`

Ρεκόρ ακυβερνησίας

Το Βέλγιο κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο...
των ρεκόρ Γκίνες αφού σε λίγο θα κλείσει ένα χρόνο χωρίς κυβέρνηση. Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διαμάχη Φλαμανδών-Βαλόνων. Ποια χώρα κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ;

Οι πρόωρες εκλογές στις 13 Ιουνίου του 2010 βάθυναν και άλλο τη πολιτική κρίση με την ολλανδόφωνη Φλάνδρα και τη γαλλόφωνη Βαλονία να μην έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Η διαμάχη μεταξύ των πολυπληθέστερων και οικονομικά εύρωστων Φλαμανδών και των οικονομικά ασθενέστερων Βαλόνων έκανε αδύνατο τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Γκίνες το Βέλγιο έχει γίνει η χώρα που εν καιρώ ειρήνης έχει παραμένει σε κατάσταση ακυβερνησίας προσθέτοντας ότι το Ιράκ κατέχει ακόμα το ρεκόρ χωρίς την ύπαρξη δημοκρατικής κυβέρνησης στον απόηχο σύρραξης.

Το Ιράκ χρειάστηκε χρειάστηκε 289 μέρες για να αποκτήσει νέα κυβέρνηση ενώ το Βέλγιο μετρά αισίως 310 μέρες.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σε περίοδο ειρήνης, κατείχε η Ολλανδία που το 1977 απέκτησε νέα κυβέρνηση μετά από 207 μέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες στο Belga.

Υπάρχει, βέβαια, διαφωνία σχετικά με το αν το Βέλγιο κατέχει όντως αυτό το ρεκόρ καθώς η εφημερίδα L'Echo επισημαίνει ότι η Καμπότζη παρέμεινε χωρίς κυβέρνηση επί 353 μέρες το 2003-04.



on-news.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...