`

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ


Ζητήστε βοήθεια.Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς.
Δεν ντρέπονται να ζητήσουν τη βοήθεια των άλλων. Η βοήθεια μας δυναμώνει για την επόμενη μάχη. Σημασία έχει το τέλος του πολέμου.

Απελευθερώστε τα συναισθήματά σας 
Τα καταπιεσμένα συναισθήματα μας αρρωσταίνουν. Είναι αυτά που προκαλούν το στρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε τον τρόπο να τα απελευθερώσουμε χωρίς να προκαλούμε συγκρούσεις. Ήρεμα κι απλά. 

Χαλαρώστε
Οι άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να ελέγχουν τα πάντα βρίσκονται σε διαρκές άγχος. Αφήστε πού και πού τα πράγματα στα χέρια των συνεργατών σας ή των δικών σας, ακόμη κι αν χρειαστεί να τους εκπαιδεύσετε τις πρώτες φορές. Μάθετε τους ανθρώπους να κολυμπούν. Μη δανείζετε «σωσίβια».

Αναπτύξτε ελαστική σκέψη 
Ο άκαμπτος αυτοέλεγχος, που μας επιβάλλει να κάνουμε το καθετί στην ώρα του με μια συγκεκριμένη σειρά, είναι παγίδα. Μπορείτε να αλλάζετε τη σειρά, αρκεί ο βασικός στόχος να διατηρείται. Η παρορμητική συμπεριφορά είναι φυσική. Αφήστε τη να εκδηλώνεται. 

Κάντε απολογισμό των επιτυχιών σας 
Στο τέλος κάθε μέρας γράψτε στο ημερολόγιό σας 5 πράγματα που πήγαν καλά. Ύστερα από μία εβδομάδα, κάντε τα 70. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε θετικά. Μην επιτρέψετε σε μια αποτυχία να σας πείσει ότι είστε αποτυχημένοι. 

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας 
Χρησιμοποιήστε πιο σοφά τον ελεύθερο χρόνο σας. Αντί να καθηλωθείτε στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, πηγαίνετε στο θέατρο με φίλους, ακούστε μουσική ή περπατήστε.
Όλες οι μορφές άσκησης δρουν αγχολυτικά.
Ο ελεύθερος χρόνος είναι ανάσα ψυχής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...