`

Μεγάλοι σταρ στην Αθήνα για τους Special Olympics


Ξεπέρασε κάθε όριο η συμμετοχή των εθελοντών...

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς γίνεται στην Αθήνα και απέχουμε 72 ημέρες από την έναρξή της που έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου.
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες 2011 - Special Olympics, στους οποίους συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία, είναι πλέον προ των πυλών. «Οι Αγώνες ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε ο, τι αφορά την προσέλκυση εθελοντών. Φτάσαμε τους 25.000, περίπου 3.000 παραπάνω από όσους χρειαζόμασταν», είπε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Δεσποτοπούλου σε ενημερωτική εκδήλωση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θα καλύψουν τους Αγώνες.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τρανταχτά ονόματα του διεθνούς σταρ σίστεμ, όπως ο Στίβι Γουόντερ, η Βανέσσα Ουίλλιαμς, ο κινέζος σταρ του ΝΒΑ Γιάο Μινγκ, αλλά και ο πρώην ηθοποιός και νυν κυβερνήτης της Καλιφόρνια, έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν το καλοκαίρι στην Αθήνα για τους Special Olympics.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και μέλη του διεθνούς κινήματος των Special Olympics όπως ο πρόεδρος των Special Olympics κ. Μπράντι Λαμ. «Οταν ξεκίνησαν οι Speial Olympics, το 1968 στο Σικάγο, συμμετείχαν σε αυτούς 1000 αθλητές. Οι θεατές ήταν ακόμα λιγότεροι. Σήμερα στα προγράμματα τους συμμετέχουν πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι σε 185 χώρες» επεσήμανε ο κ. Λαμ και κατέληξε λέγοντας ότι «ακόμα και χώρες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, όπως είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και η Ιαπωνία θα δώσουν το "παρών" στην Αθήνα».

Οι ΧΙΙΙ Παγκόσμιοι Θερινοί Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 σε αριθμούς

22 Αθλήματα.
30 εγκαταστάσεις
7.500 αθλητές
2.500 προπονητές
3.000 κριτές/ διαιτητές
25.000 εθελοντές
3.000 Media


Αναδημοσιευση Απο Βημα

to-kounavi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...