`

Η φτωχομάνα … Αμερική


Πολλά ακούγονται  το τελευταίο διάστημα για μαζική μετανάστευση των Ελλήνων, αφού τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση κυριαρχούν.
Και πολλοί είναι αυτοί που άρχισαν προσπάθειες προκειμένου να μεταναστεύσουν στην «γη της επαγγελίας», την Αμερική.

Έλα όμως που τα νέα και από εκεί δεν είναι καθόλου ευχάριστα, και όπως πάει το πράγμα, σε λίγο καιρό και οι Αμερικάνοι θα ψάχνουν χώρα να μεταναστεύσουν… Ήδη, απ ότι γνωρίζω,  υπάρχει ολόκληρη παροικία Αμερικανών οικονομικών μεταναστών στο Πεκίνο!
Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του US Census Bureau, ο ένας στους έξι Αμερικανούς έζησε πέρσι σε συνθήκες φτώχιας.
46.2 εκατομμύρια Αμερικάνοι, 15.1% του συνολικού πληθυσμού, ζούσαν το 2010 κάτω από το όριο της φτώχιας, σε σύγκριση με το 14.3% για το 2009.
Αυτό το επίπεδο φτώχιας ήταν ακριβώς  ίδιο το 1993, ενώ το 1983 είχε φτάσει το  15.1%
Το όριο της φτώχιας για την Αμερική θεωρείται ένα ετήσιο εισόδημα ύψους $22.314 για μια τετραμελή οικογένεια, και $11.139 για ένα μόνο άτομο.
Σήμερα, το μέσο ετήσιο εισόδημα για μια αμερικανική τετραμελή οικογένεια είναι τα $49.445, και αυτό έχει πέσει ελάχιστα σε σχέση με το 2010.
Το χαμηλότερο μέσο εισόδημα (πάντα για τετραμελή οικογένεια) συναντάται στη πολιτεία του Mississippi ($37.985), και το υψηλότερο στη πολιτεία New Hampshire ($66.707).
Τη μεγαλύτερη φτώχια τη συναντάμε στον αμερικανικό Νότο, και τη λιγότερη στις Βορειοδυτικές πολιτείες.
Τέλος, ο συνολικός αριθμός των ανασφάλιστων (υγειονομικά) Αμερικανών, ανέρχεται πλέον σε 49.9 εκατομμύρια, ποσοστό ρεκόρ για τη χώρα.

S.A. (AP, CNN)
http://money.cnn.com/2011/09/13/news/economy/poverty_rate_income/index.htm?iid=Lead
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...