`

Στις πιο καθαρές οι ελληνικές παραλίες

Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη διαθέτει η Ελλάδα, 
σύμφωνα τουλάχιστον...
με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. 

Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι εξαιρετική ποιότητα νερών στο σύνολο των οικείων καταχωρισμένων περιοχών κολύμβησης διαθέτουν η Κύπρος και το Λουξεμβούργο. Ακολουθούν άλλες οκτώ χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, στις οποίες  οι τιμές ποιότητας είναι εξαιρετικές σε ποσοστά που υπερβαίνουν τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μάλτα (97%), Κροατία (95%), Ελλάδα (93%), Γερμανία (88%), Πορτογαλία (87%), Ιταλία (85%), Φινλανδία (83%) και Ισπανία (83%).   

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης τα οποία συγκεντρώθηκαν το καλοκαίρι του 2012, ο αριθμός των περιοχών που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, παρουσιάζει αύξηση κατά 2% σε σύγκριση με τα στοιχεία της περυσινής έκθεσης.   

Βέλγιο (12%), Κάτω Χώρες (7%) και Ηνωμένο Βασίλειο (6%), βρέθηκαν στον πάτο της αξιολόγησης και μάλιστα σε  ορισμένες από αυτές τις περιοχές χρειάστηκε να απαγορευτεί η κολύμβηση κατά την κολυμβητική περίοδο 2012. Γενικώς τα πράγματα στην ακτογραμμή και στις λίμνες της Ευρώπης πάνε καλά, αφού πάνω από το 95% των περιοχών της πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, ενώ το 81% χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας.    

Στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος υπάρχει interactive χάρτης στον οποίο μπορείτε να δείτε την ποιότητα των νερών σε όλες τις παραλίες της χώρας. Δείτε εδώ 

www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...