`

Οι 5 λόγοι που μπορούν να μας κάνουν να χωρίσουμε το καλοκαίρι

Μήπως τελικά το καλοκαίρι είναι η εποχή των χωρισμών; Και αν ναι,τι να προσέξουμε για να μην μείνουμε σόλο;

1. Το τεστ της συμβίωσης. Στις καλοκαιρινές διακοπές, πολλά ζευγάρια μένουν για πρώτη φορά μαζί και πειραματίζονται στη συγκατοίκηση που σε κάποιες περιπτώσεις αυτή συνοδεύεται από δυσάρεστες εκπλήξεις. Η τριβή της καθημερινότητας, συνήθειες του/της  συντρόφου που μέχρι στιγμής δεν είχαμε ανακαλύψει  και θέματα επικοινωνίας μας  βοηθούν να καταλάβουμε κατά πόσο ταιριάζουμε ή όχι με το ταίρι μας!

2. Οι πειρασμοί. Τι καλοκαίρι είναι μία περίοδος εξωστρέφειας. Στις διακοπές με φίλες/φίλους, στις νυχτερινές εξόδους, στην παραλία, μία νέα γνωριμία μπορεί ανά πάσα στιγμή να  μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας.

3. Οι μεγάλες προσδοκίες. Όπως λένε και οι ειδικοί, τα ζευγάρια πιστεύουν ότι κατά την διάρκεια των διακοπών θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις τυχόν δυσκολίες και προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν στη σχέση τους. Όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, η απογοήτευση εντείνεται και ο Σεπτέμβρης δεν μας βρίσκει μαζί!

4. Ζηλεύουμε περισσότερο. Η ανανεωμένη εμφάνιση του/ της αγαπημένου/ης μας, τα ξενύχτια με την παρέα του/της, πολλές φορές μας προκαλούν ανασφάλεια. Ερωτήσεις του τύπου: “Είσαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις αυτή που σε κοιτάει τόσο επίμονα” ή “Μήπως το φόρεμα σου είναι πολύ κοντό” αυτή την εποχή, έχουν την τιμητική τους!

5. Δεν αποβάλλουμε την πίεση της καθημερινότητας. Αν στις διακοπές το κινητό μας εξακολουθεί να χτυπάει ασταμάτητα (γιατί οι δουλειές τρέχουν) και δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το άγχος και το στρες, το μόνο σίγουρο που θα καταφέρουμε είναι να κουράσουμε και τον/την σύντροφο μας. Ας αφήσουμε πίσω ό,τιδηποτε μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και ας απολαύσουμε χαλαρές στιγμές με το αγαπημένο μας πρόσωπο.


www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...