`

Τα παιδιά των λουλουδιών επιστρέφουν στα Μάταλα!!!

Τα παιδιά των λουλουδιών, οι χίπις,αρχίζουν και πάλι 
να συρρέουν από όλο 
τον κόσμο,στο άλλοτε...
επίκεντρο του χιπισμού, στα Μάταλα, στη μεγάλη γιορτή «Matala Beach Festival 2013» που ανοίγει την αυλαία της την Παρασκευή με συνδιοργανωτές από την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και τον Δήμο Φαιστού.
Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για τη διεθνή γιορτή, στις ιστορικές σπηλιές, στη γραφική παραλία, ενώ τα σοκάκια και όλα τα Μάταλα έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο «καμβά» χρωμάτων. Aνθρωποι όλων των ηλικιών, επαγγελματίες ζωγράφοι και μικρά παιδιά ζωγράφισαν ένα ολόκληρο χωριό πάνω στην άσφαλτο στους δρόμους των Ματάλων.
Το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ -που έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο την τελευταία διετία- θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου,υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Στο φεστιβάλ, που θα κυριαρχήσει η μουσική, θα γίνουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα αναδειχθούν η ιστορία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, αλλά και τα κρητικά προϊόντα με την παραδοσιακή κουζίνα.
Στο φετινό φεστιβάλ Ματάλων θα παρελάσουν πάνω από 200 καλλιτέχνες, με live dj, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties. Καλλιτεχνικές ομάδες θα προσφέρουν απλόχερα χρώμα και δημιουργικότητα με ιδιαίτερες δραστηριότητες και εργαστήρια. Το Matala Beach Festival θα γιορτάσει επίσης τα 40 χρόνια του ιστορικού άλμπουμ «Dark Side of the Moon» από τους Pink Floyd. Ακόμη τη 40ή επέτειο με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των «Kings of Floyd» Tribute Band.
Οι Locomondo

Μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και το συγκρότημα Locomondo με το νέο άλμπουμ «Οδύσσεια» και όλες τις μεγάλες του επιτυχίες. «Είναι μια γιορτή-θεσμός, μια γιορτή της μουσικής, των «παιδιών των λουλουδιών», των χίπις, που και φέτος θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, αλλά και οι Ελληνες που είχαν ?γευτεί? το πνεύμα της εποχής», δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, προσθέτοντας ότι «η γιορτή αυτή αναδεικνύει διεθνώς τα Μάταλα, το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πηγή: www.alexiptoto.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...