`

«Παρέλαση» Ελλήνων καλλιτεχνών στο πιο μουσικό καλοκαίρι

Ανάμεσα σε πολύ καλή ελληνική έντεχνη, ροκ, παραδοσιακή, τζαζ, 
ρέγκε και ποπ μουσική...
θα έχει να επιλέξει το κοινό λίγο πριν προγραμματίσει τις διακοπές του για το φετινό καλοκαίρι.

Και ενώ ο πολύς κόσμος προγραμματίζει τις διακοπές του, βάσει του «κουτσουρεμένου» οικονομικού του προϋπολογισμού, πολλοί υπολογίζουν τις ημέρες, βάσει του «καλοκαιρινού μουσικού ημερολογίου». Καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις ανάσες δροσιάς, παίζουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους και θέατρα της πρωτεύουσας. Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών και τις παρουσιάζει:

Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς -27 Ιουνίου (στο Θέατρο «Χυτήριο»)


Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς και πάλι μαζί για μία και μοναδική εμφάνιση στην αυλή του πολυχώρου Χυτήριο, σε ένα πρόγραμμα unplugged με «rock 'n roll» διαθέσεις. Παρουσιάζουν μία παράσταση με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ-ροκ και έντεχνη σκηνή καθώς και τραγούδια από το «Μπλε ταξίδι» της Ευρυδίκης, την παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις το χειμώνα που πέρασε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Νότης Μαυρουδής- 28 Ιουνίου (Ίλιον)


Στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, ο κιθαριστής και συνθέτης Νότης Μαυρουδής, αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από κομμάτια για δύο κιθάρες και τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, θα παρουσιάσει ένα ανθολόγιο τραγουδιών από διαφορετικές εποχές «Με το Φως της Νύχτας». Μία παράσταση με μουσικό υλικό από τη μεγάλη δεξαμενή της Λατινικής Αμερικής και του ελληνικού τραγουδιού... Με τον Νότη Μαυρουδή συμπράττει ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν και τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη.

Maraveyas Ilegal: «Πικ Νικ με Μαραβέγια» - 28 Ιουνίου (στον Κήπο του Μεγάρου)


Ο Κωστής Μαραβέγιας «στρώνει» ένα μουσικό καρέ τραπεζομάντιλο στην αυλή του Μεγάρου Μουσικής και προσκαλεί όλους τους φίλους του σε ένα μοναδικό μουσικό Πικ Νικ. Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του άλμπουμ με τις ιστορίες της «Λόλας», αλλά όχι μόνο. Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του Κωστή Μαραβέγια.

Δώρος Δημοσθένους- 28 και 29 Ιουνίου (Προαύλιο Badminton)


Ο Δώρος Δημοσθένους ο performer με την εκρηκτική σκηνική παρουσία , θα παρουσιάσει τραγούδια του Γιώργου Μουζάκη (1922-2005). Τραγούδια όπως τα: «Εγώ θα σ' αγαπώ», «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Μπάμπο», «Μπραζιλέρο», «Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες», «Τσίκα, τσίκα μπουμ».

Γιώργος Νταλάρας και Γλυκερία - 29 Ιουνίου (Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια)


Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται ξανά επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας αρχής γενομένης από την Αθήνα, στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύσουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ' τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.

Ελευθερία Αρβανιτάκη- 1 Ιουλίου (Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου, Μαρούσι)


Κάθε συναυλία της είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το πολυαναμενόμενο CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.

10 χρόνια...Locomondo live!- 1 Ιουλίου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Οι Locomondo γιορτάζουν δέκα χρόνια μαζί, δέκα χρόνια συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζουν τον 7ο δίσκο τους με τίτλο «Οδύσσεια». Η μεγάλη μουσική παρέα του ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμού που έχει κερδίσει - πλέον - τις καρδιές όλων - μικρών και μεγάλων γιορτάζει παρέα με το κοινό και τα τραγούδια τους, την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπουν.

