`

5 λόγοι υγείας για να «κλείσετε» τις διακοπές σας ΤΩΡΑ

Και σα να μην έφτανε το γεγονός,ότι αρκετοί φίλοι 
και γνωστοί αυτήν ακριβώς τη στιγμή λιάζονται σε...
κάποια παραλία,ενώ εσείς ...βράζετε πίσω από ένα γραφείο, «έρχονται» και διάφορες έρευνες να επιβεβαιώσουν το γεγονός, ότι αυτοί που καλοπερνούν είναι πιο υγιείς από σας.

Αυτό το οφείλουν ακριβώς στις διακοπές τους, γεγονός που αποτελεί άλλον έναν βασικό λόγο, για τον οποίο πρέπει αμέσως να πάρετε άδεια. Εάν πάλι, δεν πειστήκατε ακόμη, διαβάστε απλά πόσο μπορούν μερικές μέρες χαλάρωσης να ωφελήσουν την υγεία σας.

Τέρμα το άγχος

Ακόμα και μόλις μία ημέρα στη θάλασσα ή μία απόδραση το σαββατοκύριακο με φίλους, αρκούν για να μειώσετε τις ορμόνες του στρες και την αρτηριακή σας πίεση, σύμφωνα με μελέτες. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει μία ολόκληρη εβδομάδα.

Όσο μειώνεται το άγχος, τόσο κερδίζετε νεότητα και μακροζωία, ενδυναμώνοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είστε παροπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε τα κρυολογήματα του χειμώνα.

Βέβαια, δεδομένου ότι το άγχος είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην απόκτηση επιπλέον βάρους, οι διακοπές λειτουργούν και …διαιτητικά, εξαλείφοντας σχεδόν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, που προκαλούν τα περιττά κιλά.


Καρδιακό…διάλειμμα

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο πιο δυνατός μυς σας, η καρδιά, χρειάζεται επίσης διακοπές. Στην πραγματικότητα, ίσως χρειάζεται δύο… διακοπές το χρόνο.
Η μελέτη «Framingham Heart Study» έδειξε, ότι οι γυναίκες, που απολαμβάνουν τουλάχιστον δύο φορές διακοπές το χρόνο είναι οκτώ φορές λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο.

Παράλληλα, στην περίπτωση των ανδρών που είχαν αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, η μελέτη έδειξε, ότι όσοι δεν έκαναν διακοπές, είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που επέλεξαν να ξεκουραστούν.


Ψυχική αγαλλίαση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue διεξήγαγαν μία μελέτη και αναφέρθηκαν στη θετική επίδραση, που έχουν οι οικογενειακές και φιλικές αποδράσεις, στην υγεία του ανθρώπου.

Οι νέες, κοινές εμπειρίες που μοιράζεστε με το φιλικό και οικογενειακό σας περιβάλλον, μακριά από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, σύμφωνα με την έρευνα, προωθούν την εγγύτητα και τους θετικούς δεσμούς, οι οποίοι δρουν λυτρωτικά για την ψυχική υγεία του καθενός.


Διακοπές για περισσότερη εξυπνάδα;

Κι όμως ισχύει. Οι διακοπές μπορούν πραγματικά να είναι η παύση εκείνη, που ανανεώνει τον εγκέφαλο, ειδικά μάλιστα εάν εργάζεστε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όπως παρατηρήθηκε σε έρευνα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, αυτό συμβαίνει επειδή το άγχος μπορεί να έχει σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στη λήψη αποφάσεων και στην ομαλή εργασιακή σας καθημερινότητα. Ωστόσο, μετά από μερικές ημέρες μακριά από τις καθημερινές πιέσεις της δουλειάς, μπορείτε να είστε σε θέση να πάρετε πιο στοχαστικές αποφάσεις με ουσία και αποτελέσματα για την επαγγελματική σας πορεία.


Η αναμφισβήτητη ευτυχία των διακοπών

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Wisconsin αποκάλυψε, ότι όσοι συμμετέχοντες πήγαν διακοπές, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα έντασης και πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με εκείνους που παραθέριζαν λιγότερο συχνά.

Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι η χαλάρωση και η καλή διάθεση, που προσφέρουν μερικές μέρες μακριά από τα συνηθισμένα μπορούν να είναι η καλύτερη αντικαταθλιπτική θεραπεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...