`

Ένας Έλληνας είναι θαύμα, δύο μπελάς, είκοσι καταστροφή


Χαλάει το φωτοτυπικό στον δεύτερο όροφο των γραφείων της ΝΔ στην Συγγρού; Το ακουμπά ο Πρόεδρος και φτιάχνει. Κολλάνε οι υπολογιστές; Τους κοιτά ο Αρχηγός και παίρνουν μπροστά.
Δυσκολεύεται κάποιος να παρκάρει στον παράδρομο; Κάνει κουμάντο ο τομεάρχης Οικονομίας από το κινητό βλέποντας τον από τη τζαμαρία του τρίτου.
Όταν τα παίρνει στο κρανίο, ως τεχνικός ασφαλείας  θέτει σε κατάσταση συντήρησης το ασανσέρ κι έτσι αναγκάζονται όλοι να ανέβουν  από τις σκάλες.  Όσοι δεν περνούν το τεστ φυσικής κατάστασης και φθάνουν στον τρίτο, εξουθενωμένοι στα πρόθυρα αποπληξίας,  επεμβαίνει ο Πρόεδρος με τις κατάλληλες συμβουλές ως ιατρός εργασίας.
Πάλι καλά που είναι καλό το φαγητό στο κυλικείο και δεν επιβλέπει προσωπικά στην παρασκευή του νηστίσιμου σπανακόρυζου.
Δεν συζητάμε ποιος κάνει τα ρεπό των υπόλοιπων τομεαρχών. Όπως πληροφορούμε μάλιστα, τότε που έλειπε στις Βρυξέλλες είχε λάβει τα μέτρα του, καθώς παρατηρήθηκε μια χαλαρότητα (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ) στη διάταξη μάχης κατά το τριήμερο των Αποκριών.
Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούν ότι τα στελέχη του κόμματος κάνουν οπλασκήσεις και περνούν τρεις  φορές ημερησίως τον στίβο μάχης στο υπόγειο, πρόκειται για υπερβολές. Απλά κάποιος μέτρησε πόσα σπιρτόκουτα είναι η απόσταση των νέων γραφείων με τη Ρηγίλλης, στο πλαίσιο επίλυσης μιας αριθμοθεωρητικής άσκησης .
Μπορώ να φαντασθώ τις ενστάσεις σας, αλλά από το μοντέλο διοίκησης  ΜΚΟ, (χρήματα υπάρχουν, χρόνος για διαβούλευση απεριόριστος καθώς και για δια βίου μάθηση), το μοντέλο «η χώρα στον αυτόματο πιλότο» ή το μοντέλο «δημιουργικής λογιστικής», αυτό το μοντέλο καλύτερο μου φαίνεται.
Μικρή χώρα είμαστε, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, δεν είναι ανάγκη να κουραζόμαστε με την εφεύρεση του βέλτιστου μοντέλου διοίκησης. Το μόνο πετυχημένο μοντέλο διοίκησης στην Ελλάδα είναι η «ενός ανδρός αρχή». Όλα τα υπόλοιπα «συνεργατικά» μοντέλα απέτυχαν παταγωδώς.
Προς επίρρωση της παροιμίας που λέει ότι ένας Έλληνας είναι θαύμα, δύο μπελάς, είκοσι  καταστροφή.
Μικρός Οδυσσέας

antinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...