`

“Ειδικά” μυστικά για μικροδουλειές

Ακόμα κι αν δεν πιάνουν τα χέρια μας, όλοι έχουμε ασχοληθεί κάποια στιγμή με μικροδουλειές στο σπίτι. 

Ένα καρφί στον τοίχο, βάψιμο εσωτερικών χώρων, μια τρύπα μ’ ένα τρυπάνι δεν χρειάζονται δα και ειδικό για να γίνουν.


Ακόμα και γι’ αυτές τις δουλειές, όμως, υπάρχουν μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Καλό θα είναι να τα γνωρίζουμε όταν καταπιανόμαστε με κάτι, ώστε να μην τρέχουμε … Οι πρακτικές συμβουλές για μικροδουλειές του σπιτιού είναι πάντα χρήσιμες.

Βίδες

Όταν λύνουμε ένα έπιπλο, μια ηλεκτρική συσκευή και χρειάζεται να ξεβιδώσουμε πολλές βίδες, έχουμε δίπλα μας ένα μικρό κομμάτι κολλητική ταινία. Κάθε βίδα που βγάζουμε την τοποθετούμε στη κολλητική πλευρά της ταινίας. Ετσι δεν υπάρχει κίνδυνος να τις χάσουμε, αλλά και αν τις τοποθετήσουμε με τη σειρά θα είναι πιο εύκολο να θυμηθούμε ποια ταιριάζει σε κάθε τρύπα (αν είναι διαφορετικού μεγέθους).

Τρύπα

Οταν θέλουμε να τοποθετήσουμε ένα φωτιστικό και χρειαστεί να κάνουμε τρύπα στο ταβάνι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη σκόνη του σοβά, που έρχεται κατευθείαν πάνω μας, ακόμα και στα μάτια μας. Για να το αποφύγουμε τρυπάμε ένα πλαστικό καπάκι στο κέντρο και να περνάμε το τρυπάνι σας σε αυτό, έτσι ώστε να δέχεται το καπάκι όλη την σκόνη.

Σκάλα

Πάντα βάφουμε σκαλί παρά σκαλί, αν δεν θέλουμε να… εγκλωβιστούμε. Ετσι θα υπάρχουν πάντα στεγνά σκαλιά για να πατήσουμε, αν θέλουμε να ανεβούμε ή να κατεβούμε.

Καρφιά

Για να μην χτυπήσουμε το χέρι μας ενώ καρφώνουμε υπάρχουν δύο κόλπα: Είτε βάζουμε την άκρη του καρφιού σε ένα κομμάτι χαρτόνι, κρατάμε το σφυρί με το ένα χέρι και το χαρτόνι από το άλλο και καρφώνουμε από απόσταση, είτε χρησιμοποιούμε μια παλιά τσατσάρα. Βάζουμε το καρφί ανάμεσα σε δύο δόντια, πιάνουμε την τσατσάρα από την άκρη και καρφώνουμε όπου μας αρέσει.

Λαβή

Αν παρατηρήσετε ότι η λαβή στο σφυρί σας έχει χαλαρώσει (το μεταλλικό μέρος κουνιέται), βουτήξτε την σε κρύο νερό και αφήστε την όλο το βράδυ. Το νερό θα φουσκώσει το ξύλο.

Πινέλο

Για να μην τρέχει η μπογιά στην λαβή του πινέλου, βάλτε μερικά λάστιχα ανάμεσα στην βούρτσα και στο μεταλλικό μέρος του πινέλου. Η μπογιά θα σκαλώνει πάνω στα λάστιχα και δεν θα περνάει στη λαβή.

Σημάδια

Για να μην μείνουν σημάδια στους τοίχους που βάφετε τυλίξτε τις άκρες της σκάλας με παλιές κάλτσες ή πανιά που δεν χρειάζεστε.

Μπογιά

Για να διατηρείτε καιρό ένα κουτί μπογιάς, το οποίο έχει ήδη ανοιχθεί φυλάξτε το ανάποδα (αφού προηγουμένως βεβαιωθείτε ότι είναι ερμητικά κλειστό). Αποτρέπεται ο σχηματισμός της κρούστας στην επιφάνεια.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...