`

Πιο φθηνά ταξίδια με 10 κινήσεις

Με την οικονομική κρίση 
να έχει αφήσει ανεξίτηλο 
το σημάδι της στον κλάδο του ταξιδιού,ακολουθήστε 
τις συμβουλές μας και...
ταξιδέψτε άνετα, γρήγορα και κυρίως... οικονομικά!

1) Ανοίξτε έναν λογαριασμό στο Twitter

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών χρησιμοποιεί το Twitter για να διαφημίσει διάφορα προϊόντα, που προσφέρονται σε προνομιακές τιμές. Αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, ανακοινώνουν μέσω Twitter έναν περιορισμένο αριθμό προσφορών, που διατίθενται για μικρό χρονικό διάστημα και... όποιος προλάβει!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε δωρεάν έναν λογαριασμό στο Twitter και να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν, καραδοκώντας για ακόμη μία μοναδική προσφορά!

2)Αναζητήστε τις φθηνότερες πτήσεις

Τα περισσότερα sites των αεροπορικών εταιρειών, όταν κάνετε αναζήτηση για μια πτήση σε συγκεκριμένη ημερομηνία, σας παρουσιάζουν τις τιμές για ολόκληρο τον μήνα. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε με μια ματιά τον φθηνότερο ναύλο και ενδεχομένως να αλλάξετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας προκειμένου να επωφεληθείτε από την προσφορά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερφάρετε σε κάποια μηχανή αναζήτησης του φθηνότερου ναύλου ανάμεσα σε πολλές εταιρείες (όπως π.χ. www.kayak.com) και να βρείτε την χαμηλότερη τιμή.

3) Επιλέξτε το κοντινότερο αεροδρόμιο-ή μια γειτονική χώρα!

Μια συνήθης τακτική όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το ταξίδι είναι η αναζήτηση περιφερειακών αεροδρομίων με όχι τόσο μεγάλη κίνηση και σχετικά μακριά από το κέντρο ή την πρωτεύουσα μιας χώρας. Εκεί, τα εισιτήρια κοστίζουν αισθητά λιγότερο και με ένα φθηνό σιδηροδρομικό εισιτήριο ή μια τοπική λεωφορειακή σύνδεση, που δεν κοστίζει ακριβά, μπορείτε σε λίγο χρόνο να βρεθείτε στην πρωτεύουσα, έχοντας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και μια… γειτονική χώρα με την χώρα του προορισμού σας, αν τα αεροπορικά εισιτήρια είναι αισθητά φθηνότερα και μέσω σιδηροδρομικής σύνδεσης να βρεθείτε στον προορισμό σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

4) Πάρτε άδεια όταν όλοι δουλεύουν!

Διαχειριστείτε τις ημέρες της άδειάς σας από τη δουλειά με σύνεση και προσοχή. Αποφύγετε τις δημοφιλείς αργίες και τις ημέρες των «υποχρεωτικών» διακοπών (π.χ. Πάσχα, Χριστούγεννα, Καθαρή Δευτέρα κ.α.) και πάρτε την άδειά σας σε μια εποχή, που θεωρείται low season. Έτσι, και οι συνάδελφοί σας δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούν για την απουσία σας καθώς θα υπάρχουν σίγουρα κάποιοι να σας αντικαταστήσουν αλλά και θα επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές σε ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια καθώς θα ταξιδεύετε εκτός σεζόν!

5) Ζητήστε επιστροφή χρημάτων (όπου αυτό είναι εφικτό)

Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες-κυρίως στο εξωτερικό- που ισχυρίζονται, πως διαθέτουν εισιτήρια στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς και πως, αν βρείτε πουθενά φθηνότερο ναύλο, δεσμεύονται να σας επιστρέψουν τη διαφορά. Και ενώ μέχρι σήμερα νομίζατε, πως αυτό είναι ένα ακόμη «κόλπο» του marketing, ήρθε η ώρα να διαπιστώσετε, πως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Αν έχετε αγοράσει ένα τέτοιο εισιτήριο, κάντε την έρευνά σας σε κάποια μηχανή αναζήτησης και διεκδικήστε πίσω τα χρήματά σας είτε από κάποιο ξενοδοχείο είτε από αεροπορικό εισιτήριο. Και να είστε σίγουροι, πως θα τα πάρετε πίσω καθώς οι εταιρείες αυτές επιθυμούν να φαίνονται συνεπείς απέναντι στους πελάτες τους.

6) Οδικώς αντί αεροπορικώς...

