`

10 μοναδικά ταξίδια με οδηγό... το αλκοόλ

Υπάρχουν πολλά είδη τουρισμού, αλλά τι 
γίνεται με αυτούς που αγαπούν τα ποτά;


Επειδή δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να τα γευτείς από τον τόπο παραγωγής τους, ας δούμε 10 ιδανικά ταξίδια για κάθε λάτρη του αλκοόλ…
Ουίσκι ή βότκα; 

Μπίρα ή ρούμι; Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας ποτό, δε νοείται να μη γνωρίζετε από που κρατά η σκούφια του... Από το Βέλγιο μέχρι τα Μπαρμπάντος, ένα ταξίδι με αρώματα αλκοόλ -όπως το παρουσίασε το Cnn Travel- είναι ό,τι χρειάζεστε.

Μαύρη μπίρα: Guinness Storehouse, Δουβλίνο

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τη μπίρα Guinness και η περιοδεία στην έδρα της είναι μια πλήρης εμπειρία. Ξεκινά στο αίθριο δίπλα στο μεγαλύτερο γυάλινο ποτήρι του κόσμου που υψώνεται στη μέση του επταώροφου κτηρίου. Καθώς η εμπεριστατωμένη και ενίοτε διαδραστική ξενάγηση ανεβαίνει κάθε όροφο, οι επισκέπτες μαθαίνουν για τη διαδικασία της παρασκευής της μπίρας, τη «βαρελοποιία» και πώς μεταφέρεται σε πάνω από 150 χώρες. Στην κορυφή είναι το Gravity Bar που προσφέρει στους επισκέπτες μια πανοραμική θέα του Δουβλίνου.
Πληροφορίες: www.guinness-storehouse.com.

Κρασί: Viña Errázuriz, Panquehue, Χιλή


Αυτή η οικογενειακή ιδιοκτησία έκτασης 100 χιλιομέτρων στα βόρεια του Σαντιάγκο, προσφέρει ίσως το καλύτερο κρασί στη Λατινική Αμερική. Σε αυτό βοηθά και το ιδανικό κλίμα. Είναι δροσερό, με βροχερούς χειμώνες και ζεστά, ξηρά καλοκαίρια. Στη δίωρη ξενάγηση οι επισκέπτες μεταφέρονται στις υπόγειες κάβες και περπατούν στους αμπελώνες στο λόφο καλύπτοντας θέματα όπως οι συνθήκες αμπελουργίας, το κλίμα και η διαχείριση των σταφυλιών. 
Πληροφορίες: www.errazuriz.com.

Bourbon: Woodford Reserve Distillery, Kentucky, ΗΠΑ

Το παλαιότερο και μικρότερο αποστακτήριο του Kentucky, Woodford Reserve ξεχωρίζει για τον τρόπο που φτιάχνει το bourbon σε μικρές παρτίδες. Ίσως για αυτό είναι το επίσημο bourbon του Kentucky. Στο αποστακτήριο που αποτελεί εθνικό μνημείο ιστορικής σημασίας, οι επισκέπτες ακολουθούν μια ξενάγηση που εξηγεί την ιστορία του bourbon, τη διαδικασία εμφιάλωσης και πώς το Woodford Reserve κάνει κάτι ξεχωριστό με τις πέντε πηγές της γεύσης του bourbon.
Πληροφορίες: www.woodfordreserve.com.

Ρούμι: Mount Gay Visitor Center, Brandons, Barbados


Το ρούμι είναι εξωτικό ποτό. Το παλαιότερο ρούμι έρχεται από το Mount Gay στα Barbados. Ξεκίνησε από το 1703 και είναι ένα απαλό ρούμι, που συνδυάζει νότες από ώριμη μπανάνα, αμύγδαλα, βανίλια, καφέ και σοκολάτα. Tα δύο αυτά τελευταία στοιχεία, τα παίρνει από μια διαδικασία ωρίμανσης που περιλαμβάνει δρύινα βαρέλια του Kentucky που περιείχαν bourbon. Στο επισκεπτήριο του Mount Gay στο Brandons (κοντά στην πρωτεύουσα του Bridgetown) οι ταξιδιώτες μαθαίνουν για το ρούμι και τις ιδιότητές του στο σχετικό μουσείο. Πληροφορίες: www.mountgayrum.com.

