`

Καλοκαιρινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στον κόσμο, για το 2013

H γέννηση ενός βασιλικού… μωρού, δεν είναι το μόνο hot γεγονός που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι.

Οι παρακάτω εκδηλώσεις για το 2013, θα συγκεντρώσουν πλήθη επισκεπτών στα μέρη όπου διοργανώνονται και είναι από αυτές που δε συμβαίνουν κάθε χρόνο.


Εντυπωσιακά πλοία θα πλέουν σε μια μεγάλη παρέλαση στη λίμνη Erie του Ohio, ενώ στην πολιτιστική πρωτεύουσα, Μασσαλία, ανοίγουν νέα μουσεία. Και η επέτειος στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ, μάλλον θα συμπέσει με την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Will και της Kate, πριν γίνουν γονείς.

Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, για το καλοκαίρι που μας έρχεται και όχι μόνο…

The Gathering, Ιρλανδία

Που και πότε: σε διάφορες περιοχές, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου

Αν έχετε στα πλάνα σας να επισκεφθείτε την Ιρλανδία, σας προτείνουμε να το κάνετε φέτος. Το φεστιβάλ «The Gathering», έχει ως στόχο να τραβήξει την ιρλανδική διασπορά πίσω στο νησί, καλώντας όποιον έχει ιρλανδικούς δεσμούς (ή όποιον χρειάζεται μια δικαιολογία για να οργανώσει ένα ταξίδι εκεί). Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, μεγάλα φεστιβάλ, αθλητικές διοργανώσεις, συναυλίες και πολλά άλλα. Το The Gathering Ireland 2013 (www.thegatheringireland.com) περιλαμβάνει τα πάντα: από μια οικογενειακή επανένωση για κάποιον με το επίθετο «Power», μέχρι ένα reunion όλων των μελών του προσωπικού που εργάστηκε σε μια λαϊκή λέσχη στο Cork. 

Επίσης θα δείτε αγώνες ποδοσφαίρου, φεστιβάλ και πολλές ακόμη εκδηλώσεις.
Μην χάσετε: Τα αστέρια του Riverdance (www.riverdance.com/the-gathering), που συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού Liffey στο Δουβλίνο, για να προσπαθήσουν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ χορού. Στις 20 Ιουνίου, μια ημέρα πριν, θα βρίσκονται στην πλατεία Merrion του Δουβλίνου, για μια ημέρα με μουσική και χορό, δωρεάν.

Διακοσαετείς εορτασμοί για τη μάχη στη λίμνη Erie

Πού και πότε: Put-in-Bay, Οχάιο. 29. Αυγ – 10 Σεπτ.

Διακόσια χρόνια μετά τη νίκη του Ναυτικού των ΗΠΑ εναντίον των Βρετανών, στη μάχη της λίμνης Erie το 1812 (http://battleoflakeerie-bicentennial.com), τα νερά ανοικτά του νησιού South Bass Island θα «ταραχτούν» από τα πλοία που θα αναπαραστήσουν τη σκηνή. Οι εορτασμοί, συμπεριλαμβανομένων του Tall Ships Erie 2013 φεστιβάλ, ξεκινούν με μια μεγάλη παρέλαση πλοίων (http://tallshipserie.com/) στη λίμνη Erie και συνεχίζονται με εκδηλώσεις σε κάθε πόλη. Την Ημέρα της Εργασίας, τα πλοία κατευθύνονται προς το Put-in-Bay για μια πλήρη ιστορική αναπαράσταση της μάχης. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την επιστροφή του USS Niagara, ένα ανακαινισμένο πλοίο 200 ετών που συμμετείχε στη μάχη. Στις πόλεις-λιμάνια, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρελάσεις, πυροτεχνήματα, συναυλίες, φαγητό και ιστορικές εκδηλώσεις.

Φεστιβάλ Luther 500

Πού και πότε: Wittenberg,Βερολίνο,Erfurt και Eisleben,Γερμανία. 17 - 23 Ιουν.

Για τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα τους Λουθηρανούς, αυτό το επταήμερο, πολιτιστικό φεστιβάλ (www.luther500.com) για τον εορτασμό της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης, αποτελεί… προσκύνημα ζωής. Όσοι το παρακολουθήσουν, μπορούν να περπατήσουν, να προσευχηθούν και να βρεθούν στα ίδια μέρη όπου βρέθηκε ο Μάρτιν Λούθερ πριν από 500 χρόνια. Λάβετε μέρος σε εθελοντικές δραστηριότητες όπως το να τραγουδήσετε στο σπίτι ενός πολίτη ή να βοηθήσετε σε μια τάξη νηπιαγωγείου. 

Διοργανώνονται επίσης εκδρομές με ποδήλατο και ατμόπλοια, συναυλίες και άλλα events. Κάθε βράδυ, μπορείτε να συναντηθείτε με άλλους στο Night Cafe του Luther Cellar (στο υπόγειο του κάστρου Βίτενμπεργκ) και να παρακολουθήσετε ζωντανή μουσική στον κήπο.

Aichi Triennale 2013

Πού και πότε: Nagoya και Okazaki, Ιαπωνία. 10 Αυγ έως 27 Οκτ.

Πριν από δύο χρόνια, ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία κατέστρεψαν τη Nagoya και η Aichi Triennale 2013 (http://aichitriennale.jp/english/index.html), αποτίει φόρο τιμής στην αναγέννηση της ανατολικής ακτής, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 75 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να… προβληματιστούν σχετικά με το θέμα: «Αφύπνιση-Που βρισκόμαστε;-Γη, μνήμη και Ανάσταση». Σε πολλά μέρη στις επαρχίες Aichi και Nagoya (90 λεπτά με το τρένο από το Τόκιο και μια ώρα από την Οσάκα), μπορείτε να δείτε πολλές εγκαταστάσεις και εκθέσεις τέχνης. 

