`

Η θεραπευτική δύναμη της τέχνης

Έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα μίας ξεχωριστής έκθεσης, 
με εικαστικές και θεραπευτικές αναζητήσεις, φιλοξενεί η Τεχνόπολη, μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου.


Ο λόγος για την ομαδική έκθεση «Η τέχνη ως θεραπεία».

Το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΕΠ) της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την εικαστικό Μαρία Ρουσιώτη και το Πρόγραμμα «αντι-στίγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) παρουσιάζουν ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: «Η τέχνη ως θεραπεία».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των ασθενών-μελών της ομάδας «Εικαστικών Τεχνών» που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και θεραπείας. 

Στην ομάδα, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ενώ μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας αναδεικνύεται το έργο στο οποίο συμπυκνώνεται τόσο το βίωμα της ψυχικής νόσου όσο και η καλλιτεχνική έκφραση. 

Το έργο τέχνης γίνεται, έτσι, προέκταση του «ψυχικού χώρου», ένα επιπρόσθετο πεδίο ψυχικής ύπαρξης και λειτουργίας, ένα πεδίο επαφής με τον κόσμο και τον εσώτερο εαυτό.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της έκθεσης εντοπίζεται στην ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών της σε μια διαδικασία αποστιγματισμού της ψυχικής νόσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τόσο οι συμμετέχοντες δημιουργοί, όσο και επαγγελματίες υγείας θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για συζήτηση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Πληροφορίες: Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548 , press@athens-technopolis.gr, διάρκεια έκθεσης: ως Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρες λειτουργίας: 11:00-21:00.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...