Μαρία Φαραντούρη- 1η Ιουλίου (Θέατρο του 'Αλσους Ηλιούπολης)

Ποίηση και μουσική. Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε μια μουσική διαδρομή από το απέραντο ρεπερτόριό της σε μελωδίες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, βασισμένες σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Φέρρη και άλλων. Ποιήματα διαβάζει η Αιμιλία Υψηλάντη.

Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies - 3 Ιουλιου (Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου, Μαρούσι)

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B - Movies θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές ,από την εποχή των «Ξύλινων Σπαθιών», καθώς επίσης και καινούρια κομμάτια, από το νέο τους δίσκο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί».

Χάρις Αλεξίου- 3 Ιουλίου (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού)


«Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου», είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιάσει η σπουδαία ερμηνεύτρια παρέα με το συγκρότημα «Nouveau Sextet». Τραγούδια νέα, παλιά, γνωστά, άγνωστα, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα ακόμη και κάποια με τζαζ διάθεση. Η γνωστή καλλιτέχνις και οι «Nouveau Sextet», θα εμφανιστούν ξανά μαζί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας και το Φεστιβάλ Πετρούπολης.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη- 3 Ιουλίου (Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη)

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη «πακετάρει» τραγούδια και με τη βοήθεια των φίλων της μουσικών ξεκινάει περιοδεία με τα τραγούδια του καινούριου της άλμπουμ «Μετακόμιση τώρα», με όσα έχει αγαπήσει το κοινό από τις δύο προηγούμενες δουλειές της, αλλά και όσα έχει αγαπήσει κι εκείνη από την ελληνική και ξένη δισκογραφία.

«Αγάπη Ρε Ματζόρε»- 6 Ιουλίου (Κατράκειο της Νίκαιας)

Η «Αγάπη Ρε Ματζόρε» είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, φτιαγμένη από ανθρώπους του τραγουδιού. Θα μπορούσε να αυτοπροσδιοριστεί και ως... σούπεργκρουπ, αυτοσχέδιος μουσικός θίασος ,η οποία ξεκίνησε από απλές συζητήσεις μεταξύ μιας μικρής παρέας μουσικών, στιχουργών και τραγουδιστών η οπία σύντομα κατέληξε σε μια μικρή ομάδα που ελπίζει να ανοίξει και σε άλλους καλλιτέχνες, βοηθώντας όλες τις ομαδικές και ατομικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Γιώργος Καραδήμος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, RadioSol.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη- 8 Ιουλίου (Θέατρο Βράχων)

Η παράσταση της 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη «Μια αγκαλιά τραγούδια» με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου Ομόνοια, είναι ένα απόσταγμα από αγαπημένα τραγούδια της 'Αλκηστης Πρωτοψάλτη, τόσο από την πρόσφατη όσο και από την διαχρονική δισκογραφία της. Την ερμηνεύτρια συνοδεύουν 45 εξαιρετικοί μουσικοί -μία από τις 3 παλαιότερες ορχήστρες της Κέρκυρας με σημαντική παράδοση στην μουσική-, οι οποίοι προσεγγίζουν τα τραγούδια της με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και προσφέρουν στην παράσταση μία ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, ένα ηχόχρωμα μοναδικό, αυτό που μπορεί να δώσει η δυναμική των πνευστών.

Παντελής Θαλασσινός- 9 Ιουλίου (Βεάκειο θέατρο)

Μια μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, από το νέο του δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα («10 τραγούδια της Ελπίδας»), ανάμεσα σε κείνα που ξέρουμε ήδη και που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή. Η μουσική του Παντελή Θαλασσινού συνδέεται με το παρελθόν ενώ συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του. Μαζί του η Νανά Μπινοπούλου.

Vassilikos- 9 Ιουλίου (Τεχνόπολις)

Σε μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία, ο Βασιλικός παρουσιάζει ζωντανά ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και συστήνει ξανά στο κοινό όλα εκείνα τα τραγούδια που δημιούργησε καθώς και εκείνα που τον δημιούργησαν. Oι μεγάλες επιτυχίες των Raining Pleasure, η επιρροή του Μάνου Χατζιδάκι, οι Beatles, οι μοναδικές επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής του χρυσού δίσκου Vintage, o Leonard Cohen, είναι μερικοί από τους σταθμούς που θα κάνει ο γνωστός τραγουδοποιός.

