`

Οι θεοί της Ασίας τη Μεγάλη Βδομάδα...Γράφει ο Στάθης

Κανείς εκτός από λιγους που θερμά πιστευουν, ή ακόμα λιγότερους που είναι βαθιά ποιητικοί, δεν αισθάνεται το απομέσα του Μεγαλοβδόμαδου από τη Μεγάλη Δευτέρα, αργότερα ζορίζουν τα πράγματα, αρχίζουν να τρίζουν τα ξύλα...

και να αισθάνονται ανήσυχα τα άνθη , ότι ευωδιάζουν-και κάπως ένοχα.Το θειάφι έρχεται, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα.
Κι όπως κάθε μέρα συχνάζουν στον Ναό, στα πέριξ και τις κλίμακες οι αργυραμοιβοί και οι τοκογλύφοι-φέτος είναι σε προεκλογική περίοδο η Ιερουσαλήμ, οι δοσοληψίες εχουν ενδιαφέρον και ρίσκο.Όχι μόνον οι οικονομικές, αλλά οι πολιτικές!- για να έχουν ύστερα πιο πολύ ενδιαφέρον οι οικονομικές εκ νέου...
Στο αρχοντικό του κυρ Σταύρου πάνε  κι έρχονται,νύκτωρ, οι Γραμματεις και οι Φαρισαίοι-σμήνη φευγουν υστερα από κάθε συνάντηση οι μηνύτορες για να διαδώσουν στην αγορά την «ημερήσια διαταγή» για την προπαγάνδα της Επόμενης Μέρας-είναι ταραγμένοι οι καιροί και επικίνδυνοι,ένα εκατομμύριο άνεργοι κυκλοφορούν στην Πόλη κι ανάμεσα τους πολλοί πλέον οι Ζηλωτές και οι υπόλοιποι αλλοπαρμένοι. Όχλος.
Πρέπει, το λοιπόν, οι δουλειές να γίνονται νοικοκυρεμένα  να πουλήσουν στο πόπολο ποσοστα κομμάτων τα παπαγαλάκια, σε δόσεις σωστές, να αγοράσουν πληροφορίες, να ζυμώσουν εξελίξεις, κι ακριβώς για αυτό είναι μεγάλη  η ένταση απόψε στο αρχοντικό του κυρ Σταύρου, έχει ανάψει κι έχει κορώσει απ’το κακό του ο ευνοούμενος ευνούχος Άννας , «δεν είναι τωρα η κατάλληλη στιγμή» ωρύεται «θα πάθουμε ζημιά!»
 Νύχτα βαθιά, προχωρημένη, πάνω απ΄την Πόλη δεσπόζει ολόφωτη η φίρμα της Goldman Sachs περίβλεπτη παντού καθώς ορθώνεται απ΄τη μετώπη του Ναού
 καταυγάζοντας απέναντι την Κομαντατούρ- πάντως οι Ρωμαίοι ήσυχοι κοιμούνται και απόψε, αυτοί τους φόρους να μαζεύουν και τη φρουρά να τους φυλάει- οι δικοί μας είναι σε αναστάτωση.
«Ατομικές συμβάσεις στο Μέγα;»  να φωνάζει ο Άννας  «έχουμε τρελαθεί τελείως;»
«Δηλαδή τωρά παθαίνουν οι εργαζόμενοι στο μεγάλο κανάλι, όσα πολλοί απ΄ αυτούς προπαγάνδιζαν ότι πρέπει να πάθουν οι άλλοι εργαζόμενοι;», διαπίστωνε με κάπως μπλαζέ ύφος ο Νικόδημος για να εισπράξει την επιτίμηση του Άρχοντα Καγιάφα και κυρ Σταύρου κι Αφέντη Διαπλοκίτη: « Παράτα μας, ρε Νικόδημε, εσύ οι φιλοσοφίες σου και τα ελληνικά σου».
 Όντως  , η ώρα ήταν προχωρημένη , είχαν αρχίσει να λαλούν οι πετεινοί, δεν ήταν η στιγμή για φλεγματικούς (ή μήπως όχι;) αστεϊσμούς, αλλά για γρήγορες αποφάσεις.
« Το Μνημόνιο είναι Εθνική Στρατηγική» δήλωσε ο ευνοούμενος ευνούχος κοιτάζοντας με μισό μάτι τον Νικόδημο.
«Προτείνω μια συνάντηση με τον Βαραβά και ίσως μια βολιδοσκόπηση του Ιούδα. Αύριο κιόλας!»Συμφώνησαν όλοι, «κι αύριο μέρα είναι» μουρμούρισε βαρύθυμος ο Νικόδημος. Αύριο ξημέρωνε Μεγάλη Τρίτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...