`

5 μύθοι για φαγητά διαίτης

Υπάρχουν μερικές τροφές που άδικα «διαφημίζονται» ως διαιτητικές και οι 
οποίες μάλιστα κάνουν 
κακό στη σιλουέτα μας.


Δείτε με ποιες άλλες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε.

Οι μύθοι που αφορούν τις διατροφικές μας συνήθειες δεν είναι λίγοι και πολλές φορές είναι βαθιά ριζωμένοι στις αντιλήψεις μας, ώστε με δυσκολία δεχόμαστε ότι δεν είναι όλες οι σαλάτες υγιεινές και ότι ακόμα και το πράσινο τσάι παχαίνει!

Υπάρχουν λύσεις όμως, για πολλές εναλλακτικές για τροφές που υποτίθεται πως είναι καλές για τη σιλουέτα μας, αλλά μάλλον ισχύει το αντίθετο....

Αντί για αραβικές πίτες…

Οι αραβικές πίτες συνήθως προτιμώνται ως η καλύτερη και πιο διαιτητική εναλλακτική του ψωμιού, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως με τις τορτίγιες, είναι απλά «χρωματισμένο» άσπρο ψωμί και έχουν τις ίδιες θερμίδες και υδατάνθρακες με μια φέτα άσπρο ψωμί. Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και τι περιέχουν.

…προτιμήστε ένα ανοιχτό σάντουιτς

Για τις φορές λοιπόν που θέλετε να φάτε ένα σάντουιτς, αλλά ο διαιτολόγος σας σας έχει απαγορέψει το ψωμί, το πιθανότερο είναι να συμφωνήσει και ο ίδιος στην εναλλακτική ενός ανοιχτού σάντουιτς, με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, πράσινα λαχανικά και ψητό κοτόπουλο.

Αντί για πράσινο τσάι…

Το πράσινο τσάι του εμπορίου δεν είναι το πράσινο τσάι που φτιάχνουμε σπίτι μας και ενώ μπορεί να ακούγεται η ιδανική επιλογή για ενέργεια χωρίς συντηρητικά, η αλήθεια είναι πως ένα μπουκάλι του εμπορίου των 600 ml, περιέχει τις ίδιες θερμίδες με μερικά γλυκά!

…προτιμήστε λεμονόνερο

Το νερό είναι πάντα η ιδανικότερη εναλλακτική για κάθε υγρό. Για να του δώσετε γεύση προσθέστε λεμόνι ή κάποιο άλλο αρωματικό φρούτο. Το λεμονόνερο, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί και η καθημερινή κατανάλωσή του, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Αντί για σούσι με λευκό ρύζι…

Μπορεί το ρύζι για το σούσι να μην τηγανίζεται σε πολυκαιρισμένο λάδι και όλοι οι γιαπωνέζοι να είναι μικροκαμωμένοι και αδύνατοι, αλλά αυτό δεν τον οφείλουν στο σούσι. Το κάθε ρολό σούσι μετρά 350 θερμίδες, που είναι ισοδύναμες με τέσσερις φέτες ψωμί.

…προτιμήστε σούσι με άγριο ρύζι


Το «κακό» στο σούσι το κάνει το ρύζι οπότε ή επιλέξτε άγριο ρύζι ή ακόμα καλύτερα σούσι χωρίς καθόλου ρύζι και συνοδέψτε το γευστικό ταξίδι σας στην ανατολή με μια σαλάτα.

Αντί για τις παχυντικές σαλάτες…

Τις σαλάτες συνηθίζουμε να τις τρώμε ελεύθεροι από ενοχές και τύψεις. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος αφού οι σος με τις οποίες συνοδεύονται, το μπαλσάμικο, τα καραμελωμένα καρύδια και τα αποξηραμένα cranberries ανεβάζουν τις θερμίδες στα ύψη, τόσο ώστε να συγκρίνονται θερμιδικά με ένα κομμάτι πίτσα, ένα ντόνατ και μια σακούλα πατατάκια.

…προτιμήστε πιο άπαχες σαλάτες

Δώστε μεγαλύτερο βάρος στο πράσινο μέρος της σαλάτας και αν θέλετε να αναβαθμίσετε το ενδιαφέρον χωρίς να αυξηθούν και οι θερμίδες, προσθέστε παντζάρια, λιαστές ντομάτες και βραστό αρακά.

Αντί για τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα διαίτης…


Οι κατεψυγμένες τροφές είναι δυστυχώς από τις πιο επεξεργασμένες του εμπορίου. Τα περισσότερα γεύματα στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πολύ χαμηλή σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ακόμα και αν έχουν σε μια γωνίτσα του πιάτου και λίγα λαχανικά.

…προτιμήστε κατεψυγμένα μπιφτέκια γαλοπούλας

Το κατεψυγμένο φαγητό δεν είναι πάντα κακό αφού είναι στο χέρι σας να μην το παρακάνετε. Προτιμήστε μπιφτέκι κοτόπουλο ή από γαλοπούλα και όχι κάτι πιο παχυντικό και συνοδεύστε το με βραστά ανάμεικτα λαχανικά και μια ελαφριά σος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...