`

Σώπα που δεν σου πάει το μαύρο!

Και, ξαφνικά, ανακαλύψαμε το γκρι. Σαν τις χήρες που αφού κλάψουν όσο κλάψουν τον μακαρίτη, τα...
«ξανοίγουν» σιγά-σιγά. 

Είναι και το καλοκαίρι στη μέση. Ζεσταίνει το μαύρο, όσο να πεις. Πόσο να τα φορέσεις ακόμα, χρυσό μου; Το γκρι στη ζωή μας. Ανακάλυψη! Ποτέ δεν είναι, ίσως, αργά. Στις δημοκρατίες. Πάρ’ το και σαν μάθημα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Γυρίστε το έργο πίσω. Πριν μπει στη ζωή μας το μαύρο του Σαμαρά. (Μπορεί να καταγραφεί και ως όνομα απόχρωσης «το μαύρο του Σαμαρά», το «κόκκινο της Βουργουνδίας», το «μπλε της νύχτας»).
Γυρίστε την ταινία. Ζητήστε μερικές μέρες πριν το μαύρο που μας σοκάρισε, την εξυγίανση, τη μείωση προσωπικού, τη διακοπή συνεργασίας με εξωτερικούς συνεργάτες, τον καθορισμό των υπερωριών. Ζητήστε αξιολόγηση όσων ειδικοτήτων μπορούν να αξιολογηθούν. Κόψτε διπλο-τριπλοθεσίτες.
Πάτε καλά; Η ΕΡΤ σας μάρανε; Να πάτε να πιάσετε το κεφάλαιο. Τους πολιτικούς που έφαγαν τα λεφτά. Να ξεκινήσετε από... Εκείνους! Εμάς είπες, ρε; Όχι από σας. Από τους άλλους. Εμάς βρήκες να πιάσεις; Ένα ατέρμονο α-μπε-μπα-μπλόμ. Ενός συστήματος που δεν συμπάθησε ποτέ το γκρι. Δεν εκπαίδευσε τους πολίτες στην απόχρωση. Μόνο στα βασικά χρώματα...
Σαν τους μαρκαδόρους των νηπίων. Τι να μας λέει το ουδέτερο του γκρι. Φέρνει σε συγκατάβαση. Χλωμιάζει. Το γκρι και οι αλήθειες... Το χειρότερό μας. Γι΄ αυτό ίσως όποιος διαχρονικά διατύπωσε στον δημόσιο λόγο αλήθειες, ακυρώθηκε ως άχρωμος (στην καλύτερη των περιπτώσεων).
Ξεπονέσαμε τον Μόσιαλο στα ξαφνικά. Θα απορεί και ο Μόσιαλος! Το 70% του ΠΑΣΟΚ τον είχε εξοστρακίσει μαζί με τις προτάσεις του. Τώρα, Μόσιαλος! Ας είναι κι έτσι. Ας γίνει η αρχή και δεν βαριέσαι... Ποτέ δεν είναι αργά στις δημοκρατίες. 
Ευλογημένη η μόδα του γκρι στις βιτρίνες του πολιτικού μας βίου. Θα μου πεις, τον έχεις για τόσο μεθοδικό τον Σαμαρά που το έκανε κόλπο; Θα σου απαντήσω ότι τον έχω για τόσο απελπισμένο. Το ξαναέγραψα... Όταν το σύστημα σηκώνει τα χέρια στο σύστημα...
Φορέστε, λοιπόν, άφοβα γκρι. Καθιερώστε το! Γιατί, μεταξύ μας, τη Χρυσή Αυγή στη ζωή μας την έφεραν όλα τα μαύρα που τα ορίζαμε ως άσπρα. Κι ήρθε το μαύρο και μας πλάκωσε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...