`

10 οιωνοί σας φωνάζουν «τέρμα, ως εδώ»

Κάποιες στιγμές, είτε 
επειδή εθελοτυφλούμε, 
είτε από φόβο για το άγνωστο, επιμένουμε 
να παραμένουμε...
σε σχέσεις που όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά μας προκαλούν δυστυχία. 

Πότε είναι η ώρα για να φύγουμε από μία ανώφελη σχέση;

Οι απανταχού γκουρού των σχέσεων ισχυρίζονται ότι αν επιμένετε σε μία σχέση δείχνει γενναιότητα, αν πάλι φύγετε και προχωρήσετε με τη ζωή σας δείχνει ότι είστε δυνατοί και με ευοίωνο μέλλον.

Ό,τι και αν ισχύει από αυτά, το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν πρέπει να αναλώνεται σε σχέσεις που δεν ικανοποιούν το σκοπό τους, δηλαδή την ευτυχία. Μήπως έφτασε η ώρα να πείτε «ως εδώ»;

Σ’αγαπάω αλλά …

Αυτό το ακατανόητο δείγμα αγάπης είναι απορίας άξιο. Όταν κάποιος ερωτεύεται κάποιον, υποτίθεται ότι τον επιλέγει ως σύντροφο γι' αυτό που είναι, όχι γι' αυτό που θα μπορούσε να γίνει. Άρα, η κοινή λογική λέει, ότι όταν κάποιος προσπαθεί να σας αλλάξει, αυτό σημαίνει ότι απλά δεν σας αγάπησε ποτέ.

Μην αλλάξετε το ποιος είστε για κανέναν και για τίποτα. Άλλο ο συμβιβασμός άλλο η μετάλλαξη. Είναι σοφότερο και προτιμότερο να χάσετε αυτόν τον «έρωτα» από τη ζωή σας παρά τον εαυτό σας.


Αλλά λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ

Η αρχή (και το τέλος) μιας σχέσης είναι η ειλικρίνεια, όσο «άβολη» και αν φαντάζει σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ο καθένας αξίζει κάποιον, που τον βοηθά να εξελίσσεται. Αν κάποιος έχει το αντίθετο αποτέλεσμα σε σας, επειδή είναι ασυνεπής και οι δράσεις τους δεν ταιριάζουν με τα λόγια του, ήρθε η ώρα να τον αφήσετε.

Δε χρειάζεται καν να μπαίνετε στη διαδικασία να διαβάζετε «πίσω από τις γραμμές» και να σπαταλάτε χρόνο, ενέργεια και κυρίως συναισθήματα, στην προσπάθειά σας να καταλάβετε τα υπονοούμενα. Τα πράγματα πρέπει να είναι πιο απλά.

Με το ζόρι παντρειά

Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να σας αγαπήσει, όπως εξάλλου και εσείς δεν έχετε κανέναν λόγο να πιεστείτε να αγαπήσετε κάποιον. Η αγάπη είναι ένα αβίαστο συναίσθημα ελευθερίας και αλληλοκατανόησης. Κανείς δεν θα μείνει μαζί σας με το ζόρι.

Όσα σ’ αγαπώ και όσες υποσχέσεις και αν πάρετε ή δώσετε, οι σχέσεις αυτές έχουν πάντα ημερομηνία λήξης. Και βαθιά μέσα σας το ξέρετε πολύ καλά. Κάντε την κίνηση και απελευθερωθείτε, χωρίς να ταλαιπωρείτε ούτε τον εαυτό σας, ούτε αυτόν που «αγαπάτε».


Η φυσική έλξη είναι το παν;

Αναμφίβολα, καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αλλά σίγουρα δεν είναι το παν. Εξάλλου, αυτά που κρατούν μια σχέση δεν είναι η εξωτερική ομορφιά.
Σίγουρα, στην αρχή η φυσική έλξη υπερτερεί αλλά η καθημερινότητα κάνει τους ανθρώπους να μοιάζουν «συνηθισμένοι» όσο όμορφοι και αν είναι ή σας φαίνονται. Το «παραμύθι» που ζείτε μπορεί να είναι ιδανικό, αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό;

Πόση υπομονή;

Οι σπουδαιότεροι φιλόσοφοι, επιστήμονες κ.λπ έχουν δαπανήσει τις ζωές τους για να ανακαλύψουν τι τελικά είναι αγάπη. Η απάντηση είναι μία: Αγάπη σημαίνει να δίνετε σε κάποιον την ευκαιρία να σας βλάψει, αλλά ταυτόχρονα να του έχετε εμπιστοσύνη ότι δεν πρόκειται να το κάνει.

