`

Απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές με αναπηρία


Με μια αδιανόητη απόφαση το Υπουργείο Παιδείας περιορίζει μόλις σε τρία τα  εξεταστικά κέντρα για τους  μαθητές με αναπηρία που θα συμμετάσχουν  στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Δηλαδή 1.152 μαθητές με αναπηρία από όλη τη χώρα, την Περιφέρεια, τα νησιά μας θα αναγκαστούν να μετακινηθούν είτε στην Αθήνα, είτε στον Πειραιά, είτε στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν εξετάσεις. Αυτά τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και συνέχισε:

350 μαθητές από την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τη Σάμο και λοιπά νησιά, με την απαραίτητη συνοδεία του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, θα στοιβαχτούν στο εξεταστικό κέντρο του Πειραιά. Οι μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα, στο εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας.
Η  κυβερνητική απόφαση θα αναγκάσει γονείς και μαθητές να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν σημαντικά οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας που έχει προκαλέσει σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα.
Επιπλέον, οι ψυχολογικές και σωματικές επιβαρύνσεις, δημιουργούν αναμφίβολα άνιση και διακριτή μεταχείριση στους συγκεκριμένους μαθητές. Μάλιστα για όλους τους παραπάνω λόγους πολλοί γονείς ήδη έχουν κάνει γνωστό ότι τα παιδιά τους δεν θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις!
Δυστυχώς η επιπολαιότητα και η κοινωνική αδιαφορία της κυβέρνησης Παπανδρέου λειτουργεί εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους. Το γεγονός αυτό θίγει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία. Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της ΤΩΡΑ!
antinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...