Ξανθιά μπίρα: Stella Artois Brewery, Leuven, Βέλγιο

Το 1926 η ζυθοποιία Artois στο Leuven του Βελγίου παρήγαγε μια μπίρα τόσο φωτεινή που της δόθηκε το όνομα Stella που στα λατινικά σημαίνει «αστέρι». Σήμερα η Stella Artois πωλείται σε περισσότερες από 80 χώρες, με την ωριαία περιοδεία στη ζυθοποιία της Stella Artois να αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της. Πληροφορίες: www.brouwerijbezoeken.be.

Ουίσκι: Glenfidditch Distillery, Dufftown, Σκωτία

Το Glenfidditch είναι το πιο πολυβραβευμένο single-malt σκωτσέζικο ουίσκι, έχοντας κερδίσει περισσότερα διεθνή μετάλλια από το 2000, από κάθε άλλο. Στην καρδιά των Highlands, το αποστακτήριο προσφέρει μια δωρεάν περιήγηση στις αποθήκες του 19ου αιώνα. 
Πληροφορίες: www.glenfiddich.com.

Βότκα: 45th Parallel Distillery, Wisconsin, ΗΠΑ

Περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Μινεάπολη της Μινεσότα βρίσκεται ένα μικρό αποστακτήριο που αποτελεί οικογενειακή ιδιοκτησία στο New Richmond του Wisconsin. Ενώ οι πόροι τους είναι ταπεινοί, παράγουν μια εξαιρετικά καθαρή βότκα, η οποία έχει καταφέρει να γίνει ξακουστή. Κατά την περιήγηση, οι επισκέπτες παρακολουθούν τη ζύμωση του πολτού και τις αργές διαδικασίες απόσταξης. Το ίδιο αποστακτήριο παράγει επίσης, πολύ καλό bourbon. Πληροφορίες: www.45thparallelspirits.com.

Τεκίλα: Casa Herradura, Amatitan, Μεξικό


Αν η τεκίλα είναι το ποτό της επιλογής σας, η Guadalajara στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα ένας σιδηρόδρομος με το όνομα Tequila Express είναι το ιδανικό ταξίδι. Τριάντα χιλιόμετρα αφού ξεκινήσετε το ταξίδι από εκεί θα φτάσετε στο Casa Herradura, στο βραβευμένοο αποστακτήριο της Herradura Tequila. Περιτριγυρισμένο από βουνά και πεδιάδες με αγαύη, η περιήγηση λαμβάνει χώρα στο αρχικό εργοστάσιο με τη συνοδεία αυθεντικής τεκίλας. 
Πληροφορίες: www.herradura.com.

Gin: New York Distilling Company, Νέα Υόρκη

Δεν είναι το ιδανικό μέρος για περιήγηση καθότι αρκετά μικρό, αλλά το αποστακτήριο βρίσκεται στην αρκετά hip γειτονιά του Williamsburg στο Brooklyn και μετατρέπεται σε αποθήκη. Κοκτέιλ είναι διαθέσιμα και φτιάχνονται με τα δύο gin από το αποστακτήριο, το Dorothy Parker με εσπεριδοειδή και το δυνατό Perry’s Tot. Ένα ακόμη αποστακτήριο σίκαλης είναι στα σκαριά. 
Πληροφορίες: http://nydistilling.com.

Μηλίτης: Healey’s Cornish Cyder Farm, Penhallow, Αγγλία


Το Healey’s φτιάχνει μια σειρά από μηλίτη, πιο συγκεκριμένα τον Cornish Rattler, ένα θολό μηλίτη με σήμα κατατεθέν του το φίδι. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το αποστακτήριο, τις υπόγειες κάβες και το μουσείο και να μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής του βραβευμένου μηλίτη. Επίσης προσφέρεται βόλτα με τρακτέρ μέσα από οπωρώνες μήλων στην κοιλάδα και να δουν τα ζώα της φάρμας. 
Πληροφορίες: http://thecornishcyderfarm.co.uk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...