`

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας πήρε η Κική Δημουλά


Με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας τιμήθηκε η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά. 

Στην απονομή, που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, παρέστη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

"Από τη φύση τους τα βραβεία έχουν στόχο να τιμήσουν έργα εξαιρετικής αξίας και άρα να απομονώσουν κάποιους βραβευμένους από άλλους που δεν βραβεύθηκαν. Για αυτό δεν θα περίμενε κανείς ότι μια τελετή απονομής βραβείων θα μπορούσε να είναι μια γιορτή συλλογικότητας και αλληλοϋποστήριξης. Όμως η φετινή εκδήλωση, ο χρόνος της διεξαγωγής της αλλά και η προετοιμασία της, δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο αισιοδοξίας σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αλλά δύσκολη και για το βιβλίο ειδικότερα".

Ο Υπουργός Πολιτισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που ολοκληρώθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη, όπου όπως ανέφερε ήταν η πιο επιτυχημένη που έχει οργανωθεί στην Ελλάδα:

"Χτες ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πιο πετυχημένη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου που οργανώθηκε μέχρι σήμερα. Πετυχημένη και ποιοτικά και ποσοτικά. Πέρυσι, όταν ετοιμαζόμασταν για την Έκθεση, όλοι με ρωτούσαν αν η Θεσσαλονίκη θα παρέμενε η έδρα της Έκθεσης ή αν θα ξαναγινόταν καν Έκθεση. Τότε είχαμε απαντήσει ότι και η Έκθεση θα συνεχιστεί και ότι την πόλη της Θεσσαλονίκης εμείς δεν την εγκαταλείπουμε. Και το είχαμε πει διότι πιστεύαμε ότι η επιτυχία της έκθεσης δεν εξαρτάται μόνο από την πόλη όπου γίνεται αλλά και από το περιεχόμενό της και τον πλούτο της. Φέτος στην έκθεση ήρθαν περισσότεροι εκδότες και περίπου 30% περισσότεροι επισκέπτες από πέρυσι", συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στο Πρόγραμμα επιδότησης μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων, το οποίο ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο Πολιτισμού με το Ε.ΚΕ.ΒΙ.

"Ξέρω με πόση ανυπομονησία το περιμένει ο εκδοτικός κόσμος εδώ και χρόνια. Απ’ τον επόμενο μήνα θα έχει τη δική του ιστοσελίδα και θα είναι ανοιχτό σε όλους" υπογράμμισε.

Τέλος, ο Υπουργός επεσήμανε πως σε ό,τι αφορά το Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά μέσα στο 2011, φιλοδοξεί να αναδείξει το πιο σύγχρονο, δυναμικό και τολμηρό πρόσωπο της ελληνικής λογοτεχνίας. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...