`

Στρος Καν: Η επιστροφή του Καζανόβα!

Από δικαστική οδύσσεια σε ατελείωτη σαπουνόπερα τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση Στρος Καν στη χώρα του Μολιέρου… Η Χολιγουντιανών προδιαγραφών, άφιξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στα πάτρια εδάφη ήταν σκηνοθετημένη έως και στην παραμικρή της λεπτομέρεια από τους καλύτερους...
επικοινωνιολόγους διεθνώς, ενώ εκτιμάται ότι έπεται και συνέχεια.
Γάλλοι και ξένοι δημοσιογράφοι είχαμε ενημερωθεί τρεις ημέρες νωρίτερα για την ακριβή ώρα προσγείωσης της τακτικής και όχι prive πτήσης που θα τον έφερνε πίσω στη Γαλλία…
Ακόμη κι η διαδρομή που ακολούθησε η οικογενειακή λιμουζίνα συνοδεία 20 αστυνομικών ως την αριστοκρατική Πλάζ Ντε Βόζ, όπου βρίσκεται η οικία των Στρος Καν, είχε »δήθεν διαρρεύσει» από την προηγούμενη μέρα.
Με ένα αστραφτερό χαμόγελο α λα Τζορτζ Κλούνεϊ και στο πλευρό του μια λαμπερή, σύζυγο “τιμωρό” , όπως την χαρακτήρισε ο Nouvel Observateur, ο Στρος Καν δεν προσπάθησε ούτε λεπτό να κρύψει το πρόσωπο του από τα φλας των φωτογράφων αλλά ούτε και να αποδράσει από το πλήθος των δημοσιογράφων που τον ακολουθούσαν κατά πόδας όλο το πρωινό της προηγούμενης Κυριακής
Αδιαμφισβήτητα ένας “αθώος” δεν κρύβεται! Μια κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση, το σοκ των φωτογραφιών με χειροπέδες, η δημόσια έκθεση μιας πλουσιοπάροχης ζωής απαιτούν μια αναδόμηση της εικόνας του πρώην ηγέτη του ΔΝΤ στο ύψος της παγκόσμιας ταπείνωσης που υπέστη.
Με ποιο σκοπό;
“@mdenaxa Ξεκινάει η πορεία του #DSK για την προεδρεία της Γαλλίας;” είναι το ερώτημα αρκετών «followers» απο την Ελλάδα στον λογαριασμό μου στο twitter. Κατηγορηματικά όχι! Ο Στρος Καν δεν έχει πια εκλογική περιφέρεια, αξίωμα ή θητεία, ενώ η τιμή κι η υπόληψη του έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα!
Σοβαρό έντυπο και, μάλιστα, αριστερό δεν δίστασε να σχολιάσει την επιστροφή του ως την επιστροφή του «Καζανόβα» σε γλέντι στο Φεστιβάλ των Κανών ή «του οποιοδήποτε ομήρου από το Αφγανιστάν ή το Ιράκ»! Όπως επισημάνθηκε , το συστατικό που έλειπε από το καλοστημένο ντεκόρ ήταν η ανάρτηση γιγαντοαφίσας με την φωτογραφία του DSK στο δημαρχείο του Παρισιού με τη λεζάντα “Επιτέλους Ελεύθερος – Επιστροφή από την Κόλαση – 1ος κύκλος”!
Το μόνο, λοιπόν, που περιμένει τον Στρος Καν στη Γαλλία μετά την αθωωτική απόφαση στις ΗΠΑ, δεν είναι οι Σοσιαλιστές που του γύρισαν απαξιωτικά την πλάτη, ούτε ο Σαρκοζί που όπως και πάλι ψιθυρίζεται ίσως και να του έσκαψε το λάκκο, αλλά νέοι δικαστικοί αγώνες… Εις βάρος του εκκρεμούν η εκδίκαση των υποθέσεων της Τριστάν Μπανόν για απόπειρα βιασμού, η μήνυση που κατέθεσε στο δικαστήριο του Παρισιού ο δικηγόρος της Nafissatou Diallo για προσπάθεια δωροδοκίας μάρτυρα και ποιος ξέρει τι άλλο!
Εκτός αυτού σχεδόν κανένας Γάλλος – μάρτυς μου οι δημοσκοπήσεις – δεν επιθυμεί να δει στο προεδρικό αξίωμα έναν άνδρα που πίσω του σέρνει ‘”κατσαρόλες”, όπως λένε εδώ.
(Κατάλοιπο της Γαλλικής επανάστασης ίσως, αλλά οι Γάλλοι απεχθάνονται το «ψαχούλεμα ή χούφτωμα» του υπηρετικού προσωπικού!)
Όμως ο Στρος Καν και, κυρίως, η φιλόδοξη κυρία Στρος Καν δεν είναι άνθρωποι που υπομένουν!
Στο επόμενο επεισόδιο της ιστορίας που, όπως έχει ανακοινωθεί από τους ίδιους τους επικοινωνιολόγους του, θα μεταδοθεί πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, το πρώην φαβορί των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές αναμένεται να εκφράσει μεταμέλεια και συγγνώμη προς την οικογένεια του και μετά θα αλλάξει θέμα…
Η αναδόμηση της εικόνας και της υπόληψής του – που απαιτούν μήνες για να επιτευχθούν – θα στηριχθεί σε παρεμβάσεις γύρω από την πολιτική κατάσταση της Γαλλίας και την παγκόσμια οικονομία αντικείμενα που γνωρίζει πάρα καλά. Και μην εκπλαγείτε αν αργά η γρήγορα δείτε και πάλι τον Στρος Καν σε κάποιον υπουργικό θώκο. Προεδρικό, είπαμε το αποκλείουν οι αναλυτές!.. Αν και το χρήμα όλα τα εξαγοράζει!

http://www.aixmi.gr/index.php/strauss-khan-epistrofi-kazanova/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...