`

Προστατεύστε το ζωάκι σας από πιθανή δηλητηρίαση

Πολλά δηλητήρια μπορεί 
να βρίσκονται μέσα στο 
ίδιο μας το σπίτι!


Διαβάστε πώς θα προστατεύσετε το κατοικίδιό σας!

- ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό, κρίσεις έως και αύξηση των καρδιακών παλμών του ζώου! Προσοχή λοιπόν να μην αφήσετε ποτέ ακάλυπτη κάποια σοκολάτα!

Επίσης, οι τσίχλες περιέχουν ξυλιτόλη, ένα υποκατάστατο ζάχαρης που μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια στο συκώτι και κρίσεις στα σκυλιά! Μην αφήνετε πακέτα με τσίχλες σε τραπέζια που τα φτάνουν τα ζώα!

Ακόμα, ο καφές, το τσάϊ και τα αλκοολούχα ροφήματα δεν είναι ασφαλή αν καταποθούν για τα ζώα!

- ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τα ανθρώπινα φάρμακα μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρα για τα κατοικίδια. Φάρμακα για καρδιακές παθήσεις και για διάφορες διαταραχές είναι επικίνδυνα για τα ζώα. Μην τα αφήνετε εκτεθειμένα αφού τα ζώα μπορεί να δουν ως παιχνίδι το μασούλημα του πακέτου αλλά να καταπιούν χάπια.

- ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ, ΣΤΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ 


Τα σκυλάκια μπορεί να μασουλήσουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι αν βαριούνται! Από χάρτινα κουτιά και παντόφλες μέχρι σακούλες ή το μπωλ τους! Συνήθως κάνουν εμετό αλλά κάποιο κομμάτι που θα κολλήσει μέσα τους, μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο.

Οι πλαστικές σακούλες είναι μεγάλος κίνδυνος εντερικών προβλημάτων.
Τα εντομοκτόνα και τα λιπάσματα θα πρέπει να είναι σε ψηλό ράφι και όχι έκθετα. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, ψάξτε στην ετικέτα τους αν προειδοποιούν ότι απαγορεύεται η χρήση τους σε γρασίδι αν έχετε ζώα ή αν θα πρέπει να τα κρατήσετε μακριά για λίγες μέρες.

Τέλος, προϊόντα για το αυτοκίνητο, όπως λάδια ή υγρά φρένων, αντιψυκτικό και διάφορα χημικά για το νοικοκυριό μας πρέπει να είναι επίσης ασφαλισμένα και όχι στο ύψος προσέγγισης του ζώου.

- ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, ακόμα και τα φάρμακα που προορίζονται για τα ζώα μας μπορεί να τους δημιουργήσουν προβλήματα, αν καταπιούν μεγάλη ποσότητα ή υπερβολική δόση. Αν δίνετε κάποιο φάρμακο στο ζωάκι σας κρατήστε το φυλαγμένο σε ασφαλές σημείο ώστε να μην μπορεί να το φτάσει.

- ΦΥΤΑ

Πολλά φυτά είναι πανέμορφα αλλά ορισμένα είναι άκρως επικίνδυνα για τα ζώα μας. Για παράδειγμα, οι κρίνοι, όπως έχουμε ξανααναφέρει στο adespoto.gr, είναι θανατηφόροι για τις γάτες, αφού προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια.
Το πολύχρωμο Orleander είναι τοξικό για σκυλιά και γάτες ενώ και τα Sago θεωρούνται θανατηφόρα.

Δείτε ποιά φυτά θεωρούνται τοξικά και δηλητηριώδη για τα ζώα μας ΕΔΩ.

- ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ

Καθώς δυστυχώς η ''φόλα'' είναι αγαπημένο χόμπι ορισμένων που θέλουν να εξουδετερώσουν τα ''ενοχλητικά'' γι αυτούς αδέσποτα ζώα, πρέπει να προσέχετε κατά τη διάρκεια της βόλτας του σκύλου σας. Έχετε τον πάντα με το λουρί του και μην τον αφήνετε να πλησιάζει σκουπιδοντενεκέδες, γωνίες με φαγητά/αλουμινόχαρτα και ύποπτα πεταμένα τρόφιμα.


Έχετε πάντα το τηλέφωνο του κτηνιάτρου πρόχειρο και αν παρατηρήσετε εμετούς, κρίσεις και διάρροιες που επιμένουν επικοινωνήστε άμεσα μαζί του.

www.adespoto.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...