`

Στα 11 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός το τέλος του αιώνα

Τετραπλάσιος θα είναι ο πληθυσμός της Αφρικής.

Στα 11 δισεκατομμύρια αναμένεται να ανέλθει ο πληθυσμός της γης μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Τη μεγαλύτερη «ώθηση» στην αύξηση του πληθυσμού θα δώσει η Αφρική, όπου αυξάνουν συνεχώς οι γεννήσεις.     

Οι ερευνητές ανέμεναν οι γεννήσεις στη φτωχότερη ήπειρο του κόσμου, όπου μια γυναίκα γεννά κατά μέσο όρο 5,2 παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής της, θα έπεφταν πιο γρήγορα απ’ ό,τι τελικά συμβαίνει. Στο τέλος του αιώνα προβλέπεται ότι ο πληθυσμός της Αφρικής θα τετραπλασιαστεί και θα φτάσει στα 4,2 δισεκατομμύρια, από 1,1 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα.   

Μελέτη που έγινε την περασμένη χρονιά εκτιμούσε ότι ένα στα τρία παιδιά που θα γεννιούνται το 2050 θα είναι στην Αφρική, γράφει η βρετανική Daily Mail.   

Αντίθετα, η Ευρώπη αναμένεται να παρουσιάσει μικρή μείωση του πληθυσμού της, ενώ σε άλλα έθνη ανά τον κόσμο ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αυξήσεις πληθυσμού, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής.   

Κατά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1 δις, από τα 6 δισεκατομμύρια το 1999 στα 7 το 2011. 

Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...