`

Λοχεία και τριχόπτωση: Πότε θα σταματήσετε να χάνετε τα μαλλιά σας;

Όπως συμβαίνει με όλες 
τις νέες μαμάδες, εάν διανύεται τις πρώτες εβδομάδες μετά την...
γέννα, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας και στις ισορροπίες του.

Εκτός από την αύξηση του βάρους σας, αλλά και την αλλαγή στο στήθος σας, σίγουρα έχετε παρατηρήσει αλλαγές σε πολλά σημεία. Ένα από τα συνηθέστερα επακόλουθα της γέννας είναι η έντονη τριχόπτωση η οποία ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες την περίοδο της λοχείας τους. Πόσο διαρκεί και τι μπορείτε να κάνετε για να την καταπολεμήσετε;

Από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ακόμα, μπορεί να έχετε διαπιστώσει αλλαγή στην υφή και την πυκνότητα των μαλλιών σας. Η λιπαρότητα ή η ξηρότητα μεταβάλλονται αφού η ισορροπία των ορμονών του σώματος αλλάζει. Μετά την γέννα είναι συνηθισμένη η αυξημένη απώλεια μαλλιών.

Πολλοί συμβουλεύουν τις νέες μαμάδες να κάνουν συχνά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και να καταναλώνουν βιοτίνη, μία από το σύμπλεγμα Β των βιταμινών που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της κερατίνης. Η αλήθεια είναι ότι, και οι δύο αυτές μέθοδοι μπορούν να βελτιώσουν, αλλά όχι και να καταπολεμήσουν το πρόβλημα. Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι θα πρέπει απλώς να περιμένετε. Τα ευχάριστα; Ότι η περίοδος αυξημένης τριχόπτωσης μετά τον τοκετό, διαρκεί απο τρεις έως έξι εβδομάδες.

queen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...