`

Περιζήτητες οι σχολές που υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον

Σε λιγότερο από έναν μήνα η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα 
πάρει τέλος. Οι βαθμολογικές 
βάσεις των σχολών και τα 
ονόματα των επιτυχόντων 
αναμένεται να...
ανακοινωθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ως τότε τη μεγαλύτερη αγωνία θα έχουν οι υποψήφιοι των οποίων η βαθμολογία, σε σύγκριση με τις περσινές βάσεις, καταγράφει μικρές αποκλίσεις.
Παράλληλα, όμως, έχει ολοκληρωθεί η συμπλήρωση των μηχανογραφικών στοιχείων των υποψηφίων με τις προτιμήσεις σχολών και τμημάτων, γεγονός που επιτρέπει μια πρώτη προσέγγιση στο επίπεδο που θα κυμανθούν οι βάσεις με μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Το ΑΜΠΕ απευθύνθηκε σε δύο καθηγητές με μεγάλη εμπειρία γύρω από τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις επιδόσεις των υποψηφίων. Πρόκειται για τους Στράτο Στρατηγάκη, μαθηματικό σε δημόσιο σχολείο και Γιώργο Χατζητέγα, φυσικό στην ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίοι δίνουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με το επίπεδο, στο οποίο θα κυμανθούν, φέτος, οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών.
«Στα πολυτεχνεία αναμένεται μείωση στη ζήτηση των πολιτικών μηχανικών και αύξηση στη ζήτηση των μηχανολόγων και των ηλεκτρολόγων, αύξηση που αντικατοπτρίζει τις σημερινές τους επαγγελματικές τους προοπτικές και όχι αυτό που θα συμβεί σε 10 χρόνια, που οι φετινοί επιτυχόντες θα βγουν στην αγορά εργασίας. Πτώση στη ζήτηση των οικονομικών σχολών παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ενώ η αύξηση της ζήτησης για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές είναι εκρηκτική, λόγω της σιγουριάς του μισθού» σημειώνει ο κ. Στρατηγάκης.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χατζητέγας τονίζει: «Οι περιζήτητες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου που αφορά τους υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στα μεγάλα αστικά κέντρα θα παρουσιάσουν μεγαλύτερη άνοδο από αυτήν των τμημάτων της περιφέρειας. Στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, που επιλέγουν οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, η πτώση την οποία προδιαγράφουν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων θα είναι μικρότερη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο. Αντιθέτως, πολλά περιφερειακά τμήματα των ΑΕΙ θα παρουσιάσουν εντυπωσιακές πτώσεις. Η πρόσβαση στα ΤΕΙ των ίδιων επιστημονικών πεδίων θα είναι μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση, καθώς θα απαιτεί λίγες χιλιάδες μορίων για την εισαγωγή».



http://press-gr.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...