`

Βοήθεια για χρήστες ναρκωτικών

Μπορεί να συμβαίνουν ελπιδοφόρα και αισιόδοξα πράγματα στην Αθήνα, 
ακόμη και στην καρδιά...
της πιο σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία σοβεί στη χώρα!
Τα εγκαίνια του νέου Ειδικού Κέντρου Άμεσης Πρόσβασης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), στην οδό Κουμουνδούρου 28 στην Αθήνα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Το έργο ανακατασκευής του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο, καθώς και ο βασικός του εξοπλισμός, αποτελούν εξ ολοκλήρου δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Σε μια περίοδο που η ομάδα των περιθωριοποιημένων χρηστών που βρίσκονται στο δρόμο διευρύνεται συνεχώς, η κατάσταση της υγείας και οι συνθήκες διαβίωσής της επιδεινώνονται δραματικά, στόχος του Κέντρου είναι να δώσει νέα ώθηση στην υποστήριξή τους, να συμβάλει στην αναχαίτιση της ραγδαίας εξάπλωσης της λοίμωξης ΗΙV/AIDS, να περιορίσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να συνδέσει τους χρήστες ναρκωτικών με τα θεραπευτικά προγράμματα, κρατώντας ζωντανή την προοπτική της θεραπείας και της ένταξης.
Στο πλαίσιο του Κέντρου θα λειτουργεί στέκι διημέρευσης για χρήστες ναρκωτικών, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παραμονής μακριά από τους κινδύνους και τις καταπονήσεις της «πιάτσας», όπου θα προσφέρονται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συμβουλευτική υποστήριξη, σίτιση, δυνατότητα φροντίδας της ατομικής υγιεινής και κινητοποίηση για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Για την καλύτερη προσέγγιση των χρηστών ναρκωτικών θα αναπτυχθεί επίσης πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών ναρκωτικών στο δρόμο, το οποίο θα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με εξορμήσεις σε διαφορετικά διαστήματα του εικοσιτετραώρου.
Εκ μέρους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ο λειτουργικός διευθυντής Γιάννης Ζερβάκης υπογράμμισε ότι: «Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι για την συνεργασία μας με το ΚΕΘΕΑ, αποτέλεσμα της οποίας είναι τόσο η ανακατασκευή του κτιρίου που θα φιλοξενεί από σήμερα το Ειδικό Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης Εξαρτημένων Ατόμων, όσο και τα θεμέλια μιας νέας, σπουδαίας πρωτοβουλίας του ΚΕΘΕΑ. Η συμβολή στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας σε ανάγκη είναι, άλλωστε, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Ιδρύματος».
Ο Γεράσιμος Νοταράς, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την πολύτιμη στήριξη που προσφέρει στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνία την περίοδο της κρίσης, τόσο με τη λειτουργία του νέου Κέντρου όσο και με τη δημιουργία ενός δικτύου φροντίδας εξαρτημένων ατόμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες.
Μπράβο στο ΚΕΘΕΑ και στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...