Γιάννης Κότσιρας -10 Ιουλίου (Βεάκειο Θέατρο)


Ο Γιάννης Κότσιρας αποδεχόμενος την πρόταση της ΑΚΤ-ΕΙΝ προσφέρει μια μοναδική συναυλία για τους σκοπούς της , στο Θέατρο Βεάκειο. Μαζί του ο Στάθης Δρογώσης, σε μία συνεργασία με στόχο την ενημέρωση και την αλληλεγγύη. Οι δυο τους ετοίμασαν μία συναυλία με πολύ αγαπημένα τραγούδια, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και έναν σύγχρονο λόγο που έχει ανάγκη να ακούσει το κοινό. Οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν ξανά μαζί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Στέφανος Κορκολής- 11 Ιουλίου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)


Η μουσική οικογένεια του Στέφανου Κορκολή πάντα μεγαλώνει…Μαζί του, ο Παναγιώτης Πετράκης με καινούργια τραγούδια του Στέφανου, ο Στέφανος σε διαρκή εξέλιξη, και η Linda Geyman με καινούργια τραγούδια και με προτάσεις που έρχονται από το μέλλον…

Μιχάλης Χατζηγιάννης- 12 Ιoυλίου (Βεάκειο Θέατρο)


Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές της γενιάς του, θα χαρίσει στο κοινό ένα αξέχαστο και ανεξάντλητο ρεπερτόριο από τις παλιές επιτυχίες του, όπως το «Μόνο στα όνειρα», το «Πάρτυ», το «Κρυφό φιλί», το «Πιο Πολύ», «Μια απ' τα ίδια», «Το σ'αγαπώ», «Το Καλοκαίρι μου» και το «Όλα ή τίποτα»...ως τα πρόσφατα «Τρεις Ζωές» «Πλάι-Πλάι» αλλά και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του από το δίσκο που κυκλοφορεί τον Ιούνιο, όπως το «Η Αγάπη Δυναμώνει» που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα της χώρας.

Σε αυτές τις εμφανίσεις, έρχεται να προσθέσει και ο Μηδενιστής, ο αγαπημένος ράπερ της νεότερης γενιάς με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τις ρίμες που συγκινούν.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου- 29 Ιούλιου (Μαρούσι)

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του με ένα τρίωρο πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από "Αγία Νοσταλγία" μέχρι και "Μαγγανείες" θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών, σε μια μοναδική συναυλία στο Αμαλίειο Οικοτροφείο, στο Μαρούσι.

Μίλτος Πασχαλίδης- 28 Αυγούστου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Πλησιάζοντας τα 20 χρόνια στη δισκογραφία, ο Μίλτος Πασχαλίδης βρίσκει αφορμές για απολογισμούς και θυμάται τραγούδια «αδικημένα» από τις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Μαζί του σε αυτό το παιγνίδι της μνήμης συμπράττει η Μιρέλα Πάχου, με το πιάνο, το ακορντεόν και τη φωνή της.

Φοίβος Δεληβοριάς- 29 Αυγούστου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποχαιρετούν το θερινό μουσικό τους όχημα «Καλοκαιριφέρ», με ένα συναυλιακό πάρτι στην Τεχνόπολη. Λίγο πριν φύγει το καλοκαίρι, ο τραγουδοποιός και η μπάντα του θα λανσάρουν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό νέα είδη χορών, θα κατοχυρώσουν στιχουργικές ευρεσιτεχνίες, θα καλέσουν φίλους για ένα μουσικό ξεφάντωμα ως το πρωί.

Σωκράτης Μάλαμας- 7 Σεπτεμβρίου (Θέατρο Πέτρας)

Κάθε συναυλία του, ένα μείγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο Σωκράτης Μάλαμας ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος σε ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης. Ανάμεσα σε άλλα το κοινό θα ακούσει για πρώτη φορά τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τον τίτλο «Κύρβα».


www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...