`

10 έξυπνα tips για να την βγάλεις φθηνά στις διακοπές σου!!!

Τι θα έλεγες αν 
φέτος το καλοκαίρι προσπαθούσες να 
κάνεις τις πιο...
οικονομικές διακοπές της ζωής σου, χωρίς να στερηθείς την καλοπέραση;
Κλείσε νωρίτερα το αμάξι που θα νοικιάσεις
Το να πας στο νησί και να ψάχνεις τελευταία στιγμή τι αμάξι θα νοικιάσεις δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση. Πάρε μερικά τηλέφωνα λίγες μέρες πριν την άφιξή σου, σύγκρινε τιμές και κλείσε την πιο συμφέρουσα επιλογή.
Άσε την πιστωτική κάρτα στο σπίτι
Διακοπές πας, όχι για τα ψώνια της σεζόν. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να έχεις μαζί σου την πιστωτική. Ας την πίσω στο σπίτι και ξόδευε όσα έχεις.
Μην απορρίψεις τα πεντάστερα ξενοδοχεία
Θεωρώντας ότι οι τιμές τους δεν συμβαδίζουν με την τσέπη σου, δεν κάνεις τον κόπο να κοιτάξεις τα πολλών αστέρων (άρα και ευρώ) ξενοδοχεία. Λάθος. Η κρίση τους έχει χτυπήσει όλους, συνεπώς μέχρι και τα πολυτελή θέρετρα όχι μόνο έχουν ρίξει τις τιμές τους, αλλά έχουν φτιάξει και οικονομικά πακέτα που περιλαμβάνουν γεύματα (στα οποία θα ξόδευες ένα αξιόλογο ποσό). Μήπως σε συμφέρει καλύτερα από το να κλείσεις ένα studio τελικά;
Κλείσε μέσω internet τα εισιτήρια
Αφού έχεις κανονίσει εδώ και καιρό τις ημερομηνίες της άδειάς σου και το πού θα πας, γιατί δεν κλείνεις το εισιτήριό για το τρένο λίγο νωρίτερα; Εκτός από το άγχος της τελευταίας στιγμής, έχεις και έκπτωση αν επιλέξεις τη διαδικτυακή αγορά (δοκίμασε στο ose.gr). Παρόμοιες προσφορές μπορεί να πετύχεις και στα αεροπορικά αλλά και στα ακτοπλοϊκά.
Ψάξε καθημερινές, όχι Σαββατοκύριακα
Ήξερες ότι κάνοντας διαδικτυακή αναζήτηση στα μέσα της εβδομάδας έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις κάποια προσφορά από ότι αν ψάξεις το Σαββατοκύριακο; Οι αεροπορικές εταιρείες συχνά βάζουν εκπτώσεις σε πτήσεις τις καθημερινές, αλλά το Σάββατο τις αποσύρουν.
Αξιοποίησε τα φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο
Πολλοί δήμοι είτε σε νησιά, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα διοργανώνουν μουσικά ή θεατρικά φεστιβάλ, με δωρεάν ή φθηνή είσοδο. Ψάξε τις δράσεις της περιοχής και γλίτωσε αρκετά χρήματα από κάθε άλλη νυχτερινή επιλογή διασκέδασης.
Ωραίες οι ταβέρνες αλλά με μέτρο
Θα συμφωνήσω μαζί σου αν θεωρείς κι εσύ ότι διακοπές και ταβέρνα (καλαμαράκι, χταποδάκι και χωριάτικη) είναι ένα και το αυτό. Όμως μιας και φέτος είπαμε να κάνουμε οικονομία, ίσως χρειαστεί να περιοριστούν. Αν μένεις σε κάποια εξοχική κατοικία, ή έχεις νοικιάσει δωμάτιο με κουζινάκι μπορείς να μην αφήσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες χωρίς... ακόνισμα.
Βρες Wi-fi
Επειδή καλοκαίρι χωρίς internet δε γίνεται, βρες μέρη (καφετέριες/bar/καταστήματα) που διαθέτουν την ένδειξη Wi-fi ώστε να σερφάρεις χωρίς χρέωση.
Φρόντισε για το κινητό σου
Αν έχεις κανονίσει κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και χρειάζεται να κάνεις κλήσεις προς Ελλάδα μην παραλείψεις να ενημερώσεις το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σου, ώστε να σε ενημερώσει τυχόν προσφορές. Αν πάλι τα τηλεφωνήματα που θα κάνεις περιορίζονται εντός της χώρας που θα βρίσκεσαι, μπορείς πολύ απλά να προμηθευτείς μια τοπική κάρτα Sim. Oι χρεώσεις απλά δεν συγκρίνονται.
Αγόρασε τα καλοκαιρινά είδη από το Internet
Μεγάλο λάθος είναι να αγοράσεις καλοκαιρινά είδη (ρακέτες, ομπρέλες κτλ) από το μέρος που θα πας. Οι τιμές είναι τουριστικές και πολλές φορές θα πληρώσεις 2 και 3 φορές πάνω από όσο θα τα πλήρωνες από κάποιο eshop.
Μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές για καλοκαιρινά είδη στο Getitnow.
Πηγή: endiaferonta.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...