`

Απαγόρευση στο εμπόριο ζώων από τα pet shops

Πρώτα απαγορεύτηκε το «Χαρούμενο Γεύμα» της Μακ Ντόναλντ, έπειτα οι πλαστικές σακούλες και μετά τα πλαστικά μπουκάλια νερού.


Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο επιχειρούν να «ξαναχτυπήσουν» με ακόμη έναν δρακόντειο νόμο: αυτήν τη φορά θέλουν να απαγορεύσουν την αγοροπωλησία των κατοικίδιων ζώων - τα γνωστά και ως pets.
Στην πρόταση που καταθέτει η αρμόδια υπηρεσία περιλαμβάνεται μια ευρεία γκάμα κατοικίδιων, από τα λαμπραντόρ έως τα χρυσόψαρα, ενώ εξαιρούνται τα κοτόπουλα και οι αστακοί.

Οι υπέρμαχοι της πρότασης υποστηρίζουν ότι τα pet shops θησαυρίζουν εις βάρος των δικαιωμάτων των ζώων προκαλώντας πόνο και θάνατο. Ισχυρίζονται ακόμη ότι η διαχείριση των ζώων ως εμπόρευμα είναι στην πραγματικότητα δουλεμπόριο.

Στο άλλο άκρο βρίσκεται ο κλάδος των εμπόρων που χαρακτηρίζει την πρόταση «την πλέον ρατσιστική που έχει υπάρξει ποτέ». Οι έμποροι επισημαίνουν ακόμη ότι τα pet shops θα αναγκαστούν να κλείσουν στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ κανένας δεν θα μπορεί να απαγορεύσει στους κατοίκους τους να αγοράσουν κατοικίδια από γειτονικές πόλεις.

ΤΑ ΝΕΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...