`

Moto GP: Αριστούργημα Λορένθο στο Μουτζέλο

Νικητής ο Χόρχε Λορένθο 
για τρίτη συνεχόμενη 
χρονιά στην ιταλική πίστα.


Πτώσεις για τον Μαρκ Μάρκεθ και τον Βαλεντίνο Ρόσι.
Οι 76,000 θεατές φώναζαν "Ρόσι, Ρόσι" στο βάθρο των νικητών του ιταλικού Grand Prix στο Μουτζέλο, όμως ο Βαλεντίνο Ρόσι προσπαθούσε να ξεπεράσει τον εκνευρισμό του στο μότορχομ της Yamaha μετά την εγκατάλειψη του στον 3ο γύρο.
Ο Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) έχασε το μπροστινό και παρέσυρε μαζί του και τον Ρόσι. Παρά τις "ιαχές" υπέρ του Ρόσι ο Χόρχε Λορένθο δεν πτοήθηκε και πανηγύρισε μια απίστευτη νίκη.
Ο Λορένθο εκμεταλλεύτηκε το σπάνιο λάθος του poleman Ντάνι Πεδρόσα στην εκκίνηση, αποσπάστηκε από τις δύο Honda των Πεδρόσα και Μαρκ Μάρκεθ, πραγματοποιώντας έναν απίστευτο χρόνο (1:47.929) στον 13ο γύρο.
Ο οδηγός από τη Μαγιόρκα άνοιξε διαφορά, για να τερματίσει πρώτος με διαφορά 5.4 δευτερολέπτων για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην ιταλική πίστα.
Πίσω του ο Πεδρόσα επέτρεψε στον Μάρκεθ να τον περάσει με τον ρούκι να έχει πτώση τρεις γύρους πριν από το τέλος και να πετάει στα σκουπίδια ένα βάθρο. Ο Πεδρόσα τερμάτισε δεύτερος και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με 103 βαθμούς έναντι 91 του Λορένθο) με τον Καλ Κράτσλοου της Tech 3 να είναι τρίτος.
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Moto 2 πέτυχε ο Σκοτ Ρέντινγκ, ενώ στη Moto 3 o Λουίς Σαλόμ αναδείχθηκε νικητής και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τον πρώτο Μάβερικ Βινιάλες.
Σε δύο εβδομάδες το MotoGP μεταφέρεται στη Βαρκελώνη για το καταλανικό Grand Prix (14-16/6).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...