Όταν εμπιστεύεστε πλήρως ένα άτομο, χωρίς καμία αμφιβολία και αυτός επιμένει να σας πληγώνει, αντιλαμβάνεστε ότι απλά διαιωνίζεται μία αρρωστημένη κατάσταση, που βγάζει μόνιμα σε αδιέξοδο. Ποιος από τους δυο σας αξίζει κάτι τέτοιο;


Αυτοσεβασμός και αυτογνωσία

Όταν το έτερόν σας ήμισυ επιμένει να μην αναγνωρίζει την αξία σας, τότε αντιλαμβάνεστε ότι μία τέτοια συνθήκη σε μία σχέση μόνο ευτυχία δεν θα φέρει. Όταν «παραδοθείτε» σε κάποιον που δεν σας σέβεται, στην ουσία παραδίδετε κομμάτια του εαυτού σας, που δεν θα πάρετε ποτέ πίσω.

Η αλήθεια είναι σκληρή, όταν συνειδητοποιήσετε πόσο από τον εαυτό σας έχετε χάσει για χάρη κάποιου, που δεν κατάλαβε ποτέ τι του δώσατε. Όσο νωρίτερα καταλάβετε τι χάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα αντιληφθείτε πόσα έχετε να κερδίσετε αν φύγετε.

Ποια γνώμη;

Πολλές φορές μία διαφωνία σώζει μία σχέση, άλλες πάλι χρειάζεται η απόλυτη σιωπή. Αν για να σώσετε τη σχέση σας, είστε αυτός/αυτή που πάντα υποχωρεί χωρίς να εκφράζει τη γνώμη του/της, τότε είστε το «θύμα» της ίδιας σας της σχέσης. Μία υγιής σχέση δεν σημαίνει να κάνετε τον άλλον ευτυχισμένο, αλλά να γίνεστε μαζί ευτυχισμένοι.


Και ποια θυσία, ποια θυσία

Αν σε μία σχέση, ο ένας θυσιάζει μόνιμα την προσωπική του ευτυχία για χάρη της ευτυχίας του άλλου (και μόνο του άλλου), τότε το τέρμα δεν απέχει πολύ. 
Αν επιτρέψετε σε κάποιον να κάνει περισσότερες «αναλήψεις» από «καταθέσεις» σε μία σχέση, τότε είναι καλύτερα να πείτε «αντίο» και να προσπαθήσετε να περισώσετε ότι έχει απομείνει από την άδικα κατακερματισμένη σας προσωπικότητα.

Πραγματική δυστυχία

Στην περίπτωση, που αντιληφθείτε ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με την τωρινή σας κατάσταση, με τη ζωή και τη δουλειά σας, αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα.

Είναι καλύτερα να αποτύχετε σε έναν έρωτα, παρά να επιτύχετε σε μία σχέση με ημερομηνία λήξεως. Μερικές φορές το να ακολουθείτε αυτό που πραγματικά σας λέει η καρδιά σας, αξίζει το ρίσκο, όσο δύσκολο και αν φαντάζει το μέλλον.


Παρελθόν, παρόν, αλλά που είναι το μέλλον;

Οι σχέσεις αλλάζουν, οι άνθρωποι αλλάζουν άρα πρέπει να ακολουθήσει και η εποχή. Με απλά λόγια, μπορεί μία σχέση στο παρελθόν να ήταν ονειρική, αλλά οι συνθήκες της ζωής εξελίσσουν τα γεγονότα και τους ανθρώπους μέσα από διάφορες εμπειρίες.

Αν μία ονειρική σχέση του παρελθόντος, γίνει η εφιαλτική σχέση του μέλλοντος (αν όχι του παρόντος), έχει ήδη φτάσει η ώρα να δράσετε και να αντιδράσετε. Εξάλλου, είναι προτιμότερο να έχετε ωραίες αναμνήσεις, παρά δυσάρεστες στιγμές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...