρα, που έχουν να παίξουν ακόμη.



Η Λάρισα με ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) κι ο Αστέρας Τρίπολης με Παναθηναϊκό (εκτός) και Πανιώνιο (εντός). Μοιάζει δύσκολο να μαζέψουν βαθμούς. Πάντως μαθηματικά δεν έχουν πέσει ακόμη, καθώς ούτε η Κέρκυρα, ούτε ο Ατρόμητος πήραν πόντο, αφού ηττήθηκαν.



Η Κέρκυρα παίζει με Εργοτέλη (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός), ενώ ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί με Ολυμπιακό (εκτός) και Καβάλα (εντός). Κι έχουν δυο βαθμούς διαφορά από τον 14ο Αστέρα Τρίπολης...



Η μάχη των πλέι-οφ



Ο Άρης του Σάκη Τσιώλη, που ανατρέπει για τρίτη συνεχόμενη φορά σκορ σε βάρος του, έφτασε τους 39 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον Ολυμπιακό Βόλου. Την επόμενη, όμως, αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αν νικήσει ο Άρης έχει ελπίδες για να μπει στα πλέι-οφ, αφού στο τέλος της κανονικής περιόδου παίζουν Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός και Ξάνθη-Άρης.



Οι Βολιώτες αν πάρουν ένα βαθμό, από τον Άρη περνάνε οριστικά στα πλέι-οφ. Εκεί, παρά την ήττα του στις Σέρρες, ο ΠΑΟ έχει το προβάδισμα καθώς υπερέχει από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Β κατά τρεις βαθμούς. Αν ξεκινούσαν τώρα τα πλέι-οφ η βαθμολογία θα ήταν ΠΑΟ 3, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Β. 0.



Θυμίζουμε ότι την τελευταία αγωνιστική παίζουν Ολυμπιακός Β.-Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από τον Πανσερραϊκό και ο Ολυμπιακός που νίκησε την Καβάλα με 3-1 αύξησε τη διαφορά του στους 13β. Κυνηγάει το ρεκόρ της διαφοράς κατάκτησης του πρωταθλήματος



Όλα τα αποτελέσματα:



Ολυμπιακός-Καβάλα 3-1(58 Φουστέρ, 65' Τζιμπούρ, 67 Μιραλάς-63 Νικολάε)
Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 1-0 (44, Γεωργιάδης)
ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (33 Γκερέιρο)
ΟλυμπιακόςΒ-Ξάνθη 3-0 (34 Σανκαρέ, 68 Σολάκης, 84 Τομάς)
Εργοτέλης-Ηρακλής 1-0 (33 Χίμπλινγκερ)
Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-2 (63 Επστάιν-30 Μήτρογλου, 79 Σιόβας)
ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0 (68 Αθανασιάδης)
Αστέρας Τρ-Αρης 1-2 (34 Ορόθκο-44 Κόκε, 65 Λαζαρίδης)



Και η βαθμολογία:
Ολυμπιακός 70
Παναθηναϊκός 57
ΑΕΚ 46
ΠΑΟΚ 44
Ολυμπιακός Β 44
Άρης 39
Καβάλα 38
Εργοτέλης 36
Ξάνθη 35
Πανιώνιος 34
Ηρακλής 33
Κέρκυρα 30
Ατρόμητος 30
Αστέρας Τρ 28
Λάρισα 25
Πανσερραϊκός 23

sport24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...