Περισσότερες από 15 ομάδες θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις χορού, θεάτρου και μουσικής στο Aichi Arts Center, το Nagoya City Art Museum και στους δρόμους των δυο πόλεων.

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013

Πού και πότε: Μασσαλία, Γαλλία. Όλο το 2013.

Μετά από ένα μαζικό «λίφτινγκ» που κράτησε πολλά χρόνια, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας αποκαλύπτει νέες γκαλερί και εκδηλώσεις για τον εορτασμό του τίτλου της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013 (www.mp2013.fr). Ο τίτλος αυτός και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφύσησαν νέα ζωή στις υποδομές της πανέμορφης περιοχής του λιμανιού της Μασσαλίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες εκθέσεις, εκδηλώσεις στους δρόμους, δωρεάν υπαίθριες συναυλίες και πολλά άλλα. 

Το νέο MUCEM (Μουσείο της Ευρώπης και των μεσογειακών πολιτισμών, (www.mp2013.fr/2013/04/02/the-mucem-opens-to-the-public/?lang=en) κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Ιουνίου ως το πρώτο εθνικό μουσείο της χώρας έξω από το Παρίσι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί σεφ θα οργανώσουν πικ-νικ με εκπληκτική θέα κατά μήκος του νέου μονοπατιού της Μασσαλίας που ονομάζεται GR2013.

Μη χάσετε την «The Grand Atelier du Midi», μια μεγάλη έκθεση στη Μασσαλία και την Aix-en-Provence, που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αριστουργήματα των Bonnard, Σεζάν, Ματίς και Βαν Γκογκ, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Louisbourg 300

Πού και πότε: Louisbourg, Καναδάς. Ιούνιο-Οκτώβριο.

Το ανακαινισμένο κάστρο και η περιοχή του Louisbourg είναι γεμάτα καλλιτέχνες που παίζουν και εργάζονται σα να ζούσαν το 1744. Φέτος, τόσο το φρούριο του Louisbourg National Historic Site, όσο και το νησί Cape Breton, γιορτάζουν 300 χρόνια, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στον 18ο αιώνα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε γαστρονομικές πρωτοβουλίες, στρατιωτικές επιδείξεις, μια παρέλαση και μια σειρά συναυλιών. Από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου, η έκθεση CultureFete θα αναδημιουργήσει την αγορά δίπλα στο λιμάνι, που κάποτε αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής στην πόλη. 

Δείτε την ιστοσελίδα Louisbourg300 (www.pc.gc.ca/eng/lhn-nhs/ns/louisbourg/activ/louisbourg300.aspx) για ένα πλήρες ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Η είσοδος είναι ελεύθερη την Ημέρα του Καναδά, την 1η Ιουλίου.

Viva Florida 500

Πού και πότε: Διάφορες περιοχές, Φλόριντα. Όλο το 2013.

Η αναζήτηση για την πηγή της νεότητας, έφερε τον ισπανό εξερευνητή Ponce de Leon σε αυτές τις ακτές πριν από 500 χρόνια. Φέτος, η περιοχή γιορτάζει, διοργανώνοντας δωρεάν εκθέσεις και εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις (www.vivaflorida.org). Δείτε σπάνια ισπανικά αντικείμενα του 16ου αιώνα για πρώτη φορά στο μουσείο HistoryMiami (www.historymiami.org). 

Στο Tallahassee, στην έκθεση Navigating New Worlds του μουσείου Florida Historic Capitol, μπορείτε να δείτε χάρτες που χρονολογούνται από το 1493 και μετά μπορείτε να συμμετάσχετε στο δημοφιλές Φεστιβάλ Λάτιν Χορού της πόλης. Για όσους αναζητούν την άπιαστη πηγή της νεότητας, υπάρχει ένα έκθεμα στο The Thomas Center Galleries στο Gainesville.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το El Galeon, ένα ξύλινο αντίγραφο μιας ισπανικής γαλέρας, μέρος του στόλου των Δυτικών Ινδιών στο St. Augustine.

Επέτειος στέψης και φεστιβάλ της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πού και πότε: Λονδίνο, Αγγλία. 4 Ιουν. και 11-14 Ιουλ.

Οι φανταχτερές εκδηλώσεις για τη διαμαντένια επέτειο στέψης της βασίλισσας το περασμένο καλοκαίρι… παρατείνονται και το τρέχον έτος. Η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο Will, η έγκυος Kate και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, γιορτάζουν την 60ή επέτειο της στέψης της βασίλισσας με εκδηλώσεις στις 4 Ιουνίου στο Westminster Abbey, όπου η Ελισάβετ στέφθηκε στην ηλικία των 26. Διοργανώνεται γκαλά και συναυλία στο Westminster Abbey και δημόσια ομιλία. Τον Ιούλιο, οι Κήποι του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ, θα αποτελέσουν τον τόπο διεξαγωγής ενός Φεστιβάλ Στέψης (www.coronationfestival.com/the-event/about). 

Εξερευνήστε τους κήπους και τα 200 και πλέον περίπτερα με εκθέματα, που έχουν συσταθεί από τους επίσημους προμηθευτές τροφίμων και ποτών στο παλάτι.

Μη χάσετε την έκθεση για τη στέψη της Βασίλισσας το 1953 (www.visitlondon.com/things-to-do/event/27250576-buckingham-palace-summer-opening-2013), στο Buckingham Palace, η οποία διοργανώνεται από τις 27 Ιουλίου, έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Περιηγηθείτε στην αίθουσα χορού του παλατιού, για να δείτε το λευκό φόρεμα της βασίλισσας και τα κοσμήματά της κατά τη στέψη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...