`

Πού κολυμπούν τα Βόρεια Προάστια;

Μπορεί η θάλασσα να 
είναι η πρώτη επιλογή 
για να δροσιστούμε, 
να διασκεδάσουμε...
και να χαλαρώσουμε, αλλά τι κάνουμε όταν θέλουμε να γυμναστούμε παράλληλα;

Η απάντηση φυσικά είναι η πισίνα.


Οι συνθήκες στις πισίνες πλέον έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Δημόσιες ή ιδιωτικές, ανοιχτές ή κλειστές, είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες σε όλους, με προδιαγραφές και δυνατότητες απεριόριστες. 

Ας δούμε μερικές από αυτές, που έχουμε ξεχωρίσει.

Family Sports Club

Σε ένα νέο, σύγχρονο αθλητικό κέντρο στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Μητροπούλου & Καλιανίου, η πισίνα του Family Sports Club, προσφέρει ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Θερμαινόμενη και με διαστάσεις 10μΧ20μ είναι ιδανική για κολύμπι και τη νέα μόδα που ακούει στο όνομα «Aqua Bike Aerobic». Ο χώρος διαθέτει σάουνα 8 ατόμων, υδρομασάζ 6 ατόμων και άλλες πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Πληροφορίες: Μητροπούλου & Καλιανίου, Βριλήσσια, τηλ: 210-8104 862, www.familysportsclub.gr, info@familysportsclub.gr.

Athinna Swimming & Lifeguard center

Θερμαινόμενη πισίνα διαστάσεων 12μx6μ ή…θερμαινόμενη πισίνα διαστάσεων 25μx12,5μ; Η επιλογή δική σας. Πάντως, στο «Athinna Swimming & Lifeguard center» ( ή αν προτιμάτε στα ελληνικά «Κέντρο κολύμβησης - Σχολή Ναυαγοσωστικής») όλα είναι διαθέσιμα. Οι πισίνες (ανοιχτές το καλοκαίρι και κλειστές το χειμώνα) ενδείκνυνται για το ελεύθερο πρόγραμμα κολύμβησης, το πρόγραμμα εκμάθησης Αqua Aerobic, ναυαγοσωστικής αλλά και πρώτων βοηθειών. Πρωταγωνιστής στο Athinna Swimming & Lifeguard center το προαγωνιστικό τμήμα, Water Polo, ενώ και για τους μικρούς φίλους υπάρχει το πρόγραμμα baby swimming.
Πληροφορίες: Ηρακλείτου 24, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ.επικοινωνίας: 210-6007885, 210-6014990, fax: 210 6017037, www.athinna.gr, summer@athinna.gr .


Aqua Life

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος στα βόρεια προάστια ακούει στο όνομα «Aqua Life». Έτοιμος να προσφέρει έναν νέο τρόπο ζωής για όλη την οικογένεια, με περισσότερη ενέργεια, λιγότερο άγχος, καλύτερη υγεία και αγάπη για την ίδια τη ζωή, το Aqua life είναι η απάντηση στην αγχωτική καθημερινότητα. Νέο πρότυπο κολυμβητήριο -αθλητικό κέντρο, με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις, το Aqua Life βρίσκεται σ’ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον στην Άνοιξη και σε έκταση 10 στρεμμάτων προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλη την οικογένεια.

Στις εγκαταστάσεις του, οι ιθύνοντες έχουν δημιουργήσει ειδικά προγράμματα κολύμβησης για τους ενήλικες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της καθημερινότητας. Ελεύθερο πρόγραμμα, aqua aerobic ή αν θέλετε personal training, επιλέξτε ό,τι σας ταιριάζει, αλλά μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό: σκουφάκι, σαγιονάρες, μπουρνούζι ή πετσέτα, λουκετάκι και μαγιό (ή πάνα για το baby swimming) επιβάλλονται πριν βουτήξετε.
Πληροφορίες: Αγ. Αθανασίου & Σουλίου 17, Άνοιξη, τηλ: 210 8004438, 6974740176, www.aqualifecenter.gr, info@aqualifecenter.gr.

Polis gym

Aqua aerobic, ελεύθερη κολύμβηση, personal training και μοναδικές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ευτυχίας. Με απλά λόγια «Polis gym». Η θερμαινόμενη πισίνα σε ιδανικές θερμοκρασίες: 26.5 βαθμούς από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο και 28 βαθμούς από Νοέμβριο ως Απρίλιο. Ο επίγειος παράδεισος βρίσκεται μάλλον στο Μαρούσι.
Πληροφορίες: Σάμου 28, Πολύδροσο Μαρούσι, www.polisgym.gr, τηλ.210 6107814.

Sport Center Δαΐς

Τα μέλη του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους του κολυμβητηρίου χωρίς δέσμευση ημέρας και ώρας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε δύο πισίνες, που καθαρίζονται με οζονισμό και βρώμιο, ενώ η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 26,5 (Μάιος-Οκτώβριος) μέχρι 28 βαθμούς (Νοέμβριος-Απρίλιος).

Στην πισίνα των 25 μέτρων (5 διαδρομές) τα μέλη μπορούν με την εποπτεία καθηγητή κολύμβησης να γυμναστούν και να τελειοποιήσουν τη τεχνική τους, να συμμετάσχουν στα προγράμματα του aqua aerobic και να ακολουθήσουν προγράμματα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Στη μικρή πισίνα του υδρομασάζ, μπορούν αργότερα να χαλαρώσουν με τη θερμοκρασία του νερού ιδανική, στους 31 βαθμούς.
Οι κολυμβητικές δραστηριότητες στο Δαΐς είναι ποικίλες και δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι από την ηλικία των 18 μηνών, καθιστώντας την κολύμβηση ένα από τα το πιο ζωντανά κύτταρα του Αθλητικού Κέντρου. Υδρομασάζ, χαμάμ, σάουνα μπαίνουν στη λίστα με τα extra προτερήματα.
Πληροφορίες: Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ. 210 618 6050, info@daiscenter.gr , http://sports.daiscenter.gr/gr/young-swimming, www.facebook.com/SportsCenterDais.


