`

Γιατί οι έφηβοι έχουν βαρεθεί το Facebook

Ένας τρόπος για 
να μπορέσουμε να βολιδοσκοπήσουμε 
τα ψηφιακά γούστα...
των σημερινών εφήβων είναι να ρίξουμε μια ματιά στα smartphones τους που έχουν σίγουρα εγκατεστημένη την εφαρμογή Instagram, καθώς και άλλα πιο «μοδάτα» apps.  

Σύμφωνα με το Cnet, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο έχει γίνει καταφύγιο των γονιών με αποτέλεσμα, οι σημερινοί έφηβοι να μην έχουν τη μυστικότητα και ιδιωτικότητα που θα ήθελαν.   

Για αυτό το λόγο κάνουν θραύση εφαρμογές όπως το Snapchat, που επιτρέπει την ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο χωρίς να αφήνει πίσω ψηφιακά ίχνη τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν αντιληπτά από τους ενήλικες.   

Οι προ-έφηβοι και έφηβοι στις ΗΠΑ, θεωρούν το Instagram ως το καινούργιο ψηφιακό τους σπίτι, καθώς εκείνοι αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο app  ως ένα δυναμικό κοινωνικό δίκτυο και όχι απλά ως μία εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημοσιεύουμε «επαγγελματικές» φωτογραφίες.   

Αν και δεν μπορούμε να μετρήσουμε με στατιστικά στοιχεία τη φυγή των εφήβων από το Facebook, η εταιρεία Nielsen γνωστοποίησε ότι στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, 1,3 εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν την υπηρεσία το Δεκέμβριο του 2012.   

Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί για αυτή την τάση, είναι το γεγονός ότι οι γονείς γίνονται αυστηροί με τα παιδιά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, θέτουν περιορισμούς στη χρήση του κοινωνικού δικτύου.   

Αυτό το φαινόμενο δυσαρεστεί και κουράζει τους εφήβους που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εγκαταλείψουν το αγαπημένο τους κοινωνικό δίκτυο, όταν περάσουν το κατώφλι του, οι «ενοχλητικοί» και αδιάκριτοι γονείς. 

Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...