`

Τζούλια, τι δεν πρέπει να φάω πριν το σεξ;

Έχω παρατηρήσει ότι όταν τρώω ελαφρά είμαι πιο ευδιάθετη στο κρεβάτι ενώ αντίθετα όταν παραφάω δεν έχω καμιά όρεξη για σεξ.
Αυτό μάλλον είναι λογικό, θα μου πεις. Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ τρώω ελάχιστα έχω πάλι φουσκώματα.

Τζούλια γεια σου. Το όνομά μου είναι Ελένη, είμαι 25 χρόνων και εδώ και δυο χρόνια εργάζομαι σε μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία. Το δικό μου θέμα έχει να κάνει με το φαγητό και το σεξ, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο. Εχω παρατηρήσει ότι όταν τρώω ελαφρά είμαι πιο ευδιάθετη στο κρεβάτι ενώ αντίθετα όταν παραφάω δεν έχω καμιά όρεξη για σεξ. Αυτό μάλλον είναι λογικό, θα μου πεις. Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ τρώω ελάχιστα έχω πάλι φουσκώματα και αέρια που πραγματικά μου κάνουν τη ζωή δύσκολη στο κρεβάτι. Επίσης το να μη φάω τίποτα, είναι και αυτό ένα πρόβλημα, γιατί χάνεις όλη τη δύναμή σου και δεν μπορείς να τα δώσεις όλα. Στα γράφω αυτά γιατί συνήθως με τον φίλο μου βρισκόμαστε βράδυ μετά το φαγητό και μένουμε τη νύχτα μαζί. Εχεις κάποια λύση;

Ελένη, Αθήνα


Ελένη μου μπορεί να λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αυτό όμως δεν συμβαίνει και με το σεξ. Το σεξ πρέπει να προσέξει πολύ όταν θα περάσει από το στομάχι. Και το πολύ φαγητό είναι λάθος αλλά και το καθόλου. Επίσης πρόβλημα μπορεί να έχεις και όταν τρως λίγο. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι βασικά το τι τρως πριν κάνεις σεξ. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό είναι να τις αποφεύγεις πριν κάνεις σεξ γιατί δημιουργούν προβλήματα και σου δυσκολεύουν τη ζωή στο κρεβάτι, όπως λες και εσύ. Οι τροφές αυτές είναι:

Η τσίχλα. Ναι συμφωνώ και εγώ ότι η δροσερή αναπνοή είναι βασικό. Γιατί ακόμα και αν έχεις πλύνει τα δόντια σου, μια τσίχλα τη θέλεις πριν το σεξ. Δυστυχώς ξέχνα το καθώς μαζί με την τσίχλα «μασάς» και πολύ αέρα το οποίο μπορεί να σου προκαλέσει αέρια στη διάρκεια του σεξ. Και δεν είμαστε τώρα για τέτοια ρεζίλια, νέα κορίτσια. Οπότε φάε μια καραμελίτσα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Το τυρί. Μακριά από τυρί πριν το σεξ. Το 75% των ανθρώπων έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, με αποτέλεσμα να πρήζονται, να φουσκώνουν και να νιώθουν σαν να έχουν φάει δέκα πιάτα. Συν τα αέρια και οι πόνοι στην κοιλιά που προκαλούν το τυρί αλλά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά, με μια μικρή εξαίρεση το γιαούρτι. Για αυτό φάε τυρί το μεσημέρι και όχι το βράδυ που θα δεις τον αγαπημένο σου. 

Το κόκκινο κρέας. Αν και θα σου πρότεινα να κόψεις τελείως το κόκκινο κρέας, γιατί προβλήματα και μόνο δημιουργεί, εντούτοις αν δεν μπορείς, μην το τρως το βράδυ. Ο ανθρώπινος οργανισμός κάνει τρομερή προσπάθεια για να χωνέψει το κόκκινο κρέας που για ύπνο σε βλέπω περισσότερο παρά για σεξ.  

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Τα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα φράζουν τις αρτηρίες και μειώνεται η ροή του αίματος με αποτέλεσμα να μη φτάνει στα γεννητικά όργανα. Οπότε η όρεξη για σεξ πάει περίπατο.

Τα φασόλια. Στους περισσότερους τα φασόλια δημιουργούν φουσκώματα και τα σχετικά που θες ώρα για να τα χωνέψεις. Επίσης δημιουργούν και αυτά αέρια, κάτι που είναι γνωστό τοις πάσι. Σκέψου να φας φασόλια και να θες να κάνεις 69.

Τα υποκατάστατα ζάχαρης. Τα υποκατάστατα ζάχαρης προκαλούν και αυτά φουσκώματα γιατί έχουν σορβιτόλη που δεν σε αφήνει να χωνέψεις καλά.

Τη μέντα και οτιδήποτε την περιέχει. Μπορεί η μέντα να ενδείκνυται για καθαρή αναπνοή, δεν ενδείκνυται όμως για τη libido σου καθώς μειώνει την τεστοστερόνη.

Το τζιν τόνικ. Μπορεί να χαλαρώνεις όταν πίνεις το αγαπημένο σου ποτό, όμως αυτό το ποτό προκαλεί νωθρότητα και μειώνει τη διάθεση για σεξ. Το τόνικ περιέχει κινίνο που μειώνει την τεστοστερόνη για αυτό ας το αφήνουμε για μετά το σεξ.

Τα μπισκότα και τα cupcakes. Τα τρόφιμα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων τύπων κέικ ή αμυγδαλωτά ή κουλούρια που περιέχουν αλεύρι και ψηλά επίπεδα γλυκόζης φαίνεται να μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία και να προκαλούν ορμονικές ανισορροπίες. Για αυτό το γλυκάκι άστο για μετά το σεξ καλύτερα.


www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...