`

Η σκοτεινή Αθήνα των ναρκωτικών μέσα από το φακό των NYT

Oι ιερόδουλες, το σίσα και 
η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS...


Η Ελλάδα της κρίσης γίνεται για ακόμη μια φορά αντικείμενο σχολιασμού των ξένων ΜΜΕ, με τους New York Times να κάνουν εκτενή αναφορά στη σκοτεινή πλευρά της Αθήνας με τον αγοραίο έρωτα και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών να δεσπόζει!

«Πέντε ευρώ, μόνο πέντε ευρώ» λέει η Μαρία, μια φανερά ταλαιπωρημένη, βρώμικη ιερόδουλος στον εν δυνάμει πελάτη της. Ο φωτογράφος των ΝΥΤ Αγγελος Τζωρτζίνης βλέπει τη νεαρή γυναίκα να τον παρακαλά για πληρωμένο σεξ, προκειμένουν να βγάλει λίγα χρήματα για φαγητό και για ναρκωτικά. Για το φτηνό, αλλά επικίνδυνο και διάσημο πλέον νέο ναρκωτικό, το σίσα, γράφουν οι New York Times.



«Με τη χώρα να μπαίνει στον πέμπτο χρόνο της κρίσης και την ανεργία να φτάνει το 60% στους νέους, όλο και περισσότεροι είτε άνδρες, είτε γυναίκες εκδίδονται προκειμένου να βρουν χρήματα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών ερευνών ο αριθμός των ανθρώπων που πωλούν το κορμί της έχει σημειώσει τεράστια άνοδο τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει το δημοσίευμα τονίζοντας πως οι ιερόδουλες κάνουν πλέον σεξ χωρίς προφυλάξεις.





«Τα θύματα βίας και βιασμών αυξάνονται ενώ μια καινούργια απειλή έχει κάνει την εμφάνισή της. Ενα είδος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που ονομάζεται σίσα. Το σίσα είναι γνωστό ως η κοκαΐνη των φτωχών και φτιάχνεται από βαρβιτουρικά και άλλα συστατικά όπως αλκοόλ, χλώριο, ακόμα και οξύ μπαταρίας» συνεχίζουν οι NYT.

«Οι εμπειρογνώμονες υγείας λένε πως η ενδοφλέβια χρήση είναι μία από τις αιτίες της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων AIDS σε όλη την Ελλάδα, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα ναρκωτικά» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.



Για τον κ. Τζωρτζίνη, ο οποίος μεγάλωσε και έζησε στο κέντρο της Αθήνας, η εικόνα γυναικών να πουλάνε το κορμί τους για πέντε ευρώ τονίζει την κρίση στην Ελλάδα. «Αυτές οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια», λέει και συνεχίζει: «Δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και κανείς άλλος δεν τις βοηθά».









www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...