`

MotoGP: Νικητής ξανά ο Ρόσι

Ο Βαλεντίνο Ρόσι πανηγύρισε την πρώτη 
νίκη του μετά από 
σχεδόν τρία χρόνια.

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής νίκησε στο Άσεν, 5ος ο εκπληκτικός Χόρχε Λορένθο.
"Ιπτάμενος γιατρός" στο Άσεν! Ολόκληρο το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας χαμογέλασε με τη νίκη του Βαλεντίνο Ρόσι στον "καθεδρικό".
Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε τους πρώτους 25 βαθμούς μετά από τον Οκτώβριο του 2010 στη Μαλαισία. Τότε είχε πάρει την 46η και τελευταία νίκη του για τη Yamaha. Σίγουρα δεν περίμενε πως θα χρειαστεί να περάσει τόσος καιρός για να επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο τιμέιτ του, Χόρχε Λορένθο. Με... ανοιχτή πληγή στην αριστερή κλείδα μετά τον τραυματισμό του την Πέμπτη (27/6) στις ελεύθερες δοκιμές, το χειρουργείο στη Βαρκελώνη το ίδιο βράδυ, ο Λορένθο ταξίδεψε στην Ολλανδία για να αγωνιστεί, πήρε το ok και τερμάτισε στην πέμπτη θέση!
Πήρε τη σωστή απόφαση γιατί έριξε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda). Στην 11η επέτειο της πρώτης νίκης στην καριέρα του στην ίδια πίστα ο Ισπανός δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.
Δεύτερος τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda) που κράτησε πίσω του τον poleman, Καλ Κράτσλοου (Tech 3 Yamaha). Νευρικός ο Βρετανός δεν υπερασπίστηκε το πλεονέκτημα του στην εκκίνηση και έχασε τέσσερις θέσεις. Στα τελευταία μέτρα σχεδόν ακούμπησαν οι μοτοσικλέτες του Μάρκεθ με τον Κράτσλοου.
Την 10άδα έκλεισαν ο Στέφαν Μπραντλ, ο Αλεΐς Εσπαργαρό, ο Μπράντλεϊ Σμιθ, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και ο Νίκι Χέιντεν. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Σάσχσερινγκ.
Βαθμολογία οδηγών
ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ
1.Ντάνι ΠεδρόσαRepsol Honda136
2.Χόρχε ΛορένθοYamaha127
3.Μαρκ ΜάρκεθRepsol Honda113
4.Καλ ΚράτσλοουTech 3 Yamaha87
5.Βαλεντίνο ΡόσιYamaha85
6.Αντρέα ΝτοβιτσιόζοDucati65
7.Στέφαν ΜπραντλLCR Honda51
8.Νίκι ΧέιντενDucati50
9.Άλβαρο ΜπαουτίσταGresini Honda47
10.Αλεΐς ΕσπαργαρόAspar44

www.sport24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...