Σε ορισμένες χώρες, όπως π.χ. στην κεντρική Ευρώπη, οι οδικές συνδέσεις είναι συχνές, οικονομικές και ιδιαίτερα αξιόπιστες. Αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε δύο ή περισσότερες χώρες, που συνορεύουν και που διαθέτουν ένα αξιόπιστο δίκτυο οδικής μεταφοράς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη λύση του πούλμαν για το ταξίδι σας εξοικονομώντας έτσι τα χρήματα, που θα διαθέτατε για την αγορά κάποιου αεροπορικού εισιτηρίου. Τα πούλμαν αυτά δεν στερούνται ανέσεων και έτσι θα ταξιδέψετε χωρίς προβλήματα ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να απολαύσετε το τοπίο, κάτι που δε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε ταξιδεύοντας με αεροπλάνο.

7) Ρίξτε το στην τύχη...

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, αναφέρει μια παροιμία, η οποία και περιγράφει επαρκώς τους ταξιδιώτες εκείνους, που επιλέγουν να ταξιδέψουν στα «τυφλά», κλείνοντας δηλαδή αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και τουριστικές υπηρεσίες με εξωφρενικά χαμηλές τιμές μέσα από ειδικά sites (π.χ. www.lastminutecomwww.hotwire.com κ.α.) με όρο να μην γνωρίζουν την επωνυμία της αεροπορικής ή του ξενοδοχείου και να το ανακαλύψουν την ώρα της πτήσης ή μόλις προσγειωθούν στο αεροδρόμιο και λάβουν SMS με το όνομα του ξενοδοχείου τους! Αν ανήκετε στους τολμηρούς ταξιδιώτες, ρισκάρετε και δεν θα χάσετε…

8) Αντίο ξενοδοχείο, καλημέρα βίλα...

Για τη διανυκτέρευσή σας στο Παρίσι ή το Λονδίνο, πληρώνετε αδιαμαρτύρητα περίπου 200 ευρώ τη βραδιά για ένα αξιοπρεπές δωμάτιο ξενοδοχείου. Έτσι όμως, ανεβάζετε πολύ το κόστος του ταξιδιού σας. Μήπως, να προτιμούσατε μια άλλη, πολυτελέστερη αλλά συνάμα οικονομικότερη λύση; Ο λόγος για την ενοικίαση σπιτιών στην περιοχή που σας ενδιαφέρει και για όσο χρόνο επιθυμείτε με τη βοήθεια ειδικών sites (www.rentvillas.comwww.homeaway.com κ.α.). 

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε π.χ. να νοικιάσετε μια βίλα με 200 ευρώ για μία ολόκληρη εβδομάδα και να απολαύσετε τις χαρές ενός εσωτερικού τζακούζι, μιας πισίνας, ενός κατάφυτου κήπου με barbeque, ενός πολυτελούς σαλονιού με home cinema και τζάκι κ.ο.κ.

9) Σαν το σπίτι σας...

Το couchsurfing (www.couchsurfing.com), η φιλοξενία δηλαδή ανθρώπων από όλη τη γη στον καναπέ σας με αντάλλαγμα τη δική σας φιλοξενία στο δικό τους καναπέ, όταν ταξιδέψετε στην χώρα τους έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Νέοι κυρίως άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, επιλέγουν αυτόν τον φθηνό και πρωτότυπο τρόπο ταξιδιού, μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδά τους και γνωρίζοντας ανθρώπους από όλα τα σημεία της γης.

Ωστόσο, πέρα από τον... καναπέ, μπορείτε να φιλοξενηθείτε και στον ξενώνα ή στο σπιτάκι του κήπου –αν υπάρχει και να ανταποδώσετε την φιλοξενία στο δικό σας σπίτι, όταν θα έρθει η ώρα. Και μπορεί να γνωρίσετε τόσο ενδιαφέροντες ανθρώπους, που θα ευγνωμονείτε για πάντα το couchsurfing.

10) Αναζητήστε την φθηνότερη ανταπόκριση

Αν η πτήση σας περιλαμβάνει ενδιάμεσο σταθμό και το υπόλοιπο μισό του ταξιδιού σας, πρόκειται να γίνει με κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία, τότε ενδεχομένως να κάνετε σημαντική οικονομία στην τελική τιμή του εισιτηρίου. Αν π.χ. πετάτε με κάποια εταιρεία μέχρι το Λονδίνο και από εκεί με κάποια άλλη μέχρι τη Νέα Υόρκη, τότε η τελική τιμή του εισιτηρίου σας θα είναι αισθητά φθηνότερη από την απευθείας πτήση. 

Και εδώ, οι ειδικοί του ταξιδιού προτείνουν ένα ακόμη «τρικ». Κάντε μια εικονική κράτηση τόσο από το site της εταιρείας, που θα πραγματοποιήσει το πρώτο μισό του ταξιδιού σας όσο και από την εταιρεία με την οποία θα πετάξετε το δεύτερο μισό. Παρόλο, που οι εταιρείες αυτές συνεργάζονται και θα υποθέτατε, πως οι τιμές είναι προκαθορισμένες και στις δύο περιπτώσεις κρατήσεων, θα εκπλαγείτε βλέποντας, πως υπάρχει σημαντική διαφορά στην τελική τιμή...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...