`

Πώς είναι ο Έλληνας του 2009.. του Θανάση Πάτρα

Oι ανωτέρω φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αναφορικά 
με μια μελέτη ενός 
ερευνητή από το...
πανεπιστήμιο Washington και απεικονίζουν, μέσω γραφικού περιβάλλοντος, τις αλλαγές που θα υποστεί η ανθρώπινη εμφάνιση σε βάθος 100.000 χρόνων. 

Έτσι, λοιπόν, όπως και ο σημερινός άνθρωπος είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που ζούσε 2.000 χρόνια πριν, ο άνθρωπος που θα ζει σε 20.000, σε 60.000 ή και σε 100.000 χρόνια από σήμερα, θα είναι αρκετά διαφορετικός από εμάς.
Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δημιούργησε ο ερευνητής του αμερικανικού πανεπιστημίου, το μέτωπο των ανθρώπων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο, καθώς αυτό θα συνεχίσει να μεγαλώνει ανάλογα με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, όπως και τα μάτια, με σκοπό οι άνθρωποι, τότε, να βλέπουν καλύτερα. (πηγή: iefimerida.gr).
Σύμφωνα, πάντως, με έρευνες που γίνονται -τις ώρες που μιλάμε- από ειδικούς, το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει ήδη παρατηρηθεί στην Ελλάδα των χρόνων του μνημονίου, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για την εγκυρότητα της μελέτης του εν λόγω επιστήμονα.
Μόνο μέσα σε τέσσερα χρόνια εξωφρενικής λιτότητας, εξορθολογισμού δαπανών και διάλυσης της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού, τα χαρακτηριστικά μας έχουν ήδη αλλοιωθεί κατά τα δεδομένα και περιγραφόμενα της μελέτης, για τους εξής δυο προφανείς λόγους.
Α) το μέτωπό μας έχει πλατύνει αφού, για να χωρέσει το μυαλό μας τόση οικονομική πληροφορία και τόση κατευθυνόμενη πληροφόρηση, έχει πρηστεί ο εγκέφαλός μας έτσι ώστε να αποκωδικοποιήσει και να επεξεργαστεί το υφιστάμενο, αλλά και τα επερχόμενα success stories
και
Β) οι οφθαλμοί μας έχουν αποκτήσει αυτή την όψη αρχικά λόγω παρατεταμένης απορίας γι’ αυτά που συμβαίνουν. Αποφασιστικός παράγοντας της παραμόρφωσης και η πολύωρη τηλοψία ειδήσεων και παραθύρων σε ενημερωτικές εκπομπές. Δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς και τα συνεχόμενα οπτικά σοκ στην ανάγνωση λογαριασμών ΔΕΗ και εκκαθαριστικών Εφορίας κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Τέλος, είναι προφανής και η λογική ψυχοσωματική ακολουθία που δημιουργείται στο συνεχόμενο άκουσμα της φράσης «μας πέταξαν τα μάτια έξω».
Δείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες της εγχώριας έρευνας:
Ο Ελληνας πολίτης το 2009 (προ Μνημονίου)
Ο Έλληνας πολίτης μεταξύ 2010-2011 (όταν δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τι εστί μνημόνιο και τρικομματικές κυβερνήσεις)
Ο Έλληνας πολίτης το 2012 (όταν πλέον έχει αντιληφθεί ότι δεν θα βγούμε στις αγορές και μετά το πρώτο PSI και τη δεύτερη τρικομματική)
Ο Έλληνας πολίτης το 2013 (μετά το άκουσμα της θεωρίας success story)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...