`

Γονιμότητα: αλήθειες και ψέματα

Η παρακολούθηση από τον γυναικολόγο αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης; 
Το βάρος επηρεάζει τη γονιμότητα; 
Το άγχος και το στρες κάνουν κακό 
στην επιθυμία για απόκτηση απογόνου; Το τσιγάρο εμποδίζει τη σύλληψη; 
Ας μην κάνουμε εικασίες. Η βαθιά 
γνώση είναι ο καλύτερος σύμβουλος 
για μια επιτυχημένη σύλληψη. 

Ας ξεχωρίσουμε την αλήθεια από τον μύθο. 


1. Η συστηματική παρακολούθηση από γυναικολόγο βοηθά την γονιμότητα
 Σωστό. Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος και το τεστ ΠΑΠ επιβάλλεται σε κάθε γυναίκα. Ο συστηματικός έλεγχος από τον γυναικολόγο εξασφαλίζει την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία τυχόν γυναικολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ικανότητα αναπαραγωγής.

2. Το σωματικό βάρος της γυναίκας σχετίζεται με την γονιμότητά της. 
 Σωστό. Το βάρος μας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητά μας. Τόσο η παχυσαρκία όσο και η υπερβολική αδυναμία προκαλούν διαταραχές στον κύκλο μας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η γονιμότητα των γυναικών.

3. Υπογόνιμο ζευγάρι θεωρείται εκείνο που προσπαθεί να κάνει παιδί επί δυο μήνες χωρίς αποτέλεσμα.
 Λάθος. Για να χαρακτηριστεί ένα ζευγάρι υπογόνιμο θα πρέπει να προσπαθεί να κάνει παιδί χωρίς αποτέλεσμα επί τουλάχιστον ένα χρόνο και οι ειδικές εξετάσεις να έχουν δείξει την ύπαρξη κάποιου προβλήματος. Παράγοντες όπως το άγχος, ο λάθος υπολογισμός των γόνιμων ημερών και η κακή διατροφή συντείνουν στην αδυναμία σύλληψης.

4. Το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης. 
 Σωστό.  Έρευνες έχουν δείξει ότι το τσιγάρο και οι τοξικές ουσίες του καπνού επηρεάζουν αρνητικά την γονιμότητα της γυναίκας. Παράλληλα το τσιγάρο επηρεάζει και την ανδρική γονιμότητα. Το σπέρμα ενός άνδρα που καπνίζει έχει διαφορετική μορφολογία, πυκνότητα και κινητικότητα σε σχέση με το σπέρμα ενός μη καπνιστή. Όσο πιο σύντομα λοιπόν σταματήσει κάποιος να καπνίζει, τόσες μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να αυξηθεί η γονιμότητά του.

5. Το άγχος και το στρες οδηγούν στην υπογονιμότητα.
 Σωστό. Το άγχος και το καθημερινό στρες δυσκολεύει πολλούς νέους να αποκτήσουν παιδί. Το άγχος και το στρες επηρεάζουν την γονιμότητα και του άντρα και της γυναίκας παράλληλα.

6. Η ηλικία της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει επηρεάζει το αποτέλεσμα. 
 Σωστό. Η ηλικία φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια μιας γυναίκας να μείνει έγκυος. Μετά την ηλικία των 35 χρόνων, η ικανότητα της γυναίκας να συλλάβει μειώνεται δραματικά.

babyspace.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...