`

Τέννις: "Ασυναγώνιστος" Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν, επικρατώντας σε πέντε 
σετ του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός έχασε για έβδομη 
σερί φορά από τον Σέρβο.
Στο ματς του αιώνα (Γουίμπλεντον 2008) νίκησε ο Ράφα Ναδάλ, στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό Grand Slam επικράτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος Νο1 στον κόσμο νίκησε 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5-7), 7-5 τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν σε πέντε ώρες και 50 λεπτά!Το 1988 ο τηλεσχολιαστής σήμερα στο Eurosport, Σουηδός Ματς Βιλάντερ είχε νικήσει τον τωρινό προπονητή του Άντι Μάρεϊ, Ίβαν Λεντλ στη Νέα Υόρκη σε τέσσερις ώρες και 54 λεπτά. Το... ρεκόρ καταρρίφθηκε με το σκορ στο 2-2 στο πέμπτο σετ.

Ο Τζόκοβιτς είναι ο άξιος 100ος νικητής του Αυστραλιανού Όπεν και πήρε εξαντλημένος το τρόπαιο από τα χέρια του θρυλικού Ροντ Λέιβερ. Έφτασε τις τρεις νίκες στη Μελβούρνη και τις πέντε στην καριέρα του. Κι όσο κι αν φαίνεται απίθανο, ο Τζόκοβιτς του 2011 μπορεί να είναι καλύτερος από εκείνον το 2010! Απλά "υπερηχητικός".

'Αξιος νικητής θα μπορούσε να ήταν και ο Ναδάλ που... σηκώθηκε από τους νεκρούς στο τέταρτο σετ, ωστόσο για έβδομη συνεχόμενη φορά σε τελικό, ηττήθηκε από τον κακό του δαίμονα. Το κακό είναι ακόμα μεγαλύτερο! Έχασε σε τρίτο συνεχόμενο τελικό Grand Slam από τον Τζόκοβιτς και... ταιριαστά θα επιχειρήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 11 Grand Slam τίτλων του Μπγιορν Μποργκ στο Ρολάν Γκαρός, μιας και ο Σουηδός δεν έδωσε ποτέ σημασία στο Αυστραλιανό Όπεν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...