Holmes Place Maroussi

Το Holmes Place Maroussi Club στεγάζεται σε έναν υπερσύγχρονο και πολυτελή χώρο 5.300 τ.μ., που εξυπηρετεί τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων και όχι μόνο. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών (άνω των 18 ετών) και δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να απολαύσουν ό,τι πιο σύγχρονο στο χώρο του fitness, χαλαρώνοντας παράλληλα σε ένα ευχάριστο και πολύ φιλικό περιβάλλον.

Στη θερμαινόμενη πισίνα μήκους 25 μέτρων μπορεί κανείς να κολυμπήσει ελεύθερα ή να συμμετέχει σε μαθήματα Aqua. Επιπλέον, στο club λειτουργεί και παιδική ακαδημία κολύμβησης, όπου τα παιδιά των μελών μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα κολύμβησης σε ομαδικά τμήματα.
Τα πολυτελή αποδυτήρια με σάουνα και χαμάμ, το café-restaurant για τις υγιεινές σας απολαύσεις, η δωρεάν χρήση του parking για 3 ώρες στο υπόγειο garage του club και πολλά άλλα, κάνουν το «Holmes Place Maroussi» ιδανική και σχεδόν επιβεβλημένη απόδραση.
Πληροφορίες: Αγ. Κωνσταντίνου 40 (Αίθριο) Μαρούσι,www.holmesplace.gr, τηλ. 210 61.96.791-2.

Hercules Fitness Club

Το Hercules Fitness Club διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα με εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού(οζονισμός) και ανακύκλωσης, που κάνει το νερό φιλικό προς το δέρμα. Άνετη ατμόσφαιρα και υπό την επιτήρηση και καθοδήγηση των καλύτερων προπονητών πραγματοποιούνται μαθήματα Aqua aerobics, προπόνηση αποκατάστασης από τραυματισμούς, μαθήματα θεραπευτικής γυμναστικής, εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, εκμάθησης για ενήλικες, ενώ οι ελεύθερες ώρες κολύμβησης και χαλάρωσης για τα μέλη είναι ένας ακόμα λόγος για να το επιλέξετε.
Πληροφορίες: Εθνικής Αντιστάσεως 33, Ν. Ερυθραία, τηλ.: 2108073834, fax: 2106205811, email: hercfit@otenet.gr , www.herculesfitnessclub.gr.


Δημοτικό Kολυμβητήριο Χαλανδρίου

Διαθέτει κλειστή πισίνα 25 μέτρων στη Λεωφόρο Πεντέλης στον αριθμό 150. Η επιλογή για aqua aerobic, εκτός των άλλων, φυσικά και είναι στο πρόγραμμα. Μάλιστα, ο Ο.Ν.Α ξεκίνησε το πρωτοποριακό Δημοτικό Αθλητικό πρόγραμμα του Aqua Aerobic στο κολυμβητήριο του Κάτω Χαλανδρίου «Παύλος Παπαγιαννόπουλος» και έπειτα το συνέχισε και στο κολυμβητήριο της Λεωφόρου Πεντέλης.
Πληροφορίες: Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο, Λ. Πεντέλης 150 Χαλάνδρι, τηλ: 210- 6814328, Δημοτικό Ανοιχτό Κολυμβητήριο «Παύλος Παπαγιαννόπουλος», Αποστολοπούλου & Μυκόνου (Πεζόδρομος Αποστολοπούλου 60 Κάτω Χαλάνδρι), τηλ: 210-6722822.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Πεύκης

Εάν μεταξύ άλλων επιθυμείτε εξειδικευμένα προγράμματα υδρο-γυμναστικής, το δημοτικό κολυμβητήριο Πεύκης είναι η απάντηση που ζητάτε. Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α στην Πεύκη, το κολυμβητήριο του Δήμου Λυκόβρυσης –Πεύκης, μπορεί να συναγωνιστεί επάξια τα φημισμένα κολυμβητήρια των Βορείων Προαστίων.
Πληροφορίες: Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α , Πεύκη, τηλ. 210 6140612, 210 614045128, www.facebook.com/dimotikokolimvitiriopefkis ,www.peap.gr , info@peap.gr.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Πολιτείας

Ιδανικό για όλα τα αγωνίσματα στη μεγάλη πισίνα και εκμάθηση κολύμβησης, στη μικρή πισίνα, το ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο της Πολιτείας ενδείκνυται για όσους αγαπούν το κολύμπι, αλλά για εκείνους που είναι πιο...ανταγωνιστικοί, καθώς στην πισίνα διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών αθλημάτων.
Πληροφορίες: Δεξαμενής 3, Κηφισιά, τηλ. 210 6201747, fax: 2106201112.

Πιστοποιητικά υγείας

Μη ξεχνάτε ότι για την εγγραφή και χρήση του κολυμβητηρίου είναι απαραίτητα τα δικαιολογητικά από παθολόγο ή καρδιολόγο, δερματολόγο (για άνδρες και γυναίκες) και γυναικολόγο, ενώ στις περιπτώσεις των παιδιών έως 16 ετών επβάλλεται η ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο, για την υγιεινή και την ασφάλεια όλων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...