`

Tα καλύτερα... αφροδισιακά και που θα τα δοκιμάσετε

Όλοι πάνω κάτω ξέρουμε 
τις καλύτερες αφροδισιακές γεύσεις, αλλά ξέρουμε 
σε ποια μέρη θα τις απολαύσουμε καλύτερα;


Αφροδισιακές τροφές βρίσκουμε σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα φυσικά. 

Ας δούμε όμως, σε ποια μέρη αξίζει να δοκιμάσουμε τις πιο νόστιμες τροφές για καλύτερη ερωτική ζωή…

Φράουλες στη Μεγάλη Βρετανία

Στο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα, στη φάρμα Crockford Bridge, θα ανακαλύψετε βουνά από φράουλες και θα έχετε τη δυνατότητα να επινοήσετε οι ίδιοι νέους τρόπους για να αξιοποιήσετε ένα από τα πιο εύγευστα και θρεπτικά αφροδισιακά της φύσης.

Στρείδια στον Καναδά


Στον Καναδά και το Prince Edward Island θα βρείτε τα καλύτερα στρείδια, ειδικότερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στην παγκόσμια έκθεση που διεξήχθη το 1900 στο Παρίσι, τα στρείδια του νησιού ανακηρύχτηκαν τα απολαυστικότερα του κόσμου και να έχετε υπόψη ότι κάθε Σεπτέμβριο διεξάγεται το Διεθνές Φεστιβάλ Στρειδιών στο συγκεκριμένο νησί, όπου για τέσσερις συναπτές μέρες μπορείτε να καταβροχθίζετε στρείδια μέχρι τελικής πτώσης.

Σοκολάτα στη Belize

Εκεί που γεννήθηκε το φημισμένο κακάο των Μάγιας, εκεί θα πάτε για να γευθείτε το θαύμα της φύσης που λέγεται σοκολάτα. Το μέρος είναι η Belize στην κεντρική Αμερική. Οι Μάγιας χρησιμοποιούσαν τη σοκολάτα σε κάθε γεύμα τους, αλλά εσείς αρκεστείτε στη συμμετοχή σας σε μία από τις δυο εβδομάδες σοκολάτας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια των δυο εβδομάδων θα περιηγηθείτε στις παραδοσιακές φάρμες των Μάγιας και θα δείτε πως παρασκευάζεται το παραδοσιακό ρόφημα με κακάο της περιοχής, ενώ θα σας δοθεί η δυνατότητα να φτιάξετε τη δική σας σοκολάτα.

Αβοκάντο στην Καλιφόρνια


Στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, τα τελευταία 50 χρόνια διεξάγεται το Ετήσιο Φεστιβάλ Αβοκάντο του Fallbrook. Στο φεστιβάλ θα φάτε γουακαμόλε και γλυκίσματα από αβοκάντο, θα αγοράσετε σουβενίρ στο σχήμα του αβοκάντο και εν ολίγοις τα επίπεδα αβοκάντο στον οργανισμό σας θα χτυπήσουν... κόκκινο.

Βασιλικός στην Ταϊλάνδη

Στην Chiang Mai, βόρεια της Ταϊλάνδης βρίσκεται η Σχολή Μαγειρικής της Thai Farm. Στη φάρμα καλλιεργούνται είδη βασιλικού που αφού ξεναγηθείτε σε αυτά, το επόμενο στάδιο είναι να τα χρησιμοποιήσετε στο μάθημα και στο τέλος να τα καταναλώσετε στα φαγητά που έχετε φτιάξει με τα ίδια σας τα χεράκια. Αφού θα μαγειρέψετε μόνοι σας, προσθέστε στην πίτα που θα φτιάξετε και λίγο τσίλι και λίγες μπανάνες (γιατί όχι). Έχουν και αυτά αφροδισιακές ιδιότητες για να μην ξεχνάμε τον αρχικό μας στόχο…

Κόκκινο κρασί στη Γαλλία


Η πατρίδα του κόκκινου κρασιού είναι το Bordeaux της Γαλλίας και η ιδιαίτερη πατρίδα του το Médoc. Εάν εσείς και το έτερον ήμισυ είστε λάτρεις του κρασιού, φροντίστε να κλείσετε θέσεις για τις περιηγήσεις στα μυσταγωγικά κελάρια. Αν και η τιμή της συμμετοχής είναι κάπως τσουχτερή, η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη ώστε να απαιτείται η κράτηση πολλούς μήνες πριν. Όταν θα φτάσετε όμως και θα γευθείτε το πρώτο ποτήρι Cabernet Sauvignon κάτω από τον ήλιο, δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας. Καλύτερος μήνας επίσκεψης είναι ο Μάιος.

Μυρμήγκια «Leafcutter»

Στην Κολομβία της Νοτίου Αμερικής και για πάνω από πέντε αιώνες, τα νεόνυμφα ζευγάρια, δέχονται προσφορές από το συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιού. Τα μυρμήγκια εκτός του ότι είναι ισχυρό αφροδισιακό έδεσμα, είναι και πολύ θρεπτικά. Οι πρωτεϊνες που περιέχουν, σε συνδυασμό με τα χαμηλά λιπαρά κάνουν καλό στη δίαιτα που με τη σειρά της κάνει καλό στο γάμο. Τα καλύτερα μυρμήγκια θα τα βρείτε ψημένα στις υπαίθριες αγορές της Barichara, ενώ στα εστιατόρια της Barichara θα δοκιμάσετε ψωμί με μυρμήγκια και φιλέτο μυρμηγκιών.

Ολοθούρια


Το πιο εκλεκτό αφροδισιακό της Κίνας είναι τα ολοθούρια ή αλλιώς αγγούρια της θάλασσας (sea cucumber). Μπορεί στην όψη να καταφέρνουν όλα τα άλλα πέραν του να σας ανεβάσουν τη λίμπιντο, αλλά οι Κινέζοι κάτι ξέρουν. Αν μη τι άλλο είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη. Στη Σαγκάη, θα το καταναλώσετε σε σούπες ή βραστό, συνοδευμένο από σος με μπαχαρικά και βότανα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...