`

LeBronιάδα και... re-Heat!

Ο LeBron James έκανε τρομερή εμφάνιση στον 
7ο τελικό και με 37 πόντους αναδείχθηκε...
MVP, οδηγώντας το Miami στη νίκη επί του San Antonio με 95-88 και στο repeat!

Ο LeBron James έλεγε την προηγούμενη του 7ου τελικού ότι θέλει να μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ και με παραστάσεις σαν τη σημερινή, έχει βάλει σίγουρα άλλο ένα ληθαράκι στο "θρύλο" του, στην υστεροφημία του, στην κληρονομιά του προς το μπάσκετ. Διότι ο έβδομος τελικός είχε πάνω του τη σφραγίδα του καλύτερου σύγχρονου παίκτη, ο οποίος με 37 πόντους οδήγησε το Miami στη νίκη επί του San Antonio με 95-88, χαρίζοντας του τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.



Πολυτιμότερος παίκτης ο LeBron James

Ο "βασιλιάς" (37 πόντοι, 8/8 βολές, 12/23 σουτ, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ήταν ασταμάτητος. Ειδικά στο 3ο δωδεκάλεπτο, όταν έβαλε τα 3 από τα 5 τρίποντα που επιχείρησε και έδωσε στη Heat το προβάδισμα με 62-57 στο 29'. Ο James σκόραρε από κάθε σημείο του γηπέδου, κέρδιζε φάουλ, έβαλε και τις 8 βολές που εκτέλεσε, έπαιζε άμυνες, μάζευε ριμπάουντ. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι όποτε τον χρειαζόταν η Heat, ήταν "παρών". Οπως έκανε και 27,9'' πριν από το τέλος.

Το σκορ ήταν 90-88 υπέρ του Miami, ο Tim Duncan (24 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) είχε χάσει το πιο κρίσιμο καλάθι για τους Spurs 47'' πριν από τη λήξη και ο Erik Spoelstra Κάλεσε τάιμ άουτ. Δεν χρειάστηκε να σχεδιάσει κάτι περίπλοκο. Η μπάλα στον LeBron James. Ο "βασιλιάς" δεν την έδωσε σε κανέναν. Δεν χρειάστηκε. Οταν έπρεπε σηκώθηκε από τα πέντε μέτρα και με το τελευταίο του καλάθι στον αγώνα έκανε το σκορ 92-88. Απέμεναν 28'' και παρ' ότι τα είχαμε δει όλα στο προηγούμενο παιχνίδι, ελάχιστοι περίμεναν αντίδραση. Ακόμα και από τους Spurs.

Μοιραίος (πάλι) ο Ginobili

Μετά το τάιμ άουτ του Popovich ο Manu Ginobili (18 πόντοι, 5 ασίστ) έκανε το λάθος του αγώνα (είχε συνολικά 12 στους τελευταίους δύο τελικούς!) και ο James έβαλε στη συνέχεια άλλες δύο βολές, "γράφοντας" το 94-88. Ακόμα και όσοι δεν είχαν πειστεί ότι το ματς "τελείωσε", δεν χρειάστηκαν κι άλλη απόδειξη μετά το airball που έκανε ο Ginobili στο τρίποντο που ακολούθησε, την ώρα που ο Tony Parker (άγνωστο γιατί) παρακολούθησε όλα τα κρίσιμα τελευταία λεπτά από τον πάγκο των Spurs.

Γενικά, πάντως, ο έβδομος τελικός διέψευσε όσους θεωρούσαν "τελειωμένους" τους Spurs μετά την αποκαρδιωτική ήττα στον 6ο αγώνα. Από την αρχή έως το τέλος, η Heat και οι Spurs κονταροχτυπήθηκαν (αυτό καταδεικνύουν οι 12 αλλαγές στο προβάδισμα και οι 11 ισοπαλίες), όπως ακριβώς είχε προβλέψει και ο Dwyane Wade (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ). "Πληρώνεις για να δεις δύο σπουδαίες ομάδες να μάχονται μέχρι το τέλος και αυτό θα κάνουμε. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο" είχε πει ο Wade. Και έτσι έγινε. Απλά ο αγώνας "τελείωσε" λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα...

Και όταν οι Spurs κατάλαβαν ότι το ματς δεν έχει γυρισμό, το τέλος της βραδιάς ήταν αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν όταν άρχιζε η σεζόν, επτάμισι μήνες πριν. Το Miami πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, γινόταν η πρώτη ομάδα από τους Lakers του 2009, 2010 που έκανε repeat και ο LeBron James αναδεικνυόταν ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Σιγά την είδηση, θα πείτε...

Η έκπληξη από τον πάγκο λεγόταν Battier

Αν ο LeBron James ήταν ο καλύτερος παίκτης του 18ου έβδομου τελικού της Ιστορίας (παρεμπιπτόντως, οι γηπεδούχοι έχουν πλέον ρεκόρ 15-3 στα έβδομα παιχνίδια), ο Shane Battier ήταν σίγουρα ο καλύτερος... βοηθός του. Ο 35χρονος φόργουορντ είχε 6/19 τρίποντα στη σειρά αλλά στον 7ο αγώνα έβαλε 18 πόντους με 6/8 τρίποντα και τιμώρησε ξανά και ξανά την άμυνα των Spurs, οι οποίοι επέλεξαν να παίξουν "κλειστά" και να αφήσουν τα τρίποντα στους αντιπάλους τους.

Οι Spurs "πλήρωσαν" επίσης την κακή βραδιά του Tony Parker, που έμεινε στους 10 πόντους με 3/12 σουτ. "Πλήρωσαν" την τραγική εμφάνιση -α λα John Starks το 1994, όταν είχε 2/18 σουτ κόντρα στο Houston- του Danny Green (5 πόντοι, 1/12 σουτ), αλλά και τις κακές επιλογές, τα άσχημα τελειώματα των τελευταίων δύο λεπτών, όταν ο Ginobili έκανε απανωτά λάθη, ο -συγκλονιστικός κατά τα άλλα- Kawhi Leonard (19 πόντοι, 16 ριμπάουντ) αστοχούσε σε τρίποντο στο transition 1,5' πριν από το τέλος και ο Duncan έχασε ένα... άχαστο (για την κλάση του) layup 47'' πριν από τη λήξη.

"Ναι, είμαι ασταμάτητος"

Ο LeBron James ρωτήθηκε μετά τη λήξη εάν αισθάνεται ασταμάτητος όταν βάζει σουτ. "Ναι, είμαι" αποκρίθηκε ο σούπερ σταρ του Miami, των τελικών, του NBA, του παγκοσμίου μπάσκετ. "Ηρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους και το έκανα σε δύο διαδοχικές χρονιές. Είναι το απόλυτο" δήλωσε ο James, προσθέτοντας: "Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα. Είμαι ο LeBron James από το Akron του Ohio, από την ενδοχώρα, δεν θα έπρεπε καν να βρίσκομαι εδώ. Είμαι ευλογημένος".

"Τα δημοσιεύματα για το θάνατό μου ήταν πρόωρα" σχολίασε ο Shane Battier μετά την εξαιρετική εμφάνισή του, ενώ ο Dwyane Wade υπογράμμισε: "Μίλησα στα γόνατά μου σήμερα. Είχαμε μία κουβέντα. Τους είπα ότι εάν μου δώσουν ένα καλό παιχνίδι, θα έχουν ένα σπουδαίο καλοκαίρι. Θα είναι πολύ γλυκό να έχουμε μεγάλη πορεία, σαν αυτή των Spurs, αλλά θα φτάσουμε και σε αυτό".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...