`

Μια 11άδα καλοκαιρινές συμβουλές

Το καλοκαίρι έφτασε. 
Η θερμοκρασία ανεβαίνει συνεχώς και οι επισκέψεις σας στις παραλίες...
πληθαίνουν αναζητώντας κάποιες στιγμές δροσιάς. 

Αναψυκτικά, παγωτά, κοκτέιλ, διάφορα σνακ και φαγητά σας βάζουν σε πειρασμό...

Απολαύστε την αγαπημένη σας εποχή, διατηρώντας παράλληλα τη διατροφή σας υπό έλεγχο με τις παρακάτω συμβουλές.

1. Πιείτε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει φυσικά συστατικά που εκτός των άλλων βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.

2. Καταναλώστε θαλασσινά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βρείτε τα πιο φρέσκα αλιεύματα. Ο τόνος, ο αστακός, τα μύδια και τα καλαμαράκια αποτελούν αν μαγειρευτούν με υγιεινό τρόπο ένα χαμηλό σε θερμίδες αλλά ταυτόχρονα με υψηλή πρωτεϊνική αξία μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

3. Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα. Καταναλώνοντας ένα πρωινό που να περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά ενεργοποιείται το μεταβολισμό σας και αποκτάτε ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

4. Απολαύστε τα καλοκαιρινά φρούτα και τα λαχανικά. Επιλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών δροσιστικών φρούτων και πολύχρωμων λαχανικών. Αποτελούν σύμμαχο στην καθημερινή σας διατροφή προσφέροντας πλήθος βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και άφθονων αντιοξειδωτικών στοιχείων.

5. Μη παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε υπό έλεγχο την θερμιδική σας πρόσληψη και να πεινάτε λιγότερο κατά την διάρκεια της ημέρας.

6. Επιλέξτε με έξυπνο τρόπο τα ποτά σας. Προτιμήστε χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη αντί για αναψυκτικά και επιλέξτε αλκοολούχα ποτά ή μπύρες με λίγες θερμίδες.

7. Ενυδατωθείτε συχνά. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Εφοδιαστείτε με ένα μπουκαλάκι νερό σε κάθε δραστηριότητά σας.

8. Μαγειρέψτε τα γεύματα μαζί με την οικογένειά σας ώστε όλοι να μαθαίνουν τον υγιεινό τρόπο ζωής σας.

9. Χρησιμοποιείστε μικρότερα σερβίτσια, έτσι θα τρώτε λιγότερο.

10. Τρώτε υγιεινά στην παραλία. Μην καταναλώνετε παγωτά και άλλα υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ. Για να αποφύγετε αυτούς τους πειρασμούς επισκεφτείτε την παραλία προετοιμασμένοι. Πάρτε μαζί σας ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά, ένα γιαούρτι ή πολλά φρούτα.

11. Απομακρύνετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα από το σπίτι σας ώστε να μη μπαίνετε σε πειρασμό. Εφοδιαστείτε με φρούτα, ξηρούς καρπούς και άλλα υγιεινά σνακ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...