`

Δείτε τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας όλα 
τα στατιστικά στοιχεία 
που αφορούν στις...
επιδόσεις των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Όλοι οι πίνακες που δημοσιεύει το protothema.gr περιέχουν τις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο «τοπίο» της πορείας των βάσεων.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του γενικού γραμματέα της ΟΕΦΕ, Γιάννη Βαφειαδάκη, η κακή εικόνα των γραπτών στη Βιολογία, Χημεία, αλλά και τα Μαθηματικά, θα οδηγήσει σε πτώση 400-500 μορίων στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές.

Επίσης, εκτιμάται ότι θα «πέσουν» και οι Νομικές σχολές από 100 έως και 200 μόρια, ενώ θεαματική αναμένεται η πτώση στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Φυσικομαθηματικών και Πολυτεχνικών σχολών. Όπως επισημαίνει ο κ. Βαφειαδάκης, η πτώση θα ξεκινά από τα αποκαλούμενα «καλά» τμήματα του Πολυτεχνείου.

Χαρακτηριστική της αποτυχίας στα Μαθηματικά είναι η Τεχνολογική Κατεύθυνση, όπου ποσοστό 78% έγραψε κάτω από τη βάση, ποσοστό που έφθασε στη Φυσική το 72%.

Βέβαια, και η εικόνα στα Αρχαία Ελληνικά ήταν χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή και εκτιμάται ότι και οι Νομικές σχολές θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, λιγότερο όμως θεαματική από αυτή των Πολυτεχνικών σχολών.

Μεγάλη πτώση αναμένεται και στο 5ο πεδίο των Οικονομικών σχολών, όπως διαφαίνεται από τις κακές επιδόσεις των γραπτών. Οι μόνες σχολές που αναμένεται να κρατηθούν στο ύψος τους είναι οι Στρατιωτικές, καθώς μειώθηκαν οι θέσεις, ενώ λογικά θα αυξηθεί η ζήτηση.

Δείτε εδώ τους πίνακες με όλα τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων


protothema
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...