`

Η Αρχαία Ελλάδα ασπίδα προστασίας και σανίδα σωτηρίας...

Μια Ελλάδα σε κατάσταση πανικού,ένας λαός που δεν θυμίζει σε τίποτα τον λαμπρό αρχαίο λαό του, που ωστόσο συχνά επικαλείται ως ασπίδα προστασίας απέναντι σε όποιον άλλο λαό τον υποτιμήσει ή το προσβάλει.Όμως παρ'όλα τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι Αρχ. Έλληνες με τους νεοέλληνες με βασικό την γλώσσα έχουν μια μεγάλη διαφορά στο θέμα αντιμετώπισεις των προβλημάτων τους.
Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν φιλοσοφίες όπως το "αμ' έπον αμ΄ έργον "* ή το γνωστό σε όλους μας "συν Αθηνά και χείρα κίνει", οι σημερινοί Έλληνες δυστυχώς περιμένουν τον επουράνιο μεσία να τους λύσει τα προβλήματα .Έχουν κλειστεί πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα και περιμένουν την καταστροφή τους ή την σωτηρία τους .
Αφου λοιπόν ζητάμε από...
τον υπόλοιπο κόσμο να μας σεβαστεί και να μας λυπηθεί λόγω των όσων έχουν προσφέρει οι πρόγονοι μας , ας υιοθετήσουμε και εμείς λίγο τον τρόπο φιλοσοφίας τους και ας προσπαθήσουμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα που εμείς δημιουργήσαμε και απλά ας προσευχηθούμε ότι ο Θεός θα θέλει να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες μας. Αλλά εμείς ας έχουμε προσπαθήσει πρώτα.
*"μαζί με το λόγο και το έργο"



Γράφει η Αθηνά Ελευθερίου
http://press-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_9114.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...