`

Ολυμπιακός – Άρης:Θέαμα και…1-0 , Χαλαρά και...εορταστικά το 1-0 ο ΠΑΟ

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να κερδίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό; Το νικητή τον γνωρίζαμε, πριν ξεκινήσει το ματς. Αυτά που ήθελε να δει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν σωστή αμυντική λειτουργία, καλές επιλογές στην επίθεση και φυσικά να δει...
την αντίδραση των παικτών του, μετά την κατάκτηση του τελικού Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν όλα και προσέφεραν στους φίλους τους, μία εξαιρετική παράσταση. Βρίσκουν τα πατήματά τους και την φόρμα τους τη πλέον κατάλληλή στιγμή. Την ώρα που κρίνονται οι κούπες.  Την πρώτη οι Πειραιώτες την κατέκτησαν παλικαρίσια, κόντρα στον ΠΑΟ. Πήραν το Κύπελλο και τώρα θέλουν και το πρωτάθλημα.

Κόντρα στον Άρη, όπως προαναφέραμε οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς, παρουσιάστηκαν σοβαροί, ορεξάτοι και καθάρισαν το ματς για πλάκα. Από το πρώτο πεντάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς είχαν πέσει νοκ άουτ. Το 6-4 με τρία σερί τρίποντα (δύο του Τεόντοσιτς και ένα του Γκόρντον), έγινε 15-4 και με εξαιρετική άμυνα κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 30-10! Ακούστε στατιστικά; Πέντε στις έξι βολές. Πέντε στα οκτώ δίποντα και πέντε στα 10 τρίποντα!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σκηνικό ήταν τομ ίδιο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και πλήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 54-26 και ποσοστά για Όσκαρ (6/8 βολές, 9/17 δίποντα, 10/16 τρίποντα)! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός είχε πετύχει περισσότερους πόντους από τον Άρη, μόνο με τα τρίποντα.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το πιο σβηστό για τους Πειραιώτες και δεν είναι τυχαίο ότι το σκορ έληξε ισόπαλο (19-19). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν και πάλι ρυθμούς, προσφέροντας μερικές εντυπωσιακές φάσεις για να κλείσουν το ματς με 32 πόντους διαφορά και τελικό σκορ 95-63. Οδηγός στο θέαμα ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πέτυχε 20 πόντους και είχε  πέντε ασίστ. Σημαντική η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη. Ο Kill Bill πέτυχε επτά πόντους, είχε οκτώ ασίστ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Καλά
 στατιστικά στην πρώτη του εμφάνιση, μετά από τόσο καιρό…

Τα δεκάλεπτα: 30-10, 54-26, 73-45, 95-63

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 13, Γκόρντον 4, Σπανούλης 7, Πρίντεζης 8, Μπουρούσης 8, Κέσελ 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Χαλπερίν 5, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 20

Άρης: Μπράουν 6, Γουίντερς 3, Κίνγκ 12, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 4, Χαραλαμπίδης 4, Κασίροφ 13, Κουμπούρας 2, Μπάβτσιτς 4, Χρυσικόπουλος 5, Βεργίνης, Μποχορίδης 





Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα (καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μετά τον θρίαμβο στην Βαρκελώνη), ο Παναθηναϊκός «διέλυσε» τον ΠΑΟΚ με 95-52 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά.
Πριν καλά καλά ξεκινήσει ο αγώνας χρειάστηκε να διακοπεί… Μια βλάβη στο ηλεκτρονικό ταμπλό λίγα δευτερόλεπτα μετά το τζάμπολ είχε αποτέλεσμα να διακοπεί για περίπου δέκα λεπτά η αναμέτρηση. Στην επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ φάνηκε ελαφρώς πιο ζεστός… Και ο Παναθηναϊκός, όμως δεν άργησε να «ζεσταθεί».
Με καλάθι του Ιαν Βουγιούκα οι «πράσινοι» προσπέρασαν για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό (8-7), ενώ στην συνέχεια με καλή άμυνα οδήγησαν σε αλλεπάλληλα λάθη τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και «έχτισαν» μια διαφορά 15π. (24-9, στο 9’).
Και δεν σταμάτησαν εκεί… Η διαφορά εξακολούθησε να έχει την ανιούσα, παρά το γεγονός ότι ο Ντρου Νίκολας επέμενε κόντρα στην αστοχία του να σουτάρει… Με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ (το οποίο πανηγυρίστηκε έντονα από όλο το γήπεδο!) ο δείκτης της διαφοράς βρέθηκε στο +21 (34-13), ενώ με τον Ντόζιερ στον πάγκο λόγω φάουλ (μόλις στο 13ο λεπτό ο Αμερικανός χρεώθηκε το 4ο του!) ο ΠΑΟΚ που «ξέμεινε» από επιθετικές λύσεις είδε τον Παναθηναϊκό να απομακρύνεται κι άλλο (35π., 51-16, στο 17’).
Η κατάσταση ήταν ήδη μη αναστρέψιμη για τον Δικέφαλο του Βορρά, που προσπάθησε να μαζέψει ελαφρώς την διαφορά (60-37), όμως, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 8-0, την ανέβασε στο 30+ (68-37) και όχι απλά την διατήρησε σταθερά, αλλά την διεύρυνε (91-49, στο 38’).
Δεκάλεπτα: 26-11, 55-23, 76-42, 95-52

protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...