`

7 «μόδες» σχετικά με το φαγητό που πρέπει... να κοπούν

Αν υπάρχουν κάποια πράγματα στη σύγχρονη κουλτούρα του φαγητού 
ή κάποιες μόδες που σας ενοχλούν, σκεφθείτε ότι ίσως, να μην είστε εσείς 
ο περίεργος…

Οι ελιτίστικες τακτικές των μαγαζιών, ο καταιγισμός της αγοράς με ένα νέο προϊόν που είναι της μόδας και η δίαιτα με το ζόρι για «συμπαράσταση» είναι λογικό να σας ενοχλούν και καλό είναι να αντιταχθούμε σιγά σιγά σε όλα αυτά που έχουν αμαυρώσει την απόλαυση που μας προσφέρει το φαγητό.

Cupcakes παντού!

Κοιτάς δεξιά, cupcakes, κοιτάς αριστερά, cupcakes. Είναι παντού και σε όλα τα χρώματα! Και πολύ αμφιβάλλω αν η Sarah Jessica Parker, χρόνια πριν στο «Sex & The City», όταν δάγκωνε τα λαχταριστά κεϊκάκια της Magnolia Bakery στην Νέα Υόρκη, είχε συνείδηση αυτού που θα επακολουθούσε. Το πιθανότερο είναι πως δεν είχε.

Πού πήγαν άραγε τα μεγάλα κέικ που έφτιαχνε η μαμά μας; Όλα αντικαταστάθηκαν από τα μικροσκοπικά cupcakes με τη ροζ βουτυρόκρεμα και τις πολύχρωμες τρουφίτσες. Μη γελιέστε, είναι σατανικά και πρόκειται περί συνομωσίας…

«Δυστυχώς (για εσάς) δεν κάνουμε κρατήσεις»


Άνοιξε το νέο hot-spot της Αθήνας και παίρνεις τηλέφωνο να κάνεις κράτηση, να εντυπωσιάσεις το κορίτσι και… το άλλο κορίτσι στην άλλη άκρη της γραμμής, σου λέει ότι το μαγαζί δεν κάνει κρατήσεις. Ο μαγαζάτορας θέλει στην είσοδο του μαγαζιού να κάνουν ουρά οι πεινασμένοι hipsters και μη, που ήρθαν να κάνουν check in στο πιο μοδάτο μέρος της πόλης και γνωρίζει ότι έτσι το μαγαζί θα παραμείνει μοδάτο και τα κέρδη ίσως φτάσουν στα ύψη. 

Τι είναι άλλωστε μια δίωρη αναμονή, Πέμπτη βράδυ, με το στομάχι να παίζει μαντολίνο, αν έχεις δίπλα σου το κορίτσι;

Φαγητό με το χρονόμετρο

Υπάρχουν βέβαια, εν αντιθέσει με τα εστιατόρια που αναφερθήκαμε πριν και τα μαγαζιά τα οποία κάνουν κρατήσεις, αλλά με τη δεσμευτική έννοια του όρου. Παίρνεις τηλέφωνο να κλείσεις τραπέζι και σε ενημερώνουν ότι η κράτησή σου είναι για δύο ώρες, γιατί στις 10.30 μ.μ. έχει άλλη κράτηση το συγκεκριμένο τραπέζι.

Πρέπει να διευκρινήσεις όμως, αν το δίωρο μετράει από τη στιγμή που θα κάτσεις στην καρέκλα ή από τη στιγμή που θα βάλεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα σου. Και αν δεν έχεις τελειώσει το φαγητό στις δυο ώρες, επειδή σε συνεπήρε η κουβέντα με το κορίτσι, σου δίνουν σε πακέτο τα αποφάγια σου; Τα ερωτήματα είναι πολλά…

Δίαιτα


Η κάθε νέα δίαιτα είναι και αυτή μια μόδα και θα περάσει και θα επανέλθει σε νέα, πιο εξελιγμένη μορφή. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας και ένα από αυτά είναι η νέα μόδα με την οποία αδυνατίζει όλο το Hollywood και είναι η δίαιτα «5/2». Εν ολίγοις, εκείνος που κάνει τη δίαιτα, από τις επτά ημέρες της εβδομάδας, τις δυο ακολουθεί αυστηρή δίαιτα με παρακολούθηση των θερμίδων, ενώ τις υπόλοιπες πέντε, μπορεί να τρώει… κανονικά.

Και μπορεί εσείς να μην έχετε πέσει «θύμα» αυτής της νέας μόδας, αλλά σίγουρα κάποιο κορίτσι από την παρέα θα την ακολουθεί και καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για εκείνες τις δυο μέρες που θα σας ρωτάει για κάθε φαγητό στο μενού, πόσες θερμίδες έχει και θα τρέμετε ότι ανά πάσα στιγμή θα βγάλει το κομπιουτεράκι και θα αρχίσει να προσθέτει θερμίδες.

Καλή η δίαιτα και η όμορφη σιλουέτα δε λέμε, αλλά όταν βγαίνουμε σε ένα εστιατόριο, βγαίνουμε για να φάμε και να διασκεδάσουμε κι όχι για να περάσουμε από κόσκινο τα συστατικά του μενού. Αλλιώς ας κάτσουμε σπίτι μας ή ας πάμε σινεμά…

Η μάστιγα του Instagram


Η μάστιγα της φωτογραφικής καταγραφής κάθε κίνησης του σύγχρονου ατόμου δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά που τρώει και το πώς τα τρώει, αλλά σε όλη του την καθημερινή δραστηριότητα. Και μπορεί εσείς να είστε υπέρμαχος της ιδιωτικότητας, αλλά σίγουρα πολλοί από τους φίλους σας είναι υπέρμαχοι της «κοινοποίησης» και σε αυτή τη διαμάχη πάντα νικάει εκείνος με το καλύτερο κινητό…

Στενές επαφές

Μέχρι να γίνουμε και εμείς επιχειρηματίες και να επιδιώκουμε τον μεγαλύτερο δυνατό τζίρο, στριμώχνοντας τους πελάτες σαν τις σαρδέλες στις κονσέρβες, θα αποδοκιμάζουμε αυτή την τακτική. Το φαγητό στο εστιατόρια είναι μια διασκέδαση και μια απόλαυση και όπως αποφεύγουμε τα clubs που στριμώχνονται οι έφηβοι, λες και ένα και μοναδικό είναι το club σε όλο τον πλανήτη, έτσι θα αποφεύγουμε και τα εστιατόρια της ίδιας νοοτροπίας. 

Άλλωστε, ούτε εγώ θέλω να μάθω για τα οικογενειακά προβλήματα της διπλανής μου και πολύ περισσότερο δεν θέλω εκείνη να μάθει για τα δικά μου…

Pizza για όλα τα γούστα


Κάποτε, όταν παραγγέλναμε pizza, παραγγέλναμε από όλα τα είδη: απλή και σπέσιαλ δηλαδή. Σήμερα, όταν παραγγέλνουμε pizza καλούμαστε να μελετήσουμε προσεκτικά και διεξοδικά το ειδικό μενού, να διαλέξουμε έξυπνους και δοκιμασμένους συνδυασμούς υλικών, να επιλέξουμε σοφά αν η ζύμη θα είναι ολικής άλεσης ή λευκή, να καταλήξουμε στη γέμιση και το πάχος της ζύμης, να επιλέξουμε αν μας αρέσει η γέμιση στη ζύμη, με τελικό στόχο την ικανοποίηση όλων των απαιτητικών γούστων της παρέας. 

Η σημερινή ζωή είναι τόσο δύσκολη…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...