`

no comment..(Προσοχή σκληρές εικόνες)

Σοκ, αποστροφή αλλά και προβληματισμό προκαλεί περιστατικό βασανισμού μαθητή με αυτισμό από καθηγήτρια στην Ιταλία.

Ένας αυτιστικός 15χρονος ο Μικέλε, υπέμενε τα βασανιστήρια και τις προσβολές χωρίς να αντιδρά. Οι εικόνες από την κρυφή κάμερα είναι αποκαλυπτικές. 

Η κοινωνική λειτουργός πλησιάζει τον Μικέλε και του τραβά τα μαλλιά και τα αυτιά. Τον χτυπά στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Τον υποχρεώνει να σταθεί όρθιος και στη συνέχεια να γονατίσει. Κάποια στιγμή η καθηγήτρια του δίνει και κλωτσιά.
Τη δεύτερη ημέρα, που έχει καταγραφεί στο βίντεο, η κοινωνική λειτουργός ακούγεται να βρίζει τον 15χρονο, τον αποκαλεί «γαϊδούρι» και «παλιοβρωμιάρη» και τον χτυπά στον αυχένα με μια βέργα και με ψαλίδι, ενώ τον κλωτσά στα πόδια. Για να φτάσουμε στην τέταρτη ημέρα, η οποία είναι η χειρότερη για το Μικέλε.
«Θα σου σπάσω το κεφάλι, γουρούνι… Θα σου σπάσω τη μύτη», λέει η καθηγήτρια στον 15χρονιο αυτιστικό ο οποίος τρομοκρατημένος κατουριέται πάνω του. «Είσαι τελειωμένος, ζώο! Είσαι ζώο! Παλιογουρούνι!» ακούγεται να λέει η κατά τα άλλα καθηγήτρια η οποία παίρνει στη συνέχεια ένα χαρτομάντηλο, ποτισμένο με καθαριστικό για έπιπλα και σκουπίζει με αυτό το πρόσωπο του παιδιού.
Τα ίδια θα κάνει λίγο αργότερα και η κοινωνική λειτουργός που τον χτυπά ξανά με ψαλίδι στο κεφάλι και τον λαιμό. Αλλά εκείνη την ημέρα, τα βασανιστήρια έλαβαν τέλος, καθώς αστυνομικός έβαλε χειροπέδες στις δύο γυναίκες. Ο Μικέλε γλίτωσε ωστόσο εδώ και δυο μήνες δεν έχει πάει στο σχολείο.
Η σύλληψη της 59χρονης καθηγήτριας αλλά και της 55χρονης κοινωνικής λειτουργού Οριάνα Μοντεζίν δεν τις κράτησε στη φυλακή καθώς έδωσαν 10.000 ευρώ η κάθε μία ως εγγύηση και αφέθηκαν ελεύθερες, αλλά βρίσκονται σε κατ” οίκον περιορισμό, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...