`

Το σήκωσε η ΑΕΚ, έχασε το ποδόσφαιρο...

Σε έναν τελικό-παρωδία, με θλιβερά επεισόδια και ευτράπελα στο τέλος...
η ΑΕΚ σήκωσε κούπα μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, επικρατώντας 3-0 του Ατρομήτου και κατακτώντας το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της.Τα γκολ: Λυμπερόπουλος στο 29΄ (από καθαρή θέση οφσάιντ), Μπαχά στο 78΄ και Καφές στο 85΄.

Το σκορ είναι βαρύ για τους Περιστεριώτες, που μέχρι να δεχτούν το δεύτερο γκολ αγωνίζονταν ως ίσοι προς ίσους, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και σίγουρα αδικήθηκαν κατάφωρα στη φάση του πρώτου γκολ, αφού ο Λυμπερόπουλος ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Ατρομήτου.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της ΑΕΚ, που διέκοψαν κάμποσες φορές τον τελικό, εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν. Στο τέλος του αγώνα, δεκάδες οπαδοί της Ένωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκάλεσαν επεισόδια και χρειάστηκε η επέμβαση  των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Εκτεταμένα τα επεισόδια και οι συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και στις εξέδρες. Χαρακτηριστικό ότι ο Κάκος σφύριξε τη λήξ στο 92΄, ενώ είχε υποδείξει 9 λεπτά καθυστέρηση!

Από το ματς δεν έλειπαν και τα «ευτράπελα», όπως για παράδειγμα η παρωδία του τελευταίου δεκάλεπτου, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να... σουλατσάρουν στον αγωνιστικό χώρο και τους παίκτες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν.

Στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ακριβώς αυτή που θα περίμενε κανείς, με δεδομένη το όνομα και την εμπειρία των δύο ομάδων σε τέτοιας σπουδαιότητας παιχνίδια. Μετά από ένα αναγνωριστικό και κακό σε ποιότητα πρώτο τέταρτο, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή και με κινητήριο άκξονα τον Σκόκο προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.
Τελικά το κατάφερε ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, με ένα γκολ του Λυμπερόπουλου που θα συζητιέται για καιρό, αφού ο Μεσσήνιος επιθετικός ήταν (έστω και οριακά) σε θέση οφσάιντ, όταν έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Σκόκο.
Η έξοδος του Αργεντίνου λίγα λεπτά αργότερα, όμως, λόγω τραυματισμού, είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ανάπτυξη των «κιτρινόμαυρων», αφού από εκεί και πέρα δεν υπήρξε ούτε μια κάθετη πάσα, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε ούτε η απαραίτητη βοήθεια από τα άκρα.
Την ίδια στιγμή, ο Ατρόμητος ξεκίνησε σαφώς; μουδιασμένα και φοβισμένα το παιχνίδι, ενώ μετά το γκολ έδειξε επηρεασμένος και δεν μπόρεσε να αντιδράσεις.
Στην επανάληψη, οι Περιστεριώτες μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν ευκαιρίες, αλλά από τη στιγμή που δεν ισοφάρισαν η ΑΕΚ άρχισε και πάλι ναν παίρνει τα... πάνω της. Αρχικά απείλησε με το δοκάρι του Δέλλα στο 57' και τελικά «καθάρισε» το παιχνίδι με το δεύτερο γκολ του Μπαχά και έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην επικράτησή της με το γκολ του Καφέ στο 85'..
Το φιλμ του αγώνα
85' ΓΚΟΛ 0-3 η ΑΕΚ.Πολύ όμορφο γκολ από τον Καφέ, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ, πλάσαρε με το «εξωτερικό» και νίκησε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

82' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Ολιβέιρα ο Σαρμιέντο.

81’ Ο Γεωργέας προσπάθησε με παράλληλη μπαλιά από δεξιά να βρει τον Μπαχά, αλλά αυτός, αφού πιέστηκε από αμυντικό του Ατρομήτου, έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

77' ΓΚΟΛ 0-2 η ΑΕΚ. Ο Καφές δεν μπορεί να στείλει την μπάλα με κοντινή προβολή στα δίχτυα, όμως άθελά του δίνει την ασίστ στον Μπαχά που ακολουθούσε τη φάση. Ο Μαροκινός με δυνατό σουτ νικάει τον Ιτάνζ και διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

65'
 Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Σαγκανόφσκι ο Μπρίτο.

62' Κίτρινη κάρτα στον Ντιοπ.

59' Ο Τάτος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, απέφυγε τον Καράμπελα και δοκίμασε το σουτ, όμως ο Μανωλάς με τάκλιν την απέκρουσε.

57’ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία και ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΚ, σε μία φάση διαρκείας. Ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά, ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Στην επαναφορά ο Μπαχά γίνεται αποδέκτης της και την ξαναγύρισε παράλληλα στον Δέλλα, ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ.

53’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί βρέθηκε ο Μπαζίνσκι που έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι, αλλά στη συνέχεια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σάχα.

47’ Ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Καμαρά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά η μπάλα, από την κεφαλιά του Αναστασάκου, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σάχα.

45+2' Σουτ από τον Νάστο, η μπάλα άουτ. 

42' 
Κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα. 

36’
 Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μπαχά ο οποίος βρέθηκε δεξιά στην περιοχή του Ατρομήτου, δοκίμασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

32’ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Σκόκο ο Μπαχά. Συγκινητική η στιγμή με τον Αργεντινό να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με δάκρια στα μάτια, καθώς, όπως είναι κατανοητό ήθελε να αγωνιστεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του μεγάλου τελικού.

28’ ΓΚΟΛ 0-1 η ΑΕΚ. Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο ριπλέι της τηλεοπτικής κάλυψης, φάνηκε ότι ο «Λύμπε» ήταν εκτεθειμένος και κακώς μέτρησε το γκολ.

25' Κίτρινες κάρτες σε Σκόνδρα και Μάκο.

23’ Ο Καμαρά μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, προσπάθησε με μία παράλληλη μπαλιά να βρει τον Αναστασάκο, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Γεωργέας πρόλαβε και έκοψε την μπάλα.

17’ Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά ακόμη ψάχνει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ.

15’ Καλή εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΚ από τον Σκόκο, ο Δέλλας δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από τον Αναστασάκο, ο οποίος έδιωξε την μπάλα.

9’ Ο Ατρόμητος δείχνει να πατάει καλύτερα σε αυτά τα πρώτα λεπτά, έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σάχα. Από την άλλη η ΑΕΚ ψάχνει να βρει ακόμη τα πατήματά της.

4’ Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Σκόνδρα, η μπάλα άουτ.

ΣΚΟΡΕΡ: 29' Λυμπερόπουλος, 78' Μπαχά, 85' Καφές
ΔΟΚΑΡΙΑ: 57' Δέλλας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Σκόνδρας - 25' Μάκος, 29' Λυμπερόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (83' Σαρμιέντο), Νάστος, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (66' Μπρίτο), Τάτος, Σφακιανάκης (90' Καμαρά), Καμαρά, Αναστασάκος.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο, Σκόκο (33' λόγω τραυματισμού Μπαχά).

protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...