`

Γνωρίστε τις πιο εξωτικές παραλίες της χώρας μας!!!

Οι ομορφιές του ελληνικού φυσικού τοπίου και οι μαγευτικές παραλίες 
γίνονται κάθε χρόνο παγκόσμιος πόλος έλξης. 

Έτσι αν ονειρεύεστε μαγευτικές εξωτικές διακοπές, δεν χρειάζεται να πάτε στην Καραϊβική για να τις απολαύσετε.
Εντυπωσιακές ελληνικές παραλίες με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο σας περιμένουν να κάνετε εξωτικές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε στην άκρη του κόσμου.
Σεϊχέλες - Ικαρία
Κοντά στο μικρό οικισμό του Μαγγανίτη βρίσκεται ένα τροπικό τοπίο με διάφανα νερά ψιλό χαλίκι και απίθανα χρώματα.
Κεφαλονιά - Μύρτος
Μία απο τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, βρίσκεται περίπου 2,5 χλμ. από το χωριό Διβαράτα και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά με ολόλευκα βότσαλα σε συνδυασμό με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα καθιστούν το Μύρτο ιδανική επιλογή για ολοήμερη εξόρμηση. Προσοχή ωστόσο στα ισχυρά ρεύματα της θάλασσας που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.
Μαγγανάρι - Ιος
Διαθέτει ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και προσελκύει αρκετό κόσμο ενώ γύρω υπάρχουν μαγαζιά με θαλασσινούς μεζέδες και τοπικές σπεσιαλιτέ. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με ασφάλτινο δρόμο που φτάνει μέχρι την αμμουδιά ενώ στην παραλία ενοικιάζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες και λειτουργούν και μερικά beach bar
Ναυάγιο - Ζάκυνθος
Το Φιόρο του Λεβάντε (=άνθος της Ανατολής) όπως ονόμασαν οι Βενετοί τη Ζάκυνθο όταν την κατέκτησαν γιατί εντόπισαν εκεί 7.000 είδη λουλουδιών, διαθέτει μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου. Το σκουριασμένο πλοίο που βρίσκεται εκεί δίνει το όνομά του στην παραλία, η οποία διαθέτει παχιά άμμο και περιβάλλεται από πανύψηλους λευκούς βράχους. Το 1983, το πλοίο αυτό μετέφερε λαθραία τσιγάρα και αφού εντοπίστηκε από το Λιμενικό και καταδιώχθηκε ναυάγησε και κατέληξε στην αμμουδιά
Της γριάς το πήδημα - Ανδρος
Παρά το ξεκαρδιστικό του όνομα, η παραλία δεν εμπεριέχει τίποτα το περίεργο. Το όνομά της το οφείλει σε μία ηλικιωμένη που σύμφωνα με το θρύλο «πέτρωσε» πηδώντας από τον βράχο υπό το βάρος των τύψεων που πρόδωσε τους Ελληνες. Η παραλία με τον εντυπωσιακό βράχο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κορθίου και η πρόσβαση είναι δυνατή είτε με αυτοκίνητο και πεντάλεπτο περπάτημα, είτε με καραβάκι από τον όρμο του Κορθίου.
Νανού - Σύμη
Ομορφη και ειδυλλιακή παραλία με μεγάλα βότσαλα και πολλά δέντρα. Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μόνο από τη θάλασσα.
Κάτεργο - Φολέγανδρος
Πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και ψιλό λευκό βότσαλο απλώνονται σε όλο το μήκος της παραλίας. Οι απόκρημνοι βράχοι, αλλά και η απουσία σκιάς ή κάποιας καντίνας, επιβάλλουν να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Για να την προσεγγίσετε, μπορείτε να πάρετε το καΐκι που ξεκινάει από τον Καραβοστάση, ή να φτάσετε οδικώς μέχρι τον οικισμό Λιβάδι κι απο κει είναι μία ώρα περπάτημα.
Πηγή: